Cum se remediază când aplicația Windows Photos se deschide lent

Cum se remediază când aplicația Windows Photos se deschide lent
⏱️ 8 min read

Ați întâmpinat o problemă familiară cu aplicația Windows Photos care este lentă și durează până la 30 de secunde pentru a deschide fișiere JPG simple? Chiar și cu o memorie RAM considerabilă și cu puține aplicații care rulează, este posibil să simțiți că aplicația Poze necesită prea mult timp pentru a răspunde. Motivul: are mai mult de-a face cu aplicația decât mașina dvs.

Folosind câteva remedieri simple, vă puteți asigura că imaginile și videoclipurile dvs. se încarcă instantaneu cu aplicația Poze. Aceste corecții folosesc doar metode native pentru Windows 10. Ca un sfat suplimentar, corecția întârzierilor pentru o altă aplicație este de asemenea partajată: Windows Photo Viewer, care este încă o alternativă puternică la Microsoft Photos.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce este atât de lentă aplicația Windows Photos?

Rădăcina problemei se datorează setărilor de configurare din aplicația Fotografii, pe care este posibil să nu le fi dezactivat. Ca urmare, aplicația Fotografii apare cu un negru, urmat de un fundal alb timp de aproximativ 15 până la 35 de secunde și numai după ce începe să afișeze imaginea sau videoclipul.

De obicei, este nevoie de mult timp pentru a deschide doar prima fotografie folosind aplicația Poze, după care celelalte se deschid lin. Există o mulțime de consum de disc de fundal pentru această aplicație. Aplicația Photos din Windows 10 necesită multă memorie din anumite motive, dar nu vom intra în detalii aici.

Fotografii App Memory Intensive

Toți pașii de depanare discutați mai jos sunt în ordinea priorității.

Reparați și resetați aplicația Fotografii

Dacă întâmpinați întârzieri bruște cu aplicația Fotografii, ar trebui să o restabiliți imediat la configurația sa implicită. Navigați la aplicația Fotografii din meniul Start și faceți clic dreapta pentru a deschide „Setări aplicație”.

Setări aplicație Fotografii

Repararea și resetarea aplicației Foto este rapidă și ușoară și nu veți pierde niciun fel de date despre aplicație. După ce parcurgeți ambii pași, ar trebui să vă așteptați la o îmbunătățire imediată a timpului de încărcare.

Fotografii Reparare lentă Resetare

În timpul resetării, unele dintre datele aplicației sunt șterse, dar pot fi restaurate cu o simplă autentificare utilizând un cont Microsoft.

Fotografii Reparare lentă Resetare bifă

Optimizați setările interne ale aplicației Photos

După reparații și resetări, trebuie să optimizați setările interne ale aplicației Foto. Mai întâi, asigurați-vă că a fost selectată ca aplicație implicită de vizualizare a fotografiilor din setările „Aplicații implicite”.

Fotografii Aplicații implicite lente

Apoi, deschideți aplicația Fotografii din meniul Start. Accesați pictograma cu trei puncte din dreapta sus și selectați „Setări”.

Fotografii Setări aplicație în interior

Este posibil ca multe setări de configurare cu aplicația Fotografii să fi fost activate în mod prestabilit. Pentru a asigura un timp de răspuns rapid, trebuie să optimizați aceste setări. Cea mai importantă este sincronizarea aplicației Photos cu OneDrive, ceea ce este posibil să nu aveți nevoie frecvent. De fiecare dată când sunteți online, aceasta poate afecta viteza aplicației Foto. Astfel, trebuie să dezactivați opțiunea „Afișați conținutul meu numai din cloud din OneDrive”.

Fotografii Setări aplicație Cloudonly

De asemenea, puteți dezactiva „Afișați dialogul de confirmare a ștergerii”, care consumă memorie suplimentară. Codificarea video accelerată hardware este, de asemenea, ceva de care nu aveți nevoie, cu excepția cazului în care intenționați să utilizați aplicația Photos ca editor video.

Fotografii Setări aplicație Accelerare hardware internă

Aplicația Fotografii poate fi cu adevărat ocupată folosind multă memorie pentru a încărca un folder de imagini. Prin urmare, ar trebui să „dezactivați indexarea părților bibliotecii foto stocate în locațiile din rețea”.

Depanați aplicația Fotografii

După ce ați urmat cei doi pași de mai sus, ar trebui să observați o îmbunătățire drastică a răspunsului de viteză al aplicației Photos. Dacă există încă probleme, deschideți „Depanarea setărilor” din meniul Start.

Setări de depanare a aplicației Fotografii

Navigați în jos la aplicațiile Windows Store și rulați instrumentul de depanare pentru a detecta eventualele probleme cu aplicația.

Fotografii App Magazin Windows Aplicații

Detectarea problemelor durează câteva minute și, dacă există probleme cu aplicația Foto, acestea ar trebui rezolvate după o analiză.

Fotografii App Rulați instrumentul de depanare

De asemenea, puteți rula System File Checker în fereastra Liniei de comandă pentru a repara orice fișiere corupte. Utilizați următoarea comandă:

Fotografii App Sfc Reparare fișiere corupte

Asigurați-vă cele mai recente actualizări în aplicația Fotografii

Cel mai bine este să nu utilizați o versiune Windows 10 învechită pe computerul dvs., deoarece poate provoca probleme cu aplicația Photos. Instalați întotdeauna cele mai recente actualizări de sistem pe computer, reporniți-l și apoi încercați să lansați din nou aplicația pentru fotografii pentru a vedea dacă problema a fost rezolvată.

Alternativ, puteți deschide aplicația Fotografii din Microsoft Store și accesați „Descărcări și actualizări” din meniul cu trei puncte.

Poze Descărcări și actualizări de aplicații1

Utilizați pictograma „Obțineți actualizări” pentru a obține cea mai recentă versiune de Microsoft Photos.

Aplicația Fotografii Obțineți actualizări

Sfat suplimentar: Accelerați Windows Photo Viewer

Una dintre cele mai bune alternative la aplicația Fotografii este clasicul Windows Photo Viewer. Puteți să o setați ca aplicație implicită de vizualizare a fotografiilor din setările „Aplicații implicite” urmate de fixarea cheilor de registry pentru viteză.

Deschideți meniul Registry de la regedit din meniul Start și navigați la următoarea cale.

Fotografii App Winphotoviewer Registry

Faceți clic dreapta și modificați viteza prezentării de diapozitive de la „1” la „0.”

Fotografii App Windowsphotoviewer Value Speed

Remediile de mai sus ar trebui să rezolve problema cu care aplicația Windows Photos se deschide lent. Dacă sunteți un utilizator frecvent al aplicației Photos, puteți afla cum să vă organizați mai bine fotografiile cu aplicația Photos sau chiar să adăugați Google Photos la ea.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x