Cum se maximizează ecranul proprietăților imobiliare în Windows 10

Como maximizar o espaço da tela no Windows 10
⏱️ 8 min read

Sistemul de operare Windows există de mult timp și, ca urmare, oamenii se așteaptă să arate într-un anumit fel. Bara de activități care rulează orizontal de-a lungul părții de jos a ecranului și pictogramele organizate pe desktop într-o grilă. Din păcate, configurația implicită a desktopului nu este optimizată pentru cea mai bună utilizare a ecranului dvs. imobiliar. Acest lucru este deosebit de problematic dacă utilizați un dispozitiv Windows cu un ecran mai mic. Cu toate acestea, cu câteva modificări ușoare, vă puteți personaliza desktopul Windows 10 pentru a utiliza cât mai bine spațiul pe ecran.

Schimbați rezoluția ecranului

Primul lucru pe care îl puteți face pentru a revendica anumite proprietăți imobiliare pe ecran este să verificați rezoluția de afișare a dispozitivului. Creșterea rezoluției poate face ca textul și pictogramele să pară mai clare și, de asemenea, să le facă mai mici. Aceasta înseamnă că ocupă mai puțin spațiu.

Pentru a modifica rezoluția ecranului, faceți clic pe butonul Start pentru a deschide meniul Start. Apoi, deschideți meniul Setări făcând clic pe pictograma roată. Cu fereastra Setări deschisă, faceți clic pe „Sistem” și selectați „Afișare” din meniul din stânga. Derulați în jos până vedeți „Rezoluția afișajului”. Selectați o rezoluție adecvată din caseta derulantă. Alegeți rezoluția care vi se pare cea mai bună.

Utilizați pictograme mici pentru desktop

Ecranul Smallicons imobiliare

În cazul în care desktop-ul dvs. pare dezordonat, unul dintre cele mai simple moduri de a-l curăța este de a redimensiona pictogramele de pe desktop. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe desktop, evidențiați „Vizualizare” și selectați „Pictograme mici”. Alternativ, dacă utilizați un dispozitiv Windows 10 cu ecran tactil, puteți ține apăsat pe ecran pentru a deschide meniul. Dacă faceți acest lucru, veți micșora automat dimensiunea pictogramelor de pe desktop și va goli spațiul atât de necesar.

Pregătiți bara de activități

Bara de activități a fost unul dintre cele mai recunoscute aspecte ale sistemului de operare Windows 10. Acesta găzduiește butonul Start și pictogramele software, permițând utilizatorilor să lanseze rapid programe utilizate frecvent. Cu toate acestea, bara de activități poate mesteca destul de puțin spațiu pe ecran, cel puțin la setarea implicită. Din fericire, puteți schimba o serie de aspecte ale barei de activități pentru a minimiza amprenta sa.

Ecranul Blocare barei de activități imobiliare

Acestea fiind spuse, bara de activități Windows 10 este blocată implicit. Acest lucru împiedică modificarea modului în care arată sau se comportă bara de activități. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deblocați bara de activități. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe o parte goală a barei de activități și faceți clic pe „Setări pentru bara de activități”. În meniul Setări pentru bara de activități, asigurați-vă că comutatorul de comutare etichetat „Blocați bara de activități” este dezactivat. Dacă este activat, nu veți putea face modificări în bara de activități.

Utilizați butoane mai mici din bara de activități

După cum am menționat mai sus, bara de activități găzduiește pictograme software și butoane de sistem. Toate sunt utile; cu toate acestea, dimensiunea implicită este destul de mare. Din păcate, acest lucru la rândul său face ca bara de activități să mănânce mai mult din ecran. Din fericire, puteți modifica dimensiunea pictogramelor și a butoanelor de sistem care se află pe bara de activități.

Ecranează butoane mici pentru imobiliare

Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe o parte goală a barei de activități. În meniul contextual care se deschide, faceți clic pe „Setările barei de activități”. În fereastra meniului, derulați în jos pentru a găsi comutatorul de comutare etichetat „Utilizați butoane mici din bara de activități” și porniți-l. Dacă faceți acest lucru, veți micșora semnificativ pictogramele și butoanele de pe bara de activități. În plus, va reduce dimensiunea barei de activități în sine, permițându-vă să revendicați anumite proprietăți imobiliare pe ecran.

Schimbați locația barei de activități

Vorbind despre bara de activități Windows 10, există câteva lucruri suplimentare pe care le puteți face pentru a minimiza amprenta sa. Salt înapoi în meniul Setări pentru bara de activități făcând clic dreapta pe bara de activități și selectând „Setări pentru bara de activități”. În meniul Setări barei de activități, derulați în jos până la opțiunea denumită „Locația barei de activități pe ecran”. Folosind meniul derulant, schimbați locația barei de activități din partea de jos a ecranului în stânga sau în dreapta ecranului.

Afișați locația barei de activități imobiliare
Cum se maximizează ecranul proprietăților imobiliare în Windows 10

Dimensiunea ecranului tuturor este diferită; cu toate acestea, practic toată lumea folosește un afișaj care are o orientare „ecran lat”. Deplasarea barei de activități la stânga sau la dreapta afișajului va face o utilizare mai bună a zonei de vizualizare disponibile a ecranului. Acest lucru se datorează faptului că stânga și dreapta ecranului sunt mai scurte decât partea de sus sau de jos. Prin urmare, eliminarea barei de activități din partea de jos a ecranului și mutarea acesteia la stânga sau la dreapta va avea ca rezultat ca bara de activități să consume mai puțin din afișaj.

Ascundeți automat bara de activități

Pentru a vă maximiza imobilul pe ecran, vă recomandăm să ascundeți complet bara de activități. Acest mic truc este, probabil, familiar utilizatorilor Mac, deoarece se știe că stația de andocare, OS X și echivalentul barei de activități ale macOS, pot fi ascunse de pe ecran și vizibilizate din nou atunci când mouse-ul este coborât în ​​partea de jos a ecranului. Bara de activități din Windows 10 poate fi ușor ascunsă, astfel încât să dispară atunci când nu aveți nevoie de ea.

Ecranul Bara de activități Ascunde imobiliare

Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe o zonă goală din bara de activități. în meniul care apare, faceți clic pe „Setările barei de activități”. Aceasta va deschide meniul Setări pentru bara de activități, care, dacă ați urmărit-o, ar trebui să vă fie foarte familiar până acum.

Găsiți comutatorul de comutare etichetat „Ascundeți automat bara de activități în modul desktop” și faceți clic pe acesta în poziția pornită. În plus, dacă aveți un dispozitiv 2 în 1 și doriți să ascundeți bara de activități atunci când dispozitivul dvs. este în modul tabletă, atingeți comutatorul de comutare etichetat „Ascundeți automat bara de activități în modul tabletă”

Bara de activități ar trebui să dispară automat de pe afișaj. Pentru a accesa din nou bara de activități, pur și simplu mutați mouse-ul pe marginea ecranului unde se află bara de activități și va reapărea.

Dacă preferați să nu vă lăsați distrași de notificări, puteți afla cum să utilizați Focus Assist pentru a vă controla notificările în Windows 10.

Legate de:

  • Cum să creați o unitate de recuperare Windows 10
  • 13 Hacks utile pentru registrul Windows 10 pentru a vă optimiza experiența
  • 8 moduri de a crește viteza rețelei prin Regedit în Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast