Cum se recuperează e-mailurile șterse din Gmail

Cum se recuperează e-mailurile șterse din Gmail

⌛ Reading Time: 5 minutes

Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le-ați putea face cu un e-mail este ștergerea acestuia din greșeală. Cu numărul de dispozitive pe care le puteți utiliza pentru a vă accesa e-mailul, devine mai ușor să faceți o glisare greșită sau să apăsați butonul greșit. Ocazional, un e-mail valoros este chiar șters în timp ce se încearcă ștergerea unei grămezi de inutile.

Odată ce acest lucru se întâmplă, intrați într-un mod de panică. Cu toate acestea, există câteva modalități de a ne feri de acest lucru. O modalitate este să efectuați o copie de siguranță corectă a e-mailurilor dvs., iar cealaltă este să înțelegeți ce pași trebuie luați pentru a vă recupera e-mailurile chiar și atunci când acestea sunt șterse.

Copierea de rezervă a e-mailurilor în Gmail

Există câteva modalități de a efectua o copie de rezervă a e-mailului. În această secțiune, vă vom arăta cum se face acest lucru folosind Google Takeout.

1. Pentru a utiliza acest serviciu pe browserul dvs., navigați la Google Takeout și conectați-vă la contul dvs. Google / Gmail.

2. Doar în partea de sus a listei de servicii, faceți clic pe butonul „Nu selectați nici unul”, apoi derulați în jos la „E-mail”.

3. Porniți comutatorul „Mail” trăgându-l spre dreapta sau pur și simplu făcând clic pe el.

4. Dacă aveți o etichetă creată în contul dvs. Gmail pentru e-mailul pe care doriți să faceți backup, faceți clic pe săgeata orientată în jos din fața Mail. Aceasta deschide opțiuni. Aici trebuie să selectați opțiunea pentru „Selectați eticheta”. Se deschide lista de etichete din contul dvs. Gmail.

Etichete Windows10-google-takeout

5. Selectați din lista de etichete în funcție de care trebuie să faceți o copie de rezervă și faceți clic pe OK în colțul din dreapta sus al ferestrei.

Windows10-google-takeout-select

6. Derulați în jos până la partea de jos a paginii și faceți clic pe Următorul.

7. În pagina următoare puteți modifica setările în funcție de nevoile dvs. De obicei, voi modifica doar setările „Metoda de livrare” din partea de jos a paginii. Puteți selecta între oricare dintre opțiunile furnizate. De obicei, fie folosesc implicit „trimiteți linkul de descărcare prin poștă”, fie aleg fie DropBox de pe Google Drive.

Windows10-google-takeout-savefiles

Rețineți că descărcarea va veni cu o extensie .mbox. Pentru a-l recupera, veți avea nevoie de un vizualizator Mbox, care va fi explicat în secțiunea următoare.

Recuperarea e-mailurilor de rezervă

După ce ați făcut o copie de rezervă a e-mailului utilizând Google Takeout, vi se va trimite un e-mail de îndată ce procesul de backup este finalizat. Va trebui să urmați pașii de mai jos.

1. Deschideți Gmail și localizați e-mailul pentru copia de rezervă finalizată.

2. Descărcați fișierul pe computer făcând clic pe linkul din e-mailul trimis.

3. Descărcați și instalați MboxViewer.

4. Deschideți MboxViewer și faceți clic pe meniul „Adăugare fișier” urmat de Următorul în fereastra pop-up care apare.

Windows10-mboxviewer-addfile

5. Faceți clic pe butonul cu trei puncte pentru a selecta fișierul Mbox pe care tocmai l-ați descărcat din e-mail.

Windows10-mboxviewer-add-botton

6. Răsfoiți locația fișierului descărcat și selectați-l. Faceți clic pe „Procesați”.

7. În panoul din stânga al MboxViewer, faceți clic pe „Mail” și toate e-mailurile vor fi afișate în panoul din dreapta.

Windows10-mboxviewer-email-uri

Cum se recuperează e-mailurile șterse

O problemă cu care vă puteți confrunta cu e-mailul dvs. este ștergerea e-mailurilor pe care ați dorit să le păstrați. Următorul este modul de recuperare a e-mailurilor după ce le-ați șters.

Recuperarea e-mailului din dosarul coșului de gunoi

Dacă ați șters e-mailuri importante dacă nu ați golit coșul de gunoi, le puteți recupera din coșul de gunoi. Pentru a face acest lucru în Gmail, pur și simplu derulați în jos până la Coșul de gunoi din panoul din stânga și faceți clic pe el. Toate mesajele șterse vor fi afișate în panoul din dreapta.

Windows10-Gmail aruncat în coșul de gunoi

Rețineți că coșul de gunoi este golit la fiecare treizeci de zile, deci dacă ați șters e-mailurile și coșul de gunoi este gol, puteți urma următoarea opțiune.

Recuperarea e-mailurilor utilizând suportul Gmail

Pentru a recupera e-mailurile care sunt șterse definitiv (atunci când nu aveți nicio copie de rezervă), va trebui să contactați Echipa de asistență Gmail. Linkul vă duce la un formular. După ce ați completat formularul, solicitarea dvs. va fi prelucrată, iar e-mailurile șterse ar putea fi restaurate (numai dacă îl pot recupera).

Va trebui să specificați adresa de e-mail la care trebuie să aveți e-mailurile restaurate, data la care ați observat e-mailurile lipsă și dacă sunteți conectat în acest moment. Restul revine echipei de asistență Gmail.

Concluzie

Este cea mai bună practică să faceți backup pentru e-mailuri. Înseamnă că veți avea întotdeauna o copie a ceea ce este important pentru dvs. și veți evita să așteptați echipa de asistență Gmail pentru a vă ajuta. În cazurile în care nu ați făcut backupul, nu trebuie să vă speriați, deoarece există încă speranță.