Cum se partiționează un hard disk extern în Windows 10

Cum se partiționează un hard disk extern în Windows 10
⏱️ 3 min read

Partiționarea este actul de a împărți o unitate în bucăți și de a atribui un sistem de fișiere. Toate unitățile au nevoie de cel puțin o partiție pentru a stoca date, de obicei pre-configurate, dar puteți adăuga mai multe.

Există câteva motive pentru care se dorește partiționarea unei unități externe. Unul este să folosiți o parte din spațiul pentru stocarea generală a fișierelor, iar restul pentru backup-uri prin intermediul instrumentului de backup și recuperare Windows sau Apple’s Time Machine. De asemenea, este posibil să doriți o porțiune criptată a unității pentru fișiere confidențiale. Dacă instalați un sistem de operare, va trebui să partiționați o parte a unei unități pentru sistemul de operare. Poate doriți chiar să puneți videoclipuri într-o partiție și fotografii și documente în alta pentru a accelera căutările.

Oricare ar fi motivul, partițiile sunt destul de ușor de configurat pe Windows cu orice mediu de stocare în doar puțin timp. Vom folosi Windows 10 și Gestionarea discurilor pentru acest tutorial, dar procesul se va comporta în mod similar în versiunile anterioare ale sistemului de operare.

Gestionarea discurilor Windows 10

Pentru a intra în Gestionarea discurilor, faceți clic pe Start și tastați diskmgmt.msc în bara de căutare. Faceți clic pe singurul rezultat și ar trebui să vă uitați acum la o fereastră ca aceasta.

Micșorarea volumului

Ca întotdeauna, faceți o copie de rezervă a datelor sensibile înainte de a continua. Poate că lucrurile merg prost prost, dar totuși, lucrul cu discuri de date poate fi o afacere riscantă.

passportformat-ok-confirm

Dacă discul afișează o bară indicatoare neagră pentru alocare, acesta este un început bun. Sari peste acest pas.

Dacă este albastru solid – ca și cum ar trebui să fie toate discurile de consum cumpărate din magazin – va trebui mai întâi să micșorăm volumul pentru a elibera spațiu înainte de partiționare.

Faceți clic dreapta pe unitate și faceți clic pe „micșorați volumul”. Acum ar trebui să avem un spațiu nealocat. Dacă spațiul prezentat nu este suficient, uitați-vă la ștergerea unor date din partiția primară.

Partiționare

Faceți clic dreapta pe noul spațiu nealocat și faceți clic pe „nou volum simplu”. Vom trece prin vrăjitor. Faceți clic pe următor.

passportformat-wizard-screen-one

Pe acest ecran vom specifica dimensiunea volumului. De exemplu, dacă este un disc de 20 GB și dorim o partiție de 10 GB, 5 GB și respectiv 5 GB, va trebui să specificăm dimensiunea în MB. Creați o partiție de 10 GB tastând 10000 MB în caseta cu dimensiunea volumului și, după finalizarea expertului, parcurgeți-o din nou. Data viitoare, tastați 5000 MB pentru 5 GB. Faceți acest lucru până când veți avea numărul de partiții necesare. 1000 MB este egal cu 1 GB.

Dacă aveți nevoie doar de întreaga unitate partiționată, așa cum am făcut mai jos, potriviți „dimensiunea simplă a volumului” cu „spațiul maxim pe disc”.

passportformat-wizard-screen-two

Faceți clic pe „Înainte”.

Adăugați o literă de unitate care va apărea în „Computerul meu”, adăugați o etichetă de volum și validați că sistemul de fișiere ales este FAT32.

Bifați „efectuați un format rapid”.

passportformat-wizard-screen-three

Faceți clic pe următor, verificați informațiile și terminați expertul.

pașaport-format-asistent-completare-ecran

Concluzie

Și asta este tot ce există! Acum, când conectați discul și deschideți Computerul meu, veți vedea partițiile dvs. apar ca și cum ar fi unități individuale. Cea mai bună parte este că și ei se vor comporta așa.

Despărțire fericită!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x