Cum se modifică setările de descărcare Google Chrome

Cum se modifică setările de descărcare Google Chrome

⌛ Reading Time: 4 minutes

În mod implicit, Google Chrome salvează automat toate descărcările într-un folder dedicat „descărcări”. În Windows 10, acest folder se află la „C: Users [USERNAME] Descărcări. ” Deși poate părea mai ușor să navigați la acest director, este posibil să doriți să desemnați descărcările dvs. într-o altă locație sau folder.

De exemplu, să presupunem că hard diskul dvs. este plin și doriți ca Chrome să salveze acel fișier mare pe un hard disk extern. Sau poate aveți preferințe de locație diferite pentru diferite tipuri de descărcări. În astfel de cazuri, veți dori să alegeți o altă locație de descărcare. Vestea bună este că puteți modifica cu ușurință setările de descărcare ale Chrome pentru a desemna un alt folder de descărcare. Mai bine, puteți configura chiar Chrome pentru a solicita întotdeauna o locație de descărcare înainte de a salva un fișier.

Cum se modifică folderul de descărcări implicit

Pentru a modifica setările de descărcare Chrome, urmați pașii de mai jos:

1. Deschideți browserul Google Chrome.

2. Faceți clic pe cele trei puncte verticale (aka meniu hamburger) situate în colțul din dreapta sus al ferestrei Chrome.

3. Derulați în jos și faceți clic pe „Setări” din lista de opțiuni.

crom-meniu-setări

3. Aceasta va extinde meniul Setări. Acum derulați până în jos până ajungeți la meniul derulant „Avansat” și faceți clic pe el.

crom-setări-opțiuni-avansate

4. Aceasta va extinde în continuare meniul de setări în diferite secțiuni. Derulați în jos până ajungeți la secțiunea „Descărcări”.

chrome-settings-downloads

5. Faceți clic pe butonul „Modificare” în partea dreaptă pentru a schimba locația de descărcare implicită și alegeți folderul de descărcare la alegere.

chrome-settings-browse-folder

6. Faceți clic pe „OK”. Asta e! Tocmai ați desemnat o nouă locație de descărcare.

După cum sa menționat mai devreme, puteți, de asemenea, să activați Chrome pentru a întreba întotdeauna unde doriți să fie salvate fișierele individuale – și aceasta este configurarea mea preferată. Cea mai bună parte este că ambele setări se găsesc în același loc, ceea ce face foarte ușor să le reglezi în modul pe care îl consideri potrivit.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să comutați butonul „Întrebați unde să salvați fiecare fișier înainte de a descărca” pe „Activat” și sunteți bine să mergeți.

Chrome-settings-save-files-individual

Când acest buton este activat, Chrome va ocoli toate celelalte setări de descărcare și vă va întreba unde să salvați fișierele înainte de descărcare.

Cum să vă găsiți descărcările recente în Chrome

Când aveți mai multe descărcări salvate în diferite foldere / locații, este mai ușor să uitați unde au fost salvate unele dintre descărcările anterioare sau chiar recente. Din fericire, Chrome oferă o modalitate ușoară de a localiza toate fișierele descărcate. Iată cum să procedăm:

1. Lansați Google Chrome.

2. Apăsați comenzile rapide de la tastatură Ctrl + J simultan, iar Chrome va deschide o listă cu toate fișierele descărcate în ordine cronologică.

chrome-settings-downloads-1

3. Faceți clic pe opțiunea „Show in folder”.

chrome-settings-downloads-2

Acum veți putea vedea calea de descărcare, inclusiv folderul în care a fost salvat fișierul.

chrome-downloads-location-path

Bacsis: În timp ce vă aflați în lista de articole descărcate, puteți face clic pe numele fișierului și trageți fișierul într-un folder nou la alegere. Aceasta va copia automat fișierul din folderul original în cel în care îl trageți. Rețineți că această acțiune nu elimină fișierul din locația inițială.

Încheierea

În timp ce Google Chrome este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune browsere, există anumite modificări pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a beneficia la maximum de acest browser robust. Și să știi cum să modifici setările de descărcare Chrome în funcție de preferințele tale este una dintre ele.

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să profitați la maximum de acest browser rapid și sigur. Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.