Cum se recuperează un document Microsoft Word pierdut

Cum se recuperează un document Microsoft Word pierdut
⏱️ 5 min read

Dacă utilizați Microsoft Word, este posibil să fiți bine versat în apăsarea pictogramei Salvați la fiecare câteva minute. Cu toate acestea, oricât de disciplinat ai fi, există întotdeauna șansa de a pierde munca. Fie că vinovatul este o întrerupere a energiei electrice, un blocaj de software sau doar o lipsă de spirit, păstrează-ți calmul. Există o serie de moduri diferite de a recupera un document Microsoft Word pierdut.

Word 2013 și 2016

Versiunile 2013 și 2016 ale Microsoft Word au o funcție încorporată concepută pentru recuperarea documentelor nesalvate. Porniți Word, faceți clic pe fila „Fișier” și selectați „Gestionați documentul”. Acest lucru vă va duce la panoul de informații. Aici, veți dori să faceți clic pe butonul etichetat „Gestionați documentul” pentru a produce o listă verticală cu câteva opțiuni. Selectați „Recuperare documente nesalvate” pentru a deschide o fereastră nouă care vă arată o listă de documente Word nesalvate. Dacă cel pe care îl căutați este listat, continuați și deschideți-l. Odată ce documentul este deschis, nu uitați să îl salvați.

Word 2007 și 2010

Dacă utilizați o versiune mai veche de Microsoft Word, puteți utiliza programul pentru a căuta copii de rezervă ale documentului pierdut.

1. Pentru a începe, deschideți Word și faceți clic pe fila Fișier (dacă utilizați Word 2010) sau pe butonul Start Office (dacă utilizați Word 2007).

2. De aici, selectați „Deschidere”. Aceasta va deschide o fereastră Windows Explorer. Selectați locația în care ați salvat ultima dată documentul în cauză. Pentru majoritatea oamenilor acel loc va fi „Documentele mele”.

recovery-word-2007-allfiles

3. Lângă caseta de text „Nume fișier” veți vedea o listă derulantă de tipuri de fișiere. În mod implicit, este selectat „Toate documentele Word”. În schimb, alegeți „Toate tipurile de fișiere”. Fișierele de rezervă au numele „Backup of (numele documentului)”.

4. Localizați-l pe cel care se potrivește cu factura, deschideți-l și salvați-l corect.

Găsiți fișiere temporare Word

Dacă metodele descrise mai sus nu funcționează, va trebui să recurgeți la metode mai extreme pentru a vă recupera documentul. În acest caz, va trebui să recurgeți la pieptănarea deși fișiere temporare pentru a vă recupera datele pierdute. Fișierele temporare sunt fișiere care sunt făcute să conțină temporar informații în timp ce se creează un fișier nou. Dacă ați pierdut întregul document Word sau chiar doar o parte din acesta, există șansa ca informațiile pierdute să poată fi recuperate dintr-un fișier temporar. Fișierele temporare se termină cu extensia de fișier „.tmp”.

recuperare-cuvânt-temp

Pentru a găsi aceste fișiere, începeți făcând clic pe butonul Start. Rețineți că utilizatorii Windows 10 pot începe pur și simplu să tastați în caseta de căutare încorporată în bara de activități. În caseta de căutare, tastați „.tmp” și apăsați Enter. Cu toate acestea, dacă utilizați Windows 10, va trebui să tastați „% temp%”.

Aceasta va deschide o fereastră care listează toate rezultatele. Derulați și căutați fișiere care au aceleași date și ore la care ați editat documentul. Alternativ, unele fișiere temporare încep cu caracterul tilde (˜). Pentru a găsi aceste fișiere, urmați pașii descriși mai sus, înlocuind „.tmp” cu „˜”.

Dacă găsiți un fișier temporar despre care bănuiți că ar putea avea ceea ce căutați, dar nu pare să îl deschidă, este posibil să aveți de-a face cu un fișier deteriorat. Din fericire, acesta nu este sfârșitul lumii. Microsoft are documentație detaliată despre cum să gestionați fișierele deteriorate și cum să recupereze informații de la ei.

Configurați AutoSave și AutoRecover pentru a preveni pierderea documentelor

Pentru a vă salva dificultatea de a citi prin fișiere temporare, puteți configura Word pentru a vă asigura că nu pierdeți nicio lucrare nesalvată. Pentru aceasta, deschideți Microsoft Word, faceți clic pe fila „Fișier” și selectați „Opțiuni”. Dacă aveți Word 2007, faceți clic pe butonul Office Start și faceți clic pe butonul etichetat „Opțiuni Word”.

opțiuni-recuperare-cuvânt

În noua fereastră care se deschide, faceți clic pe „Salvați” în coloana din stânga. Veți vedea o opțiune etichetată „Salvați informații de recuperare automată la fiecare ** minute”. În primul rând, asigurați-vă că această opțiune este activată bifând caseta de lângă aceasta.

Apoi, doriți să setați frecvența în care Word salvează o copie de rezervă „AutoRecover” a documentului. Valoarea implicită este la fiecare zece minute; cu toate acestea, îl puteți seta la orice vă simțiți confortabil. În plus, puteți schimba și locul în care sunt stocate fișierele de rezervă AutoRecover, astfel încât să fie mai ușor accesibile.

recuperare-cuvânt-cuvânt-opțiuni

Dacă aveți un abonament Office365, veți dori să configurați funcția Salvare automată. Din fericire, activarea acestuia este foarte ușoară. Doar căutați comutarea Salvare automată în colțul din stânga sus al ferestrei Microsoft Word și asigurați-vă că este activată. Salvarea automată va salva apoi orice modificare a documentului dvs. în timp real.

Cu toate acestea, rețineți că funcția Salvare automată va funcționa numai dacă fișierul dvs. este salvat în OneDrive sau pe platforma de colaborare SharePoint. În cele din urmă, dacă utilizați Word Online, nu este nevoie să faceți nimic. Toate modificările pe care le efectuați sunt salvate automat.

Ați pierdut vreodată un document Microsoft Word? Ai reușit să-l recuperezi? Dacă da, cum ați făcut-o? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x