Cum se limitează lățimea de bandă de actualizare Windows în anumite ore

Cum se limitează lățimea de bandă de actualizare Windows în anumite ore

Windows 10 vă permite să setați limite cu cât lățimea de bandă poate utiliza pentru a descărca actualizările aplicației Windows și Store. În majoritatea cazurilor, acest lucru este suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, există momente în care trebuie doar să limitați lățimea de bandă la anumite ore ale zilei. Iată cum să faci asta.

Verificați versiunea Windows

Acest sfat va funcționa numai dacă utilizați Windows 10 cu actualizarea din aprilie 2018. Pentru a afla dacă ați instalat actualizarea din aprilie 2018 sau nu, apăsați Victorie + R, tip winver și apăsați Enter.

Pe a doua linie veți vedea numărul curent de versiune Windows. Ar trebui să fie „1803” sau mai mare.

Setați limita de descărcare în fundal

Pentru a seta o limită de descărcare în fundal în Windows 10, trebuie să configurăm unele setări ale politicii de grup.

1. Mai întâi, apăsați Victorie + R, tip gpedit.msc și apăsați Enter pentru a deschide Editorul de politici de grup. Odată deschis, accesați „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows -> Optimizare livrare”.

2. În panoul din dreapta derulați până la capăt, găsiți politica „Setați orele de lucru pentru a limita lățimea de bandă a descărcării în fundal” și faceți dublu clic pe ea.

win10-limit-download-background-policy

3. În setările de politică Windows, selectați opțiunea „Enabled”. Aceasta va activa câteva opțiuni în categoria „Opțiuni”.

Configurați-le după cum urmează:

  • Selectați orele „De la” și „Către” din „Setați orele de lucru pentru a limita lățimea de bandă a descărcării în fundal”. În cazul meu, selectez ora între 8:00 și 22:00. În acest fel pot restricționa descărcarea Windows în fundal toată ziua.
  • Introduceți procentul maxim de lățime de bandă pe care doriți să îl utilizeze Windows în timpul orelor restricționate. Permit Windows să utilizeze douăzeci și cinci la sută din lățimea totală de bandă disponibilă pentru sistemul meu. Puteți seta setarea dvs. în funcție de viteza conexiunii la internet.
  • Lăsați a treia intrare ca „0”, astfel încât Windows să poată descărca actualizări în fundal fără restricții de lățime de bandă în afara orelor restricționate. Dar, dacă este necesar, introduceți o valoare procentuală pentru a restricționa descărcarea în fundal în afara orelor restricționate.

win10-limit-download-limit-background

4. Faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările și reporniți sistemul pentru ca modificările să aibă efect.

Setați limita de descărcare în prim plan

1. Pentru a seta restricții privind descărcările în prim plan, deschideți Editorul de politici de grup și accesați „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows> Optimizare livrare”. Găsiți „Setați orele de lucru pentru a limita lățimea de bandă a descărcării primului plan” și faceți dublu clic pe el.

win10-limit-download-foreground-policy

2. Selectați „Activat” și observați aceleași opțiuni ca în setările politicii anterioare. Setați orele de la și până la, lățimea de bandă maximă pe care doriți să o permiteți în timpul orelor restricționate și lățimea de bandă maximă pe care doriți să o permiteți în afara orelor restricționate.

win10-limit-download-limit-foreground

3. După ce ați terminat setarea, faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

În cele din urmă, reporniți sistemul, iar Windows va limita toate activitățile de descărcare în fundal și în prim plan pe baza setărilor dvs.

Pentru a reveni la modificări, deschideți setările politicii și selectați „Nu este configurat” sau „Dezactivat”. Această acțiune va elimina restricțiile de descărcare.

win10-limit-download-disable-policy

Folosind setările de mai sus, puteți restricționa Windows să împiedice toată lățimea de bandă în timp ce lucrați sau jucați. Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodelor de mai sus pentru a limita actualizările Windows de fundal și prim-plan.

Scroll to Top