Cum se personalizează notificările Gmail pentru Android

Cum se personalizează notificările Gmail pentru Android
⏱️ 4 min read

Gmail pentru Android este o modalitate excelentă de a vă verifica Gmail în timp ce sunteți afară. Este rapid, de încredere și vă ține la curent în timp ce călătoriți sau departe de computer. Mulți oameni își vor configura pur și simplu conturile Google cu Gmail și îl vor lăsa pe opțiunile implicite, ceea ce reprezintă un mijloc perfect de utilizare a acestuia.

Știați, totuși, că puteți face Gmail pentru Android să vă anunțe cu sunete diferite pentru fiecare cont? Sau că puteți seta notificări personalizate pentru fiecare etichetă? Iată cum să vă personalizați notificările Gmail în Android.

Schimbarea sunetului de notificare

Dacă te-ai cam săturat de zgomotul de notificare implicit, îl poți schimba foarte ușor. Deschideți aplicația Gmail și apăsați cele trei bare din partea stângă sus. Apoi, derulați în jos la „Setări” și atingeți-l.

gmail-android-settings

Selectați adresa de e-mail pe care o utilizați din lista care apare. Derulați în jos până la „Notificări pentru căsuța de e-mail”, atingeți-l, apoi atingeți „Sunet” și schimbați notificarea cu un sunet pe care îl considerați mai plăcut.

gmail-android-inbox-notification

gmail-android-sound

Setarea unui sunet personalizat pentru fiecare adresă

Înainte de a trece mai departe, să aruncăm o a doua privire la ceea ce tocmai am făcut. Și anume faptul că am selectat o adresă de e-mail individuală pentru a-i modifica notificările. Dacă puneți doi și doi împreună, veți realiza că Gmail gestionează notificarea fiecărei adrese separat. Aceasta înseamnă că puteți seta un sunet diferit pentru fiecare adresă de e-mail pe care ați conectat-o ​​la Gmail pentru Android, astfel încât să știți ce adresă a primit un e-mail numai din ton.

Pentru a seta un sunet personalizat pentru fiecare adresă, pur și simplu configurați un sunet așa cum ați făcut mai sus pentru o adresă. Apoi, continuați să atingeți săgeata înapoi din stânga sus până vă întoarceți la lista de e-mailuri. Atingeți o altă adresă și repetați procesul de mai sus pentru a seta un sunet diferit pentru fiecare adresă de pe telefon.

Setarea unui sunet personalizat pentru fiecare etichetă

Poate că nu sunteți un fan al mai multor adrese de e-mail care zdruncină. Poate că aveți o singură adresă de e-mail și un sistem complicat de etichetare pentru a păstra totul sortat. Dacă vă plac etichetele, le puteți configura astfel încât fiecare etichetă să aibă propriul ton individual. Din nou, acest lucru vă va permite să identificați ce tip de e-mail vine doar prin sunetul de notificare.

Pentru aceasta, selectați adresa de e-mail pe care doriți să o personalizați ca mai sus. Apoi, derulați în jos până la „Gestionați etichetele” și atingeți-o.

gmail-android-manage-labels

Veți vedea o listă de etichete în contul dvs. Există șansa ca numai Mesaje primite și Trimise să aibă setările de notificare configurate, iar orice altceva este setat la „Nu este sincronizat”. Dacă acesta este cazul dvs., nu vă faceți griji – putem rezolva asta!

Pentru a începe, atingeți eticheta pentru care doriți să personalizați setările. Dacă sincronizați deja această etichetă, ar trebui să vedeți toate opțiunile de notificare disponibile. Dacă vedeți mesajul de eroare „Sincronizați mesajele pentru această etichetă pentru a activa notificările”, atingeți butonul „Sincronizați mesajele” din partea de sus. Alegeți dacă doriți să sincronizați toate e-mailurile sau numai cele din ultimele treizeci de zile. După ce ați terminat, puteți configura notificările în mod normal.

gmail-android-sync

Setarea notificărilor numai pentru e-mailurile cu „Prioritate ridicată”

Dacă aveți configurate preferințe care marchează anumite e-mailuri ca prioritate ridicată, îi puteți spune Gmail să vă anunțe numai când intervine unul dintre aceste e-mailuri. Pentru a configura acest lucru, selectați e-mailul la care doriți să aplicați această opțiune ca mai sus, apoi selectați „Notificări”. Ar trebui să fie setat la „Toate”.

gmail-android-notifications-select

Alegeți „Numai prioritate înaltă”.gmail-android-high-priority

Acum veți fi notificat numai atunci când intervine un e-mail cu prioritate ridicată.

Notificări mai frumoase

În timp ce Gmail funcționează perfect dacă este lăsat cu setările sale implicite, puteți adăuga un plus de fler la alertele dvs. Acest lucru vă permite să identificați adresa de e-mail și / sau eticheta e-mailului care se apropie prin tonul său de alertă. Acum știi cum să configurezi Gmail pentru notificări mai inteligente.

Vă ușurează acest lucru? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x