Cum se remediază Centrul de acțiune care nu se deschide în Windows 10

Cum se remediază Centrul de acțiune care nu se deschide în Windows 10
⏱️ 4 min read

Centrul de acțiune îmbunătățit, sau centrul de notificări, este una dintre cele mai bune caracteristici din Windows 10. Cu acesta, toate notificările de sistem și aplicații individuale sunt disponibile într-un singur loc, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa notificărilor. Mai mult, le puteți concedia în timpul liber.

Pe cât de util este, uneori Centrul de acțiune poate să nu mai răspundă. De fapt, acest lucru mi s-a întâmplat recent și, indiferent de câte ori am dat clic pe pictograma de notificare, Centrul de acțiune nu s-ar deschide. Dacă vă confruntați vreodată cu acest tip de situație, iată câteva metode simple pe care le puteți încerca să facă din nou Centrul de acțiune să funcționeze.

1. Reporniți Windows Explorer

Primul și evident lucru pe care ar trebui să-l faceți atunci când vă confruntați cu orice fel de problemă pe sistemul dvs. este să îl reporniți. Repornirea sistemului dvs. poate rezolva majoritatea problemelor. Dacă nu puteți reporni sistemul din orice motiv, puteți reporni procesul Windows Explorer. De cele mai multe ori această abordare deblochează orice fișier blocat și rezolvă problema.

Pentru a începe, faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați opțiunea „Task Manager”. Alternativ, puteți apăsa comanda rapidă de la tastatură „Ctrl + Shift + Escape” pentru a deschide Managerul de activități.

După deschiderea Managerului de activități, navigați la fila Procese, găsiți procesul „Windows Explorer”, selectați-l și apoi faceți clic pe butonul „Reporniți”.

win10-action-center-restart-windows-explorer

De îndată ce faceți clic pe buton, Windows Explorer va reporni și Centrul de acțiune ar trebui să funcționeze din nou.

2. Redenumiți fișierul UsrClass.dat

Dacă metoda de mai sus nu a rezolvat problema, puteți încerca să redenumiți sau să ștergeți fișierul „UsrClass.dat”. Acesta este fișierul în care Windows stochează toate informațiile profilului utilizatorului.

Apăsați tipul „Win + R” %localappdata%MicrosoftWindows și apăsați butonul Enter.

win10-action-center-run-command

În mod implicit, fișierul pe care îl căutăm este ascuns. Pentru a-l face vizibil, faceți clic pe fila Vizualizare și bifați caseta de selectare „Articole ascunse”.

win10-action-center-select-hidden-items

Odată ce fișierul este vizibil, selectați-l, apăsați „F2” de pe tastatură și redenumiți-l. În cazul meu, am redenumit fișierul ca „UsrClass.dat.bak”. La fel ca mine, dacă încercați să modificați extensia de fișier, este posibil să primiți un mesaj de avertizare. Doar faceți clic pe butonul „Da” pentru a continua.

win10-action-center-click-yes

Uneori este posibil ca fișierul să fie utilizat și nu îl veți putea redenumi sau șterge.

win10-action-center-access-refuse

Pentru a face față, aveți nevoie de un cont de utilizator separat. Dacă aveți deja un al doilea cont de utilizator, atunci conectați-vă la acel cont și navigați la următoarea locație din File Explorer. Nu uitați să înlocuiți „” cu numele de utilizator al contului dvs. original.

Notă: dacă nu aveți un alt cont de utilizator, îl puteți crea cu ușurință folosind aplicația Setări. Doar apăsați „Win + I” și navigați la „Conturi> Familie și alte persoane”. Acum, faceți clic pe opțiunea „Adăugați pe altcineva pe acest computer” și urmați expertul.

win10-action-center-navigate-to-user-account

Încercați să redenumiți fișierul din nou. Deoarece fișierul nu mai este utilizat de acel cont de utilizator, ar trebui să îl puteți redenumi fără nicio dificultate.

win10-action-center-rename-file

După redenumire, reporniți sistemul.

3. Înregistrați din nou Centrul de acțiune prin PowerShell

Dacă redenumirea „UsrClass.dat” nu a funcționat, puteți încerca să înregistrați din nou Centrul de acțiune ca ultimă soluție. Pentru a începe, apăsați „Win + X” și faceți clic pe opțiunea „Windows PowerShell (Admin)”.

win10-action-center-powershell-as-admin

După deschiderea PowerShell, copiați comanda de mai jos și executați-o.

win10-action-center-powershell-command

Procesul de execuție poate dura ceva timp, așa că așezați-vă și așteptați până când Windows se termină cu modificările.

Reporniți sistemul și Centrul de acțiune ar trebui să funcționeze așa cum ar trebui.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a rezolva Centrul de acțiune care nu funcționează în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x