Cum se mapează o instalare Crouton pe un dispozitiv extern (Chromebook)

Cum se mapează o instalare Crouton pe un dispozitiv extern (Chromebook)
⏱️ 3 min read

Ai auzit de Crouton, nu? Este un script foarte elegant scris special pentru Chromebookuri. Vă permite să instalați multe versiuni diferite de Linux. Acesta este un lucru extraordinar, deoarece deschide dispozitivele Chrome către mai multe sisteme de operare.

Totuși, Chromebookurile au un spațiu de stocare notoriu redus. Cei mai mulți dintre ei maximizează aproximativ 32 gigaocteți de memorie internă. Pentru cei care doresc să utilizeze o mulțime de programe mari în instalațiile lor Crouton, aceasta poate fi o mare problemă.

Din fericire, această lipsă de stocare poate fi ușor rezolvată. Cu ajutorul acestui ghid, veți putea configura cu ușurință instalațiile dvs. Crouton pentru a locui direct pe un dispozitiv extern.

Mapează Crouton pe un card SD sau un stick USB

Înainte de a începe instalarea, va trebui să vă configurați directoarele. Deschideți terminalul ChromeOS apăsând “Ctrl + Alt + T” de pe tastatură, introduceți shell și apăsați tasta Enter.

Odată ce shell-ul este deschis, va trebui să vă mutați în directorul pe care programul de instalare Crouton îl plasează în mod normal.

map-crouton-installation-cd-usr-local

În timp ce vă aflați acolo, va trebui să faceți câteva lucruri. În primul rând, totuși, va trebui să creați un nou director chroot pe cardul SD amovibil sau pe stickul USB.

map-crouton-installation-make-a-new-directory

Notă: Trebuie să schimbați “NAME-OF-SD-CARD-OR-FLASH-DRIVE” la numele real al dispozitivului dvs. extern.

După realizarea directorului, este timpul să îl legați simbolic la /usr/local.

Acum că directorul a fost creat și legat de locația corectă, programul de instalare Crouton va plasa toate chrooturile pe un stick USB sau pe un card SD.

Instalarea Crouton

Deoarece ați configurat o legătură simbolică de pe stick-ul USB sau cardul SD către /usr/local director, Instalator Crouton va găsi și vă va urmări linkul în loc să creați un folder chroot în aceeași locație. Evident, acest lucru vă va permite să aveți mult mai mult spațiu cu instalarea dvs. Crouton.

Notă: acest proces nu va funcționa fără ca Chromebookul să fie setat în modul dezvoltator. Pe tastatură, apasă pe Escape, Power și Reîmprospătare. Când se face acest lucru, Chromebookul dvs. va prezenta un mesaj de avertizare și va trebui să apăsați de fiecare dată “Ctrl + D” înainte de a porni.

Introduceți comanda de mai jos pentru a instala Crouton.

map-crouton-installation-crouton-installation-system-file

Odată ce instalarea Crouton a fost finalizată, o puteți lansa introducând comenzile de mai jos.

Faceți backup pentru Crouton Chroot

Având Crouton un card SD sau un dispozitiv USB este foarte la îndemână. Totuși, deoarece este un dispozitiv detașabil, probabil că ar trebui să aveți o copie de rezervă. Pentru a efectua backupul, introduceți comanda de mai jos în shell.

Notă: nu uitați, pentru a ajunge la shell-ul ChromeOS, apăsați “Ctrl + Alt + T” pe tastatură, apoi tastați shell.

Pentru a face backup instalării în folderul Descărcări.

Pentru a restabili instalarea din folderul Descărcări.

Concluzie

Îmi place Crouton. Acesta face Linux și mai convenabil, deoarece puteți face schimbul în orice moment. Capacitatea de a muta instalațiile pe dispozitive de stocare mai mari face ca instalările Crouton să fie și mai utile. Sper că, cu ajutorul acestui ghid, îl veți găsi și util.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x