Cum se reduce temperatura CPU prin subtensiune

Cum se reduce temperatura CPU prin subtensiune
⏱️ 4 min read

Cu cât sunt mai grele sarcinile pe care le îndepliniți pe computer, cu atât mai mult se va încălzi procesorul (procesorul). Acest lucru devine deosebit de vizibil în timpul jocurilor sau al editării video grele, dar procesorul dvs. poate fi oricum predispus la supraîncălzire dacă este slab ventilat sau dacă pasta termică de pe cip s-a uzat. Din fericire, există un instrument miraculos care poate reduce temperaturile ridicate printr-un proces numit „subtensiune”.

Se numește Throttlestop și vă vom arăta cum să îl utilizați pentru a răci un procesor prăjit.

Notă: dacă nu sunteți sigur dacă temperatura procesorului dvs. este prea fierbinte, citiți ghidul nostru despre cum să monitorizați temperatura procesorului în Windows 10.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este subvoltarea?

Înainte de a continua, merită să știm ce este subvoltarea, deoarece este un proces destul de serios. În timp ce subtensiunea nu vă afectează procesorul, exagerarea poate face sistemul dvs. instabil (deși este ușor de inversat). Suprasolicitarea, pe de altă parte, vă poate deteriora CPU-ul dacă este abuzat, dar utilizat cu atenție, vă poate permite să overclockați CPU-ul la viteze mai mari. Nu vom acoperi asta astăzi.)

Subvoltarea, simplificată, reduce cantitatea de putere / tensiune care este direcționată către CPU. Cu cât este trimisă mai multă putere către CPU, cu atât devine mai fierbinte. Cu cât puterea este mai mică, cu atât devine mai rece. Simplu. Un alt avantaj de subtensiune pentru utilizatorii de laptopuri este acela că prelungește durata de viață a bateriei.

Cel mai bun din toate, subtensiunea nu afectează în mod vizibil performanța, chiar și în timpul activităților de mare intensitate, cum ar fi jocurile. Este într-adevăr la fel de bun pe cât pare!

Undervoltează-ți CPU-ul folosind Throttlestop

Throttlestop este un instrument cu multe scopuri. Numele său se referă la utilizarea sa în sistemele de restricționare suprasolicitate din CPU pentru a crește performanța, dar vom face cam contrariul.

Primul, descărcați și instalați Throttlestop, apoi deschideți-l.

Veți vedea o grămadă de numere și opțiuni care, probabil, în acest moment vă vor face să credeți că sunteți prea adânc.

Ignorați numerele. Mai relevante sunt cele patru cercuri selectate din partea stângă sus. Acestea vă permit să comutați între diferite profiluri, fiecare dintre acestea putând avea propriile setări de subtensiune. Vom trece la „Joc”, deoarece creăm un profil pentru jocuri, dar îl puteți lăsa pe „Performanță” dacă doriți.

cum-se-reduce-cpu-select-cercuri

Deci, cu profilul pe care doriți să-l configurați selectat, faceți clic pe butonul „FIVR” din Throttlestop. În fereastra nouă bifați caseta „Deblocați tensiunea reglabilă”.

Apoi, vom micșora glisorul „Offset Voltage”, care este partea de subtensiune. Vă recomandăm să reduceți acest lucru la „-100mV” pentru a începe.

how-to-reduce-cpu-temperature-turbo-fivr-control1

După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe „Cache CPU” în secțiunea „Control FIVR” și setați-l la aceeași tensiune. Este crucial ca nucleul CPU și cache-ul CPU să aibă întotdeauna același offset de tensiune.

cum-se-reduce-temperatura-cpu-turbo-cpu-cache

După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe „Aplicați” și continuați să urmăriți stabilitatea sistemului și temperaturile procesorului. (Puteți urmări temperaturile procesorului din fereastra principală Throttlestop.)

Dacă sistemul dvs. rămâne stabil (nu se blochează ecranul albastru), puteți continua să reduceți memoria cache a CPU și tensiunea nucleului CPU în trepte de -10mV pentru a reduce în continuare temperatura procesorului. Dacă ajungeți într-un punct în care sistemul dvs. se blochează, reporniți PC-ul, deschideți Throttlestop și readuceți tensiunea de compensare către un punct în care sistemul dvs. a fost stabil.

Diferite procesoare pot gestiona diferite niveluri de subtensiune, deci va trebui să experimentați puțin pentru a afla limitele procesorului. Procesorul meu Intel i7-6700HQ coboară la -150mV fără nicio problemă, dar al tău poate diferi.

După ce ați terminat de efectuat ajustările, faceți clic pe „OK” în panoul de control FIVR, apoi pe „Activare” în fereastra principală Throttlestop.

cum-se-reduce-temperatura-cpu-throttlestop-pornire

Dacă doriți să evitați să deschideți manual Throttlestop de fiecare dată când doriți să vă subtensionați, îl puteți seta să se deschidă la pornirea Windows. Consultați ghidul nostru despre cum să utilizați Programatorul de activități Windows pentru mai multe informații.

Concluzie

Folosind această metodă am redus temperatura procesorului meu de joc de la aproape 90 ° C până la 70-75 ° C mult mai puțin alarmant. Acesta este aproape cât de mult efect puteți avea asupra temperaturii procesorului din Windows.

Dacă totuși aveți probleme, vă recomandăm să vă deschideți computerul și să aplicați pastă termică pe CPU sau să eliminați praful.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x