Cum se programează AutoHotKey pentru a porni cu Windows

Cum se programează AutoHotKey pentru a porni cu Windows
⏱️ 4 min read

AutoHotKey este una dintre cele mai bune aplicații gratuite pentru Windows pentru crearea de comenzi rapide de la tastatură personalizate și automatizarea mai multor sarcini Windows. Cu toate scripturile AutoHotKey personalizate pe care le-ați creat, uneori trebuie să lansați automat un script atunci când vă conectați la Windows. Iată cum puteți programa AutoHotKey pentru a porni cu Windows.

Există două moduri de a face ca un script AutoHotKey să înceapă cu Windows. Primul este să îl adăugați în folderul Startup, iar celălalt este să creați o sarcină programată. Voi arăta ambele căi; urmați-l pe cel cu care vă simțiți cel mai confortabil.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Adăugați AutoHotKey în folderul de pornire

Cel mai simplu mod de a porni un script AutoHotKey la pornirea sistemului este să îl adăugați în folderul Startup. Pentru aceasta, apăsați „Win + R”, lipiți calea prezentată mai jos și apăsați butonul Enter.

Acțiunea de mai sus va deschide folderul de pornire specific utilizatorului. Faceți clic dreapta pe spațiul gol, selectați opțiunea „Nou” și apoi „Creați o comandă rapidă”.

programare-autohotkey-nouă-comandă rapidă

În fereastra „Create Shortcut”, faceți clic pe butonul „Browse”. Selectați scriptul AutoHotKey și faceți clic pe „Next” pentru a continua.

calendar-autohotkey-shortcut-location

În acest ecran introduceți numele comenzii rapide și faceți clic pe butonul „Finalizare” pentru a finaliza procedura.

calendar-autohotkey-shortcut-name

Elementul dvs. de pornire personalizat a fost creat. Ori de câte ori porniți sistemul și vă conectați, scriptul AutoHotKey va fi lansat automat.

schedul-autohotkey-shortcut-created

Notă: dacă doriți ca scriptul AutoHotKey să se lanseze indiferent de ce utilizator este conectat, atunci creați comanda rapidă în folderul de mai jos. Este folderul Startup pentru toți utilizatorii din sistemul dvs.

Programați AutoHotKey cu Task Scheduler

Dacă doriți mai mult control sau dacă doriți ca scriptul să înceapă cu drepturi de administrator, atunci folosirea programatorului de sarcini este cea mai bună cale de urmat. Pentru aceasta, căutați Planificatorul de activități în meniul Start și deschideți-l.

schedul-autohotkey-search-task-scheduler

Odată ce Task Scheduler a fost deschis, faceți clic pe opțiunea „Create Task” care apare în panoul din dreapta.

program-autohotkey-create-task

Aici, în această fereastră, sub fila General, introduceți numele sarcinii și selectați butonul radio „Rulați numai când utilizatorul este conectat”. Dacă doriți ca scriptul să ruleze cu drepturi de administrator, bifați caseta de selectare „Rulați cu cele mai mari privilegii”.

calendar-autohotkey-task-name

Acum, navigați la fila Declanșatoare și faceți clic pe butonul „Nou” pentru a adăuga un nou declanșator. În fereastra „Declanșator nou”, selectați opțiunea „La conectare” din meniul derulant de lângă „Începeți sarcina” și asigurați-vă că este selectat butonul radio „Orice utilizator”. Faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

calendar-autohotkey-new-trigger

Odată ce ați terminat de configurat declanșatorul, așa arată în fereastra principală.

calendar-autohotkey-trigger-created

Navigați la fila Acțiuni și faceți clic pe butonul „Nou” care apare în partea de jos a ferestrei. În fereastra Acțiuni, faceți clic pe butonul „Browse” și selectați executabilul AutoHotKey din folderul „Program Files”. După aceea, introduceți calea către scriptul AutoHotKey în câmpul Argumente și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

program-autohotkey-add-action

Notă: dacă introduceți calea scriptului AHK direct în câmpul „Program sau Script”, este posibil ca Windows să nu lanseze scriptul la pornirea sistemului.

După configurarea Acțiunii, așa arată.

calendar-autohotkey-action-created

Navigați la fila Condiții și debifați caseta de selectare „Porniți sarcina numai dacă computerul este alimentat de curent alternativ”. Acest lucru asigură că sarcina va începe chiar dacă utilizați sistemul pe baterie.

calendar-autohotkey-condiții

Pur și simplu faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva sarcina programată. Dacă doriți să testați sarcina, selectați sarcina pe care tocmai ați creat-o, faceți clic pe opțiunea „Executare” sub „Element selectat” și acesta ar trebui să pornească scriptul AHK.

program-autohotkey-run-task

Acum, ori de câte ori vă conectați la computer, scriptul AKH va porni automat.

schedul-autohotkey-ahk-started

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a programa scriptul AutoHotKey la pornirea sistemului.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x