Cum se partiționează o unitate în macOS

Cum se partiționează o unitate în macOS
⏱️ 3 min read

Când obțineți un PC sau un laptop nou, vă recomandăm să vă partiționați hard diskul în două sau mai multe unități. Acest lucru vă permite să vă organizați mai bine datele și este util și dacă doriți să instalați un alt sistem de operare. Partiționarea unei unități în macOS este relativ simplă și se poate face prin Disk Utility.

Ce este o partiție?

Partiționarea unui hard disk înseamnă împărțirea unității în sisteme independente, utilizabile și independente. De exemplu, puteți alege să creați două partiții pe un hard disk extern – una pentru backupul Mac-ului și cealaltă pentru stocarea normală a datelor. În mod similar, puteți alege să utilizați două partiții pentru instalarea a două sisteme de operare diferite.

Cum se partiționează un disc în macOS

Pentru a partiționa orice disc din macOS, urmați pașii de mai jos:

1. Conectați unitatea pe care doriți să o partiționați la Mac.

2. Deschideți Disk Utility, fie utilizând Spotlight, fie navigând la „Finder -> Applications -> Utilities”.

3. Din panoul din stânga, selectați unitatea pe care doriți să o partiționați. În meniul pop-up, alegeți partiție.

Partition Drive Macos Partition

4. Faceți clic pe fila Partiție, apoi faceți clic pe semnul „+” pentru a adăuga o nouă partiție.

Partition Drive Macos Opțiune de partiție

5. Modificați dimensiunea partiției pe care o creați, fie trăgând mânerele de redimensionare, fie introducând o dimensiune.

Partitionare Macos Detalii partiție

6. Denumiți partiția și specificați ce sistem de fișiere doriți să utilizați. Dacă partiționați o unitate Mac internă, vă sugerăm să utilizați AFPS dacă rulați macOS 10.13 sau o versiune ulterioară și Mac OS Extended dacă utilizați macOS 10.12 sau o versiune mai veche.

Dacă utilizați un disc extern pe care îl veți utiliza și cu alte sisteme de operare, cum ar fi Windows, selectați MS-DOS (FAT).

7. Faceți clic pe Aplicare pentru a crea partiția. Disk Utility va verifica discul și va face modificările, care pot dura până la câteva minute.

Acum puteți alege să instalați Windows sau alt sistem de operare pe partiția nou creată sau să îl utilizați pentru nevoile dvs. normale de stocare a datelor. Dacă vreodată trebuie să modificați dimensiunea alocării stocării pentru o partiție, puteți face acest lucru din același meniu.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x