Cum se reinstalează DirectX în Windows

Cum se reinstalează DirectX în Windows
⌛ Reading Time: 7 minutes

Utilizatorii de PC-uri și laptopuri Windows au auzit probabil de DirectX, mai ales dacă computerul lor este folosit pentru jocuri. O instalare defectuoasă a DirectX poate cauza tot felul de probleme cu componentele și aplicațiile computerului dvs., așa că este important să știți cum să reinstalați DirectX dacă este necesar.

Ce este DirectX?

DirectX este o combinație de API-uri concepute de Microsoft pentru a gestiona o mulțime de sarcini diferite legate în principal de jocuri și multimedia. O interfață de programare a aplicațiilor (API) este un set de reguli sau proceduri care permit computerelor sau aplicațiilor computerizate să comunice între ele.

Consolele precum PlayStation 5 și Nintendo Switch au hardware identic în toate unitățile, ceea ce face mai ușor pentru dezvoltatori să își optimizeze jocurile, deoarece trebuie doar să modifice configurațiile pentru a se potrivi cu specificațiile consolei. Jocurile pe computer sunt mai complexe din cauza numărului aproape infinit de combinații pe care le poți avea când vine vorba de plăci grafice și procesoare.

DirectX permite jocului să comunice direct cu hardware-ul mașinii tale – placa grafică și procesorul – permițând titlului să ruleze la cel mai bun grad, având în vedere specificațiile mașinii tale. Este unul dintre motivele principale pentru care Windows are un avantaj atât de copleșitor față de alte sisteme de operare atunci când vine vorba de rularea jocurilor video.

Cum să vă verificați versiunea DirectX

Este de remarcat faptul că nu toate plăcile grafice sunt compatibile cu cea mai recentă versiune de DirectX, așa că versiunea optimă pentru dispozitivul tău ar putea să nu fie cea mai nouă. Acest lucru este valabil mai ales pentru cardurile mai vechi. Pentru a verifica versiunea DirectX, urmați acești pași:

 1. Afișează „Alerga” fereastra prin apăsare Victorie + R.
 1. Tastați „dxdiag” și apăsați introduce.
Directx Run Dxdiag
 1. După câteva secunde, instrumentul de diagnosticare DirectX ar trebui să apară, iar versiunea DirectX ar trebui să fie vizibilă în partea de jos a „Informații de sistem”.
Directx Dxdiag 1

Când să reinstalați DirectX pe computer

DirectX este foarte implicat în gestionarea grafică 3D, sunet, video și chiar funcționalitatea gamepad-ului atunci când vine vorba de anumite software și jocuri. Acestea fiind spuse, dacă instalarea dvs. de DirectX funcționează defectuos, poate cauza sunete distorsionate, grafică coruptă sau alte probleme grave atunci când încercați să rulați programe sau jocuri care necesită acest lucru, făcând să pară ca și cum aveți hardware defect.

Cel mai rău caz ar fi ca aplicația să întâmpine o eroare fatală și să nu ruleze deloc. În astfel de cazuri, cel mai bun pariu pentru a remedia problema ar fi să reinstalați DirectX, care ar trebui să adauge orice componente lipsă și să le repare pe cele care sunt stricate.

Metoda 1: Windows Update

Iterațiile Windows moderne includ deja DirectX instalat ca parte a sistemului de operare și este actualizat în mod regulat împreună cu celelalte componente ale sistemului. Primul loc pe care ar trebui să vă uitați atunci când încercați să remediați instalarea DirectX defectuoasă ar fi actualizările de sistem. Ar putea fi doar o actualizare în așteptare care cauzează toate problemele.

 1. Faceți clic pe butonul „Start” și accesați „Setări”.
Meniul Start Directx 1
 1. Selectați „Actualizare și securitate”.
Setări Directx 1
 1. Selectați „Căutați actualizări”, iar Windows va începe să caute toate actualizările disponibile. Dacă există unele disponibile care, dintr-un motiv oarecare, nu au fost instalate automat, sistemul de operare le va găsi și se va asigura că aveți cele mai recente actualizări Windows. Când s-a terminat, probabil vi se va cere să reporniți computerul.
Directx Installer Windows Update

Metoda 2: DirectX End-User Runtime Web Installer

În timp ce variantele Windows mai moderne vin cu o versiune preinstalată de DirectX, puteți încă descărca manual un fișier de instalare și îl puteți rula în schimb. Acest lucru este util în special dacă actualizările Windows sunt oprite din anumite motive sau dacă instalarea DirectX provoacă erori.

