Cum se montează un card SD pe dispozitivul dvs. Android

Cum se montează un card SD pe dispozitivul dvs. Android
⏱️ 4 min read

După blip, când producătorii de smartphone-uri au crezut că crearea de dispozitive fără stocare extensibilă este o idee bună, acum ne-am întors la normalitate și am fost în ultimii doi ani. Cardurile SD din telefoanele Android sunt aici pentru a rămâne, așa că este un moment la fel de bun ca oricând să aveți o actualizare a modului de montare și demontare a acestora.

Aici vă vom arăta cum să montați cardul SD, să îl demontați și ce înseamnă, în primul rând, tot acest malarkey de montare.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce să vă montați cardul SD?

Indiferent de dispozitivul în care ați pus un card SD, va trebui să îl montați, ceea ce înseamnă că cardul SD devine lizibil de orice dispozitiv este. Gândiți-vă la el un pic ca la o mini-instalare, care face cardul SD vizibil pentru dispozitiv și îl face să se joace frumos cu procesele și software-ul de pe telefonul dvs. specific. Când îl demontați, cardul SD se deconectează de pe dispozitiv.

Dacă cardul SD nu este montat, acesta nu va fi vizibil pentru telefonul dvs. Android. Dacă nu vă demontați cardul SD înainte de al scoate, riscați să pierdeți datele de pe card, deoarece nu i-ați dat șansa de a vă deconecta la nivel de software înainte de a scoate hardware-ul (un fel ca și cum ați opri computerul la rețeaua de alimentare în loc să treacă prin procesul de închidere).

Cum se montează un card SD pe telefonul dvs. Android

Montarea unui card SD ar trebui să fie la fel de simplă ca introducerea acestuia în dispozitivul dvs. Android, apoi urmând solicitarea „Montarea” acestuia. Unele smartphone-uri mai moderne vă montează automat cardul SD fără să întrebați, în timp ce pe altele poate fi necesar să accesați „Setări -> Stocare -> Card SD” și să urmați instrucțiunile pentru montarea acestuia de acolo. Odată ce cardul SD este montat, acesta este gata de utilizare cu dispozitivul dvs. Android.

Cum să demontați (sau să scoateți) cardul SD

În cea mai mare parte, termenul „unmount” a fost înlocuit cu termenul mult mai familiar „Eject” în zilele noastre, deoarece în esență înseamnă același lucru (deși nu vă așteptați ca cardul SD să iasă din telefonul dvs. Android ca Bandă VHS).

Pentru a scoate cardul SD, accesați „Setări -> Stocare”, apoi atingeți pictograma „Scoateți” de lângă cardul SD. Alternativ, atingeți cardul SD până la capăt, apoi atingeți „Scoateți”. (Unele telefoane mai vechi vor avea în schimb opțiunea „Demontare”, care face același lucru.)

cum-se-montează-cardul-sd-android-eject

Cei mai mulți dintre voi vor ști acest lucru deja, dar doar pentru a fi sigur, demontarea / evacuarea nu ștergeți datele de pe cardul SD (nu trebuie confundat cu formatarea, care vă va șterge complet cardul SD).

Cardul SD nu a fost detectat prin telefon

Dacă telefonul dvs. nu vă detectează cardul SD, atunci ar trebui să încercați să îl formatați pe PC în formatul „exFAT”, care poate fi citit pe majoritatea telefoanelor Android. Introduceți cardul SD în computerul dvs. Windows, faceți clic dreapta pe acesta în File Explorer, apoi faceți clic pe „Formatare”.

Principalele opțiuni pe care doriți să le selectați în noua fereastră sunt „exFAT” și o dimensiune a unității de 1024kb, ceea ce este o valoare implicită bună.

cum-se-montează-card-SD-format-Android

Dacă acest lucru nu funcționează, atunci ar trebui să încercați să introduceți un alt card microSD în telefon pentru a afla dacă problema este în telefon sau pe card.

Concluzie

Acum ar trebui să știți tot ce trebuie să știți despre procesul din ce în ce mai integrat de montare și demontare (a se vedea scoaterea) unui card SD. În cazul în care PC-urile sunt de rezolvat, s-ar putea să ajungem la un punct în care să eliminați cardurile SD fără a fi nevoie să le „scoateți” mai întâi, dar, deocamdată, continuați să le jucați în siguranță și efectuați montarea și demontarea în conformitate cu ghidul nostru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x