Cum se modifică comenzile rapide de la tastatură implicite în Windows 10

Cum se modifică comenzile rapide de la tastatură implicite în Windows 10
⏱️ 4 min read

Nu este prea complicat să creați propriile comenzi rapide de la tastatură în Windows 10. Doar faceți clic dreapta pe executabil pentru orice doriți să creați o comandă rapidă, faceți clic pe Proprietăți, apoi introduceți comanda într-o casetă. (Mai multe despre crearea de comenzi rapide personalizate aici.)

Dar ce se întâmplă dacă doriți să modificați comenzile rapide de la tastatură implicite pe care Windows 10 le-a impus, cum ar fi obținerea Victorie + S să deschideți propriul instrument de căutare în loc de cel Windows sau să reatribuiți comenzi rapide pentru a reflecta modul în care funcționează pe Mac sau Linux? Ei bine, lucrurile devin puțin mai complicate în acel moment, dar sunt încă perfect realizabile.

Iată cum puteți schimba comenzile rapide de la tastatură în Windows 10.

Faceți cunoștință cu tasta rapidă automată

Deci, să începem cu veștile proaste, care înseamnă că nu există o modalitate nativă de a schimba comenzile rapide de la tastatură implicite în Windows. Nu, după toți acești ani, Microsoft încă nu este dispus să ofere acea bucată simplă de flexibilitate, probabil de teamă că veți dori să folosiți comenzile rapide pentru a accesa aplicații non-Microsoft … ceea ce este probabil cazul.

În schimb, va trebui să creați scripturi pentru fiecare tastă de comandă rapidă pe care doriți să o înlocuiți. Nu vă faceți griji, acest proces este de fapt destul de ușor datorită unui instrument grozav numit AutoHotkey. Acesta este un instrument creator de scripturi care poate fi utilizat pentru toate tipurile de scopuri creative, dar astăzi vom analiza în mod specific cum îl puteți utiliza pentru a modifica comenzile rapide Windows implicite.

Primul, descărcați AutoHotKey.

După ce ați făcut acest lucru, pe desktop-ul ferestrei faceți clic dreapta pe un spațiu gol, apoi selectați „Nou -> Script de tastă rapidă automată” și numiți-l ceva recunoscut, urmat de sufixul „ahk”. (Îl numim pe al nostru „Search.ahk”, deoarece vom înlocui comanda rapidă Windows Search cu o comandă rapidă către instrumentul de căutare mult superior, Căutați totul).

În continuare, vă vom familiariza cu noțiunile de bază ale sintaxei Auto Hotkey pe care trebuie să o cunoașteți pentru a modifica comenzile rapide Windows. Majoritatea comenzilor rapide Windows utilizează o combinație a butoanelor de mai jos, deci acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a începe.

Sintaxa AutoHotkey Reprezentare
^ Ctrl cheie
! Alt cheie
+ Schimb cheie
# Victorie cheie
Sus jos stanga dreapta Taste săgeată / instrucțiuni
alerga, Face ca tasta rapidă să deschidă un fișier, folder sau program de pe computer
trimite, Redirecționează tasta rapidă la apăsările de taste alese

Dacă doriți să tastați o literă, tastați literalmente acea literă, în timp ce butoanele apreciază Esc și Del iar altele pot fi, de asemenea, direct introduse în scriptul dvs. Puteți găsi un convenabil lista principalelor sintaxi Auto Hotkey de pe acest site.

Deci, să presupunem că dorim să redirecționăm comanda rapidă implicită pentru Căutarea Windows Victorie + S să cauți peste tot. Vom scrie următoarea comandă:

schimbare-comenzi rapide de la tastatură-windows-10-căutare-ahk

:: este ceea ce separă tasta rapidă de acțiunea pe care doriți să o efectueze. Bitul dinaintea acestuia este cheia rapidă pe care o vom introduce (Win + S în acest caz), iar bitul după run este comanda pentru a deschide aplicația Căutați totul.

Cu toate înlocuirile de comenzi rapide de la tastatură, vă recomandăm să adăugați o a doua linie la script cu textul #NoTrayIcon. Aceasta va bloca pictograma tăvii automate a tastelor rapide care nu va apărea, asigurându-vă că întregul proces rămâne în fundal.

schimbați-comenzi rapide de la tastatură-windows-10-notrayicon

Odată ce scriptul este gata, închideți-l și salvați-l, apoi faceți dublu clic pe script pentru al rula și testați comanda rapidă de la tastatură pentru a vedea dacă face ceea ce ar trebui.

Dacă da, mutați scriptul .ahk în folderul de pornire a sistemului în File Explorer (C: ProgramData Microsoft Windows Start Menu Programs StartUp). Faceți același lucru pentru toate înlocuirile de comenzi rapide de la tastatură. În acest fel, toți vor funcționa imediat ce porniți computerul.

schimbați-comenzi rapide de la tastatură-windows-10-folder-de-pornire

Concluzie

Este un pic de efort, dar funcționează cu siguranță și, ca bonus, ați învățat acum noțiunile de bază absolute ale Auto Hotkey – un instrument extrem de la îndemână capabil să ruleze scripturi mult mai complexe decât cele pe care le menționăm aici.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x