Cum se numără numărul de fișiere dintr-un director în Linux

Cum se numără numărul de fișiere dintr-un director în Linux
⏱️ 3 min read

Când aveți un folder plin de fișiere (și sub-foldere), poate fi necesar să aflați câte fișiere sunt în totalitate. Numărarea fișierelor și folderelor unul câte unul nu este cu siguranță o opțiune, mai ales atunci când există modalități mai puțin îngrozitoare de a face acest lucru, cum ar fi următoarele.

1. Verificați cu File Manager

Să începem cu cel mai simplu mod. Doar deschideți directorul într-un manager de fișiere și priviți bara de stare.

Dacă nu vedeți o bară de stare, verificați „Vizualizare -> Bara de stare” din meniu pentru a vedea dacă bara de stare este activată.

Dezavantajul acestei metode este că numără un folder ca un singur element, dar nu contează numărul de fișiere din acesta. De fapt, cifra pe care o obțineți pentru câte fișiere sunt în director este suma numărului de foldere și a numărului de fișiere separate din acest director. Dacă doriți să le vizualizați separat (de exemplu, numărul de fișiere sau numai numărul de directoare), trebuie să le selectați, iar apoi bara de stare va afișa numărul fișierelor / directoarelor doar în selecție.

2. Selectați Fișierele / Directoarele pe care doriți să le numărați

Pe lângă afișarea numărului tuturor fișierelor și folderelor dintr-un director, File Manager vă va permite să faceți mai multe. De exemplu, dacă doriți să numărați numai fișiere sau numai foldere sau doar o parte a fișierelor / folderului dintr-un director, selectați-le, iar bara de stare va afișa numărul de fișiere / foldere din selecție. De exemplu, dacă aș dori să văd doar numărul fișierelor JPEG, le-aș selecta. Rezultatul este afișat în bara de stare.

linux-count-files-02-selection

3. Obțineți statistici mai avansate cu fereastra Proprietăți

Bara de stare arată foarte bine dacă nu aveți multe fișiere și foldere, dar dacă aveți, există modalități mai bune de a le număra. De exemplu, imaginea de mai jos este o listă de director a unuia dintre folderele mele de lucru.

linux-count-files-03-list

Vedeți, sunt doar directoare cu o mulțime de fișiere în fiecare dintre ele. Managerul de fișiere nu afișează acest lucru, dar dacă le selectez și fac clic dreapta pentru a deschide „Proprietăți”, fereastra Proprietăți îmi spune câte sunt.

linux-count-files-03-properties

Cred că ieșirea variază de la un manager de fișiere la altul, deoarece îmi amintesc că am văzut o ieșire diferită (cum ar fi un număr separat pentru fișiere și foldere), deci ceea ce obțineți depinde foarte mult de managerul de fișiere pe care îl utilizați.

4. Cum se numără numărul de fișiere prin terminal

Dacă modalitățile simple de numărare a fișierelor și folderelor nu funcționează pentru dvs. sau dacă sunteți o persoană terminală, vestea bună este că există numeroase modalități de a obține unele date despre fișierele și folderele dvs. prin intermediul terminalului. De exemplu, dacă doriți pur și simplu un număr, utilizați acest lucru:

linux-count-files-04a-pur și simplu-număr

Această comandă returnează doar numărul de fișiere / foldere. Pentru a număra fișiere recursiv, utilizați acest lucru:

linux-count-files-04b-recursiv

Am observat că există o diferență în numerele pe care le primesc prin fereastra Proprietăți și prin consolă și presupun că acest lucru se datorează faptului că consola nu numără directoare sau altceva.

Există alte comenzi pentru listele de directoare, cum ar fi list comenzile pe care le puteți utiliza pentru a obține un număr de fișier, printre altele, dar nu voi discuta despre ele. Aceste comenzi vin cu mulți parametri, iar sintaxa exactă variază de la o shell Linux la alta. Dacă sunteți interesat de acestea, verificați documentația shell-ului pe care îl utilizați.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x