Cum se modifică rezoluția ecranului în Windows 10

Cum se modifică rezoluția ecranului în Windows 10
⏱️ 3 min read

Având rezoluția corectă a ecranului pe computerul dvs. este foarte important, deoarece facilitează claritatea imaginilor și afișarea conținutului. În timp ce Windows are propriile setări de scalare implicite, care sunt cele mai bune pentru computer, puteți oricând să reglați rezoluția ecranului pentru a se potrivi preferințelor dvs. Rezoluția afișajului dvs. determină dimensiunea textului, a imaginilor și a pictogramelor de pe ecran.

Dacă rezoluția ecranului este prea mare, rezultă un text și o grafică prea mici și ar putea provoca oboseala inutilă. Pe de altă parte, dacă rezoluția ecranului este prea mică, aceasta va duce la pierderea unor bunuri imobiliare valoroase pe ecran, deoarece textul și imaginile par prea mari. Prin urmare, este important să obțineți cea mai bună rezoluție a ecranului care se potrivește ochilor și monitorului dvs.

Cum se ajustează rezoluția ecranului în Windows 10

Pentru a modifica rezoluția ecranului pe computerul dvs. Windows 10, urmați pașii de mai jos.

1. De pe desktopul Windows 10 faceți clic dreapta oriunde pe ecran. În meniul pop-up care apare, faceți clic pe „Afișare setare”.

Fereastra de rezoluție a ecranului care se deschide face parte din panoul de control din Windows 7 și poate fi accesată și din panoul de control.

2. Se va deschide o fereastră de setări. Aici puteți regla dimensiunea și orientarea textului, a aplicațiilor și a altor elemente. Pentru a modifica rezoluția ecranului, derulați în jos și selectați „Setări avansate de afișare” în partea dreaptă a secțiunii „Personalizați afișajul”.

Windows-10-Advanced-Display-Settings-1

3. În noua fereastră care se deschide, faceți clic pe caseta derulantă pe care scrie „Rezoluție”. După ce faceți clic pe acesta, veți vedea cea mai bună rezoluție pe care Windows o recomandă pentru computer.

Windows-10-display-settings-recomandat

1280 x 800 este rezoluția recomandată pentru computerul meu și mă simt confortabil cu el. Rezoluția recomandată pentru computerul dvs. poate fi diferită.

Cu toate acestea, poate doriți să reglați rezoluția pentru a se potrivi preferințelor dvs. Selectați rezoluția din meniul derulant și faceți clic pe Aplicare. Rețineți că rezoluțiile mai mari vor face ca textul și pictogramele să apară mai mici pe ecran. Deci, dacă purtați ochelari, este posibil ca rezoluțiile mai mari să nu fie cele mai bune pentru dvs.

4. După ce ați modificat rezoluția ecranului, veți avea cincisprezece secunde pentru a vizualiza modificările și a confirma făcând clic pe butonul „păstrați modificările”. Dacă nu confirmați modificările în timpul prevăzut, Windows va reveni la setările recomandate.

Windows-10-păstrează-afișarea-setări

Dacă nu găsiți rezoluția de ecran pe care o doriți în lista derulantă, este posibil ca monitorul dvs. să nu o accepte. Puteți încerca să actualizați driverele plăcii dvs. grafice pentru a vedea dacă acest lucru va avea un impact asupra rezoluției ecranului. Vizita Intel, nVidia, sau AMD pentru actualizări.

Încheierea

Unele monitoare LCD vin cu rezoluții native care arată cel mai bine pe ecran. Dacă utilizați astfel de monitoare, modificarea rezoluției recomandate poate face ca imaginile să pară neclare, iar textul să nu fie afișat corect. Deci, dacă sunteți în piață pentru un monitor, asigurați-vă că alegeți unul cu o rezoluție care să nu vă încordeze ochii.

Ați găsit util acest articol? Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x