 1. Descărcați „DirectX End-User Runtime Web Installer” de la Site-ul web Microsoft. După ce ați descărcat programul de instalare, lansați-l pentru a începe procesul de reinstalare.
Lansare Directx Installer 1 1
 1. Selectați butonul radio „Accept acordul” și apăsați pe „Următorul” butonul pentru a continua.
Directx Installer Accept 1
 1. Pagina următoare vă va oferi opțiunea de a instala Bing Bar, o bară de instrumente care funcționează cu Microsoft Internet Explorer. Caseta de selectare „Instalați bara Bing” este bifată în mod implicit, așa că veți dori să o debifați dacă nu sunteți interesat. După ce ați terminat, faceți clic pe „Următorul” a continua.
Instalator Directx Bing 2
 1. Expertul de instalare va verifica versiunea dvs. de DirectX și va determina toate componentele pe care trebuie să le instalați. Când ați terminat, faceți clic pe „Următorul” butonul pentru a începe instalarea.
Instalare Directx Installer 2
 1. Odată ce instalarea este finalizată, faceți clic pe „Finish” butonul și reporniți computerul. DirectX ar trebui să se actualizeze la cea mai recentă versiune.

Notă: Dacă computerul sau laptopul dvs. are deja instalată cea mai recentă versiune de Direct X, veți primi un ecran care explică acest lucru. Dacă se întâmplă acest lucru, faceți clic pe „Terminare” pentru a ieși din vrăjitor.

Programul de instalare Directx este deja instalat 1

Metoda 3: Verificatorul fișierelor de sistem

Ultima metodă utilizează instrumentul Windows System File Checker (SFC) care scanează computerul pentru orice fișiere corupte sau deteriorate și încearcă să le repare folosind o copie în cache situată în folderul Windows. Aceasta include instalarea dvs. DirectX.

 1. Lansați aplicația Windows PowerShell folosind privilegii de administrator.
Directx Powershell 1
 1. Introduceți sfc /scannow și loviți introduce cheie.
Scanare Directx Powershall Sfc 1
 1. Instrumentul începe să scaneze aparatul dvs. Timpul necesar pentru finalizare depinde în mare măsură de specificațiile mașinii și de dimensiunea hard diskului.
Scanare Directx Powershall Sfc 1
 1. Când scanarea este completă, instrumentul va repara automat toate fișierele deteriorate sau corupte pe care le găsește, lăsându-vă să reporniți computerul. Dacă nu sunt găsite fișiere deteriorate sau corupte, veți primi un mesaj care explică acest lucru.
Directx Powershall Sfc Complete 1

Având în vedere că nu există o modalitate sigură și simplă de a dezinstala complet DirectX pe mașinile cu versiuni mai noi de Windows, metodele de mai sus sunt cea mai bună modalitate de a reinstala DirectX pe computer sau laptop pentru a remedia orice probleme cauzate de o instalare proastă. Dar dacă jocurile tale încă nu vor rula după o reinstalare DirectX cu succes, vei dori să te asiguri că nu ai de-a face cu o placă grafică defectă.

întrebări frecvente

1. Ce este instrumentul de diagnosticare DirectX?

Acesta este un instrument Windows încorporat care vă arată toate driverele și componentele legate de DirectX care sunt disponibile în prezent pe computer. Este un instrument bun pentru a verifica specificațiile importante ale computerului, inclusiv versiunea Windows, procesorul, memoria, placa grafică, dispozitivul audio și versiunea DirectX.

2. HCum îmbunătățește DirectX performanța jocurilor video?

Deoarece consolele de jocuri video au specificații identice pentru toate unitățile lor, este mai ușor să optimizați setările grafice și audio pe toate mașinile. PC-urile și laptopurile, pe de altă parte, acceptă o varietate de modele diferite de plăci grafice și alte piese, așa că ar fi o durere să trebuiască să optimizați un joc individual pentru fiecare componentă. Acesta este ceea ce face ca DirectX să fie atât de important.

Pentru versiunea Windows a jocurilor pentru PC, dezvoltatorii își proiectează jocurile în funcție de modul în care funcționează API-ul DirectX. Atingerea DirectX API permite unui joc să acceseze direct placa grafică și placa audio a unui computer sau laptop, creând o experiență mai fluidă, personalizată, în funcție de specificațiile mașinii dvs.

Pentru a vă îmbunătăți experiența de joc, aflați care este cea mai bună platformă de streaming pentru jocuri live: Facebook Gaming vs. Twitch vs. YouTube Gaming. De asemenea, verificați-vă cunoștințele cu acest glosar de termeni de jocuri.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.