Cum se poate converti din Google Docs în Microsoft Word

Cum se poate converti din Google Docs în Microsoft Word
⏱️ 4 min read

Stocarea în cloud ne-a oferit posibilitatea de a accesa fișiere și documente de oriunde. Chiar și mai convenabil, unele servicii ne permit să adăugăm, să edităm și să partajăm fișierele menționate oriunde în lume. Google Docs a fost întotdeauna o alegere populară pentru cei care doresc să acceseze și să partajeze documente cu ușurință. Oricât de utile ar putea fi documentele cloud, totuși, uneori doriți să le convertiți într-un format încercat și adevărat, cum ar fi DOCX.

Dacă aveți un document stocat în Google Docs și doriți să descărcați o copie offline, este ușor să convertiți Google Docs în format Word.

Notă: în timp ce puteți converti documente din Google Docs în Word, nu există nicio garanție că formatarea din documentul dvs. va fi păstrată în timpul conversiei.

Cum se poate converti un singur document

Deoarece Google Docs este într-un format online, nu putem doar să le importăm în Word! Pentru a le utiliza în Microsoft Word, va trebui să convertim Google Docs în formatul DOCX al Word, apoi să îl descărcăm ulterior. Puteți efectua cu ușurință această conversie atât din Google Docs, cât și din Google Drive.

Conversia în Google Docs

Mai întâi, deschideți fișierul pe care doriți să îl convertiți în format Word. Faceți clic pe „Fișier” în partea de sus a documentului, apoi plasați cursorul pe „Descărcați ca”.

În acest meniu veți vedea o listă de opțiuni. După cum puteți vedea, conversia în documente Word nu este singurul lucru pe care Google Docs îl poate face! Dacă vreți vreodată să aveți nevoie să descărcați un document Google în format PDF sau chiar să îl convertiți în formatul de carte electronică EPUB, puteți reveni la acest meniu și faceți acest lucru. Deocamdată, însă, vom face clic pe opțiunea „Microsoft Word”.

google-docs-word-save

Google Docs va deschide o fereastră „Salvați ca …” în care puteți selecta unde doriți să salvați documentul. Odată salvat într-o locație memorabilă, veți putea deschide fișierul în Microsoft Word.

Conversia în Google Drive

Pentru Google Drive este chiar mai ușor să efectuați această conversie. Nu veți putea efectua o conversie în alte formate (cum ar fi PDF și EPUB) în Drive, dar dacă doriți doar un document Word, această metodă funcționează perfect.

Pentru aceasta, găsiți documentul pe care doriți să îl convertiți în Google Drive. Apoi, faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe „Descărcați”.

google-docs-word-download-single-file

Google Drive îl va converti automat într-un format Word și va deschide o fereastră „Salvați ca …” pentru a o salva.

Cum se convertesc mai multe documente simultan

Uneori nu doriți să salvați un singur document ca fișier DOCX. Uneori doriți să convertiți mai multe documente Google în documente Word în același timp. Din păcate, deoarece metoda Google Docs se bazează pe introducerea fiecărui document pentru a-l descărca, este nevoie de puțin timp pentru a le descărca pe toate. Cu toate acestea, deoarece Drive își efectuează conversia printr-un meniu cu clic dreapta pe pagina principală, o putem face acolo pentru o experiență mult mai rapidă și mai ușoară.

Conversie în lot în Google Drive

Metoda de descărcare în serie Google Drive funcționează aproape identic cu descărcarea unui singur document. Cu toate acestea, dacă țineți apăsată tasta CTRL când faceți clic pe fișiere, puteți selecta mai multe fișiere simultan. Fișierele selectate în lot se vor aprinde în albastru în timp ce faceți clic pe ele:

google-docs-word-multiple

Apoi, faceți clic dreapta pe oricare dintre cele evidențiate și faceți clic pe „Descărcați” ca de obicei.

google-docs-word-download-multiple

Când faceți clic pe aceasta, Google Drive va converti toate documentele selectate, apoi le va împacheta într-un fișier ZIP. După ce ați terminat, vă va oferi fișierul ZIP pentru descărcare. Salvați acest lucru undeva memorabil și dezarhivați-l pentru a accesa toate fișierele dvs.

Descărcarea documentelor

În ciuda tuturor avantajelor stocării în cloud, uneori aveți nevoie doar de o copie offline a documentelor dvs. Cu câteva clicuri, puteți converti Google Docs în fișiere Word cu foarte puține probleme.

Cât de mult te găsești folosind documente bazate pe cloud decât cele „fizice”? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x