Cum se poate converti cu ușurință un fișier DOCX în PDF în Mac OS X

Cum se poate converti cu ușurință un fișier DOCX în PDF în Mac OS X

Dacă ați folosit Microsoft Word sau ați primit documente Word de la prieteni / colegi, sunteți familiarizați cu formatul .docx. Este extensia de fișier implicită pentru orice document creat în Microsoft Word.

Dacă se întâmplă să aveți un număr de fișiere .docx pe Mac și doriți ca oamenii să aibă acces doar la citire, cel mai bun mod este să le convertiți în format PDF, astfel încât alții să le poată accesa fără a fi nevoie să instalați o suită office.

Deși există mai multe moduri de a converti un fișier DOCX în PDF, cel mai convenabil și mai rapid mod este descris mai jos. Motivul pentru care îl numesc cel mai rapid mod este că necesită doar clic dreapta pe fișierul DOCX.

Conversia unui fișier DOCX în PDF

Veți crea un script Automator care va gestiona conversia DOCX în PDF.

1. Lansați Automator pe Mac făcând clic pe Launchpad în Dock și căutând „Automator”.

2. Când lansează Automator, selectați folderul „Aplicații” ca locație pentru salvarea scriptului și faceți clic pe „Document nou”.

docxtopdf-new

3. În următorul ecran selectați „Serviciu” ca tip de document și faceți clic pe „Alegeți” pentru a crea un nou document care este un serviciu.

docxtopdf-service

4. Sunteți gata să vă creați scriptul. Mai întâi, selectați „fișiere sau foldere” din meniul derulant „Serviciul primește selectat”, apoi selectați „Căutare” din meniul derulant „în”.

docxtopdf-dropdown

5. Acum, glisați și fixați acțiunea etichetată ca „Obțineți elemente de căutare specificate” din panoul din stânga către fluxul de lucru din dreapta.

docxtopdf-get

6. Glisați și fixați o acțiune numită „Executare script shell” de pe panoul din stânga pe panoul din dreapta, care se numește flux de lucru.

docxtopdf-shell

7. Concentrați-vă pe acțiunea Run Shell Script din fluxul de lucru și faceți clic pe meniul derulant etichetat ca „Treceți intrarea” și schimbați-l în „ca argumente”.

docxtopdf-arguments

8. Aici apare partea principală a procedurii. Trebuie să copiați următorul script și să-l inserați în caseta Run Shell Script din fluxul de lucru. Acesta este scriptul care face procesul de conversie a unui fișier DOCX în PDF.

docxtopdf-script

Notă: scriptul de mai sus nu elimină fișierul .docx original. Puteți descomenta (eliminând „#” din fața liniei) # rm "$f" >/dev/null linie pentru a elimina fișierul original după conversie.

9. Scriptul dvs. este gata și trebuie să îl salvați făcând clic pe meniul „Fișier” urmat de „Salvare …”

docxtopdf-save

10. Introduceți un nume pentru serviciul dvs. și faceți clic pe „Salvare”. Ar trebui să introduceți un nume semnificativ. L-am numit „Convertiți în PDF”, deoarece se explică de la sine.

docxtopdf-nume

11. Acum că serviciul dvs. este gata să efectueze o conversie, să încercăm un fișier DOCX pentru a vedea dacă funcționează.

Pentru a efectua o conversie, găsiți un fișier DOCX, faceți clic dreapta pe acesta și selectați „Servicii” urmat de „Convertiți în PDF”.

docxtopdf-convert

12. În câteva secunde ar trebui să vedeți fișierul PDF de ieșire în același director cu fișierul original. Acum puteți accesa acest fișier PDF utilizând orice cititor PDF, cum ar fi Preview.

docxtopdf-pdf

Concluzie

Dacă aveți o grămadă de fișiere DOCX pe Mac și doriți să le convertiți în PDF, dar nu doriți să treceți prin toate problemele, puteți utiliza metoda de mai sus care necesită doar un clic dreapta pe fișier pentru a-l converti în PDF .

Scroll to Top