Cum se personalizează Windows 10 Action Center

Cum se personalizează Windows 10 Action Center
⏱️ 3 min read

Comparativ cu ceea ce a fost inclus cu Windows 8, Microsoft a îmbunătățit mult noul centru de acțiune. Noul centru de acțiune din Windows 10 este la fel ca o zonă de notificări în orice sistem de operare mobil modern. Toate notificările efectuate de sistemul dvs. de operare și alte aplicații instalate sunt acum afișate în notificări sau în Centrul de acțiune, mai degrabă decât afișarea propriilor sfaturi individuale cu balonul.

Pe lângă afișarea notificărilor universale, Centrul de acțiune are și câteva butoane care vă permit să lansați rapid diferite opțiuni în Windows 10. Lucrul bun al noului centru de acțiune Windows 10 este că este personalizabil într-o oarecare măsură. Iată cum puteți face asta.

Personalizați Centrul de acțiuni Windows 10

În Centrul de acțiune, veți avea douăsprezece butoane diferite pentru a accesa douăsprezece opțiuni diferite, cum ar fi Toate setările, Bluetooth, VPN, Modul avion, OneNote etc.

Dacă faceți clic pe linkul „Restrângeți” care apare deasupra butoanelor, toate butoanele, cu excepția celor patru, vor fi restrânse. Această acțiune eliberează spațiu în Centrul de acțiune. Mai mult, puteți personaliza aceste patru butoane din panoul Setări.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul „Toate setările”.

win10-action-center-all-settings

Această acțiune va deschide panoul Setări. Faceți clic pe opțiunea „Sistem”, apoi selectați „Notificări și acțiuni” care apare în bara laterală stângă a panoului de setări.

win10-action-center-select-notfications-option

După cum am menționat, puteți personaliza patru butoane în Centrul de acțiune. Pentru aceasta, faceți clic pe pictograma pe care doriți să o personalizați în categoria „Acțiuni rapide”. Aceasta vă va arăta o listă cu toate opțiunile disponibile; pur și simplu selectați opțiunea dorită. În cazul meu, înlocuiesc butonul Mod tabletă cu butonul Luminozitate, astfel încât să pot regla cu ușurință luminozitatea ecranului.

win10-action-center-select-button

De îndată ce ați selectat butonul din lista disponibilă, acesta va schimba instantaneu butonul din Centrul de acțiune.

win10-action-center-button-added

După personalizarea butoanelor, puteți personaliza, de asemenea, dacă aplicațiile ar trebui să afișeze sau nu notificări în centrul de acțiuni. Dacă doriți să dezactivați aplicațiile de la afișarea notificărilor în Centrul de acțiuni, comutați butonul „Afișați notificările aplicației” la „dezactivat” din secțiunea Notificări.

win10-action-center-turn-off-app-notifications

Dacă nu doriți să dezactivați toate aplicațiile de la afișarea notificărilor în Centrul de acțiune, puteți alege manual ce aplicații pot afișa notificările. Pentru aceasta, derulați în jos și veți găsi secțiunea „Afișați notificările din aceste aplicații”. Aici puteți comuta individual ce aplicație poate afișa notificări în Centrul de acțiune.

După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, am dezactivat notificările din aplicația de joc „Despicable Me”, astfel încât să nu mă deranjeze cu oferte speciale sau altceva.

win10-action-center-turn-off-individual-app-notifications

În cele din urmă, dacă doriți să eliminați pictograma de notificare din bara de activități, faceți clic pe linkul „Activați sau dezactivați pictogramele sistemului”.

pictograme win10-action-center-system

Acțiunea de mai sus va deschide panoul „Activarea sau dezactivarea pictogramelor sistemului”. Comutați butonul de lângă opțiunea „Centrul de acțiune”.

win10-action-center-turn-off-action-center

Nu veți mai vedea pictograma de notificări în bara de activități și nu mai puteți accesa Centrul de acțiuni. Desigur, puteți dezactiva complet Centrul de acțiune utilizând Editorul de registry Windows sau Editorul de politici de grup.

win10-action-center-notifications-icon-eliminat

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea și personalizarea noului centru de acțiune în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x