Cum se realizează o captură de ecran video pe computerul Windows

Cum se realizează o captură de ecran video pe computerul Windows
⏱️ 4 min read

Mulți dintre noi căutăm să realizăm o captură de ecran video pe computerul Windows din diverse motive. De exemplu, surprinderea unui moment bun pe un site de știri care ne atrage atenția. Sau ar putea fi fluxuri live stream pe rețelele sociale pentru a fi incluse ca parte a unui PowerPoint. Mai mult, este posibil să doriți pur și simplu să împrumutați minute prețioase dintr-un videoclip online pentru divertismentul personal.

În timp ce software-ul de editare video, cum ar fi Adobe Premiere CC sau chiar rudimentarul MovieMaker, sunt ideali pentru astfel de locuri de muncă, există un dezavantaj. Cu un software complet de editare, va trebui mai întâi să importați clipurile video în cronologie pentru a netezi marginile. Acest lucru este cu siguranță consumator de timp.

În zilele noastre, aveți nevoie de un software perfect pentru înregistrarea ecranului ca alternativă la soluțiile de editare video. Aici, vă vom arăta câteva modalități de a captura orice videoclip pe care îl vedeți online și de a obține un videoclip video de înaltă calitate.

Captură ecran video cu bara de joc Windows

Suntem câțiva dintre noi care nu sunt conștienți de Windows Game Bar, o caracteristică secretă a Windows 10. Cu această aplicație puteți utiliza tasta de scurtătură Victorie + G pentru a deschide un widget care va face capturi de ecran standard, precum și videoclipuri. Oferă rezultate consistente oricând și oriunde.

Faceți clic pe „Înregistrați de acum” pe modul ecran complet al unui videoclip într-un punct precis al clipului. Imediat, va începe să înregistreze un videoclip atât timp cât doriți. Nu există limite de timp în ieșirea video. Software-ul este intuitiv și salvează rapid videoclipul într-o locație convenabilă pentru computer.

Ecran video capturat pe YouTube

Cea mai bună parte este că videoclipul salvat poate fi utilizat imediat cu fișiere PowerPoint. Pur și simplu introduceți videoclipul într-un diapozitiv și puteți reda clipul chiar acolo pe un ecran complet în timpul unei prezentări.

Ecran video capturat inserat în PowerPoint

.

Dezavantaj

Totuși, nu totul este în regulă cu software-ul. Bara de jocuri Windows, în timp ce face o treabă excelentă cu capturarea ecranului videoclipurilor, nu reușește să ignore „bara vizionată roșie” de pe ecranele YouTube. Software-ul a fost personalizat ca aplicație de joc, nu pentru înregistrări video unice.

Cu toate acestea, rămâne absolut gratuit. Deci, dacă nu doriți prea mult finisaj profesional, utilitarul gratuit ar acoperi cerințele dvs. de bază.

Folosind TinyTake

Pentru a obține o captură de ecran profesională, TinyTake oferă un finisaj îngrijit și frumos. Această soluție este foarte recomandată în comparație cu multe alte aplicații, deoarece nu există absolut nici o „întârziere” în capturarea ecranelor live. Utilitarul este disponibil la adresa site-ul oficial.

mici-ia-instalare

TinyTake este foarte potrivit pentru a captura evenimente live stream. După deschiderea aplicației, faceți clic pe „Capture Video”. Va trebui să trasați limitele precise în jurul unui videoclip. Funcția de desen este utilă pentru a crea „videoclipuri de reacție” populare pe diverse subiecte: trailere de filme, jocuri, software etc.

Captură video a ecranului prin aplicația TinyTake

După salvarea videoclipului final, puteți descărca un clip video de înaltă calitate pe widget-ul TinyTake în sine.

Dezavantaj

TinyTake nu vă permite să capturați mai mult de cinci minute de videoclip în versiunea gratuită. Pe o versiune cu plată puteți descărca până la 120 de minute dintr-un videoclip complet. Aceasta este o alternativă bună la descărcarea de pe NetFlix. Cu toate acestea, capturile de ecran foto rămân absolut gratuite. De asemenea, nu există filigrane în videoclipul salvat care anulează limitarea de cinci minute.

Înregistratorul ușor de înghețată

Într-un alt recorder de ecran video care merită recomandat, Recorder de înghețată se potrivește cu factura. Aplicația ușoară, în comparație cu TinyTake, face o treabă excelentă în capturarea ecranelor video fără probleme.

instalare-recorder-ecran-video-înghețată

După instalarea software-ului, pur și simplu trageți economisitorul de capturi de ecran în videoclipul țintă. Puteți captura fără probleme un videoclip pe ecran complet sau o mică secțiune dreptunghiulară.

Icecream Video Screen Recorder.

Dezavantaj

La fel ca TinyTake, Ice Cream Recorder nu vă permite să capturați mai mult de cinci minute de videoclip în versiunea gratuită.

Unde să căutați videoclipuri fără drepturi de autor

În afară de faptul că știți cum să utilizați economisitoarele de capturi de ecran video, este important să găsiți descărcări video fără drepturi de autor. Este foarte ușor pe YouTube. După ce utilizați un criteriu de căutare, îndreptați-vă către „Filtrare”, unde puteți găsi videoclipuri Creative Commons. O astfel de setare vă permite să găsiți videoclipuri pe care le puteți folosi fără atribuire.

YouTube-căutare-creative-commons-videoclipuri

Concluzie

Trăim într-o epocă a divertismentului instantaneu condus de repovestirea rapidă a evenimentelor live. Software-ul de înregistrare video este esențial pentru crearea de experiențe audiovizuale îmbogățite în toate aspectele vieții.

Care este experiența dvs. de captare a ecranului video cu TinyTake și alte utilitare? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x