Cum se mapează o unitate de rețea în Windows 10

Cum se mapează o unitate de rețea în Windows 10
⏱️ 4 min read

Accesarea fișierelor de pe hard disk-ul dvs. local este cel mai ușor lucru pe care îl puteți face pe computer. Luarea acestui lucru la un alt nivel și accesarea fișierelor de pe unitățile de disc de pe alt sistem este puțin mai complicat. Cartarea unei unități de rețea este o modalitate de a realiza acest lucru.

Cartografierea locației dvs. va implica faptul că puteți crea o comandă rapidă către o altă unitate sau folder partajat în rețeaua dvs. Acest lucru înseamnă că unitatea de rețea mapată se va afișa sub „Acest computer” în exploratorul de fișiere.

Puteți mapa o unitate de rețea utilizând fișierul de explorare sau de la panoul de control.

Activați Network Discovery

Înainte de a mapa o unitate de rețea, trebuie să activăm caracteristica „Network Discovery”, astfel încât să poată detecta alte computere din rețea.

1. Deschideți Setări și navigați la „Rețea și Internet -> Opțiuni de partajare”.

2. În secțiunea „Descoperire rețea”, selectați opțiunea „Activați descoperirea rețelei”.

3. Faceți clic pe „Salvați modificările”.

Cartarea unității de rețea: File Explorer

Acești pași următori vă vor ajuta să mapați o unitate de rețea în Windows 10 folosind File Explorer.

1. Deschideți „File Explorer” și faceți clic pe „This PC” din panoul din dreapta.

windows10-network-drive-file-explorer

2. Selectați fila computerului și, în meniul ribbon din partea de sus, faceți clic pe „Harta unitate de rețea” și selectați „Harta unitate de rețea”.

windows10-rețea-unitate-hartă-rețea-unitate

3. Selectați un alfabet pentru a reprezenta folderul unității din lista derulantă a unității. faceți clic pe Răsfoire. (Celălalt computer trebuie să fie în rețea și să aibă activată opțiunea „Partajare folder public” înainte de a apărea în listă.)

windows10-rețea-unitate-hartă-rețea-litere-unitate

4. În fereastra pop-up afișată, localizați folderul pe care doriți să îl mapați și apăsați butonul OK după ce îl selectați.

Windows 10-rețea-unitate-hărți-foldere

5. După ce ați confirmat selecția, apăsați butonul „Finalizare” din colțul din dreapta jos. Rețineți că în fereastra „Map Network Drive”, aveți opțiunea de a alege între reconectarea la conectare sau conectarea utilizând diferite acreditări.

La sfârșitul acestui proces, noua unitate va apărea de fiecare dată când navigați la acest computer în File Explorer și veți putea accesa conținutul acestuia de acolo.

Cartarea unității de rețea: Prompt de comandă

Puteți obține aceleași rezultate pe care le-ați obținut cu File Explorer utilizând promptul de comandă. Doar urmați pașii de cuib pentru a mapa o unitate de rețea utilizând promptul de comandă.

1. Deschideți promptul de comandă. Puteți face acest lucru pur și simplu tastând cmd și apăsând tasta Enter pe fereastra Run.

2. La promptul de comandă, tastați următoarea comandă:

Rețineți că „x” reprezintă numele pe care doriți să îl atribuiți folderului partajat.

3. Puteți modifica ușor comanda de mai sus pentru a insera câțiva parametri suplimentari. Puteți insera un set diferit de acreditări utilizând următoarea comandă:

4. După repornirea computerului, unitatea nu va mai exista. Pentru a evita acest lucru și a face ca unitatea să fie permanentă, puteți utiliza comanda:

5. Folosind comanda net use x: /delete va șterge unitatea mapată, în timp ce utilizați comanda net use * /delete va șterge toate unitățile mapate.

Concluzie

Cartarea unei unități de rețea în Windows 10 este într-adevăr un proces de bază pe care îl veți găsi foarte la îndemână atunci când partajați fișiere pe o rețea. Indiferent de modul în care optați pentru a realiza acest lucru, ar trebui să depindă de preferințele dvs. personale și de ceea ce vi se pare mai ușor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x