Cum se remediază datele mobile care nu funcționează pe Android

Cum se remediază datele mobile care nu funcționează pe Android
⏱️ 8 min read

Datele celulare, datele mobile, oricum doriți să le numiți, sunt unul dintre acele lucruri care devin o necesitate de viață numai după ce ați achiziționat primul dvs. smartphone. Abia atunci când pierdeți conectivitatea, vă dați seama că nu știți cum să ajungeți oriunde fără Google Maps, nu aveți nimic de citit fără Flipboard și nu știți cum să comunicați cu oamenii prin orice alt mijloc decât WhatsApp.

Când datele mobile încetează să mai funcționeze pe Android, cu alte cuvinte, acestea sunt devastatoare. Iată câteva sfaturi despre cum să o recuperați.

Datele nu funcționează pe Android 10

Dacă ați trecut recent la cea mai recentă versiune de Android (Android 10 în momentul scrierii), este posibil să fi fost un eroare rezultat din actualizare. Această eroare face ca pagina de configurare a e-sim-ului să nu funcționeze așa cum ar trebui și nu va ajuta la modificarea setărilor APN.

De obicei, această problemă apare din apăsarea noii pictograme „+” care apare lângă „Rețea mobilă” pe ecranul „Rețea și internet”, care vă deconectează în mod eronat de conexiunea dvs. de date.

Pentru a remedia acest lucru, accesați Setările Android, apoi tastați „operator” în caseta de căutare din partea de sus. Accesați setările operatorului dvs., apoi sub opțiunea „Operator”, selectați rețeaua (poate fi setată la „nul” în mod implicit) pentru ca datele dvs. să funcționeze din nou.

Resetați APN-urile

Numele punctelor de acces (APN) sunt mijloacele prin care furnizorul dvs. de rețea mobilă vă conectează telefonul la internetul mobil. Îți configurează telefonul cu toate setările esențiale, cum ar fi adresele IP și gateway-urile pentru (sperăm) să te conectezi. Cu toate acestea, acest proces poate merge uneori greșit și poate necesita o resetare. Următorul arată cum să o faceți.

1. Accesați „Setări -> Rețea și internet -> Rețea mobilă -> Avansat -> Nume punct de acces

3. Ar trebui să vedeți o listă de APN-uri (potențial cu o singură rețea pe ele). Atingeți pictograma meniu din partea dreaptă sus, apoi „Resetați la valorile implicite”.

Setați protocolul APN la iPv4 / IPv6

Această opțiune nu există în setările APN ale tuturor telefoanelor, dar unele dispozitive (cum ar fi OnePlus 3) vă oferă opțiunea de a lăsa gol câmpul Protocol APN. Dacă acesta este cazul în setările APN ale rețelei dvs., asigurați-vă că scrie în schimb IPv4 / IPv6. La fel, cu alte dispozitive, asigurați-vă că scrie acest lucru, mai degrabă decât unul dintre cele două.

fix-mobile-cellular-data-not-working-android-apn-protocol

Introduceți manual setările APN

Este o întâmplare tristă, dar nu neobișnuită, ca setările APN să iasă din lovitură după o actualizare a software-ului Android și, dacă o resetare standard nu rezolvă problema, poate fi necesar să introduceți manual adresa APN.

1. Accesați lista APN utilizând metoda din sfatul anterior, apoi atingeți pictograma „+” din colțul din dreapta sus.

Datele mobile nu funcționează Android Modificați setările APN

3. Introduceți toate detaliile APN pentru rețeaua dvs., pe care ar trebui să le puteți găsi pe site-ul oficial al operatorului. Sau puteți verifica acest lucru lista setărilor APN pentru operatorii din SUA sau acesta pentru setările APN din Marea Britanie.

Datele mobile nu funcționează Android Edit Apn

4. Salvați noile setări APN, apoi selectați-le din lista APN de pe dispozitiv.

Ștergeți memoria cache a telefonului din recuperare

Pe telefonul dvs., există o parte echitabilă din memoria dispozitivului dvs. dedicată cache-ului – unde datele pentru diferite aplicații și procese sunt stocate „pe backburner”, activându-se automat, astfel încât aceste aplicații și procese să pornească mai rapid pe dispozitivul dvs.

Dar uneori, așa cum au raportat anumiți utilizatori Galaxy S10 și alți utilizatori de Android, pot apărea erori în cache care determină procesele cruciale – în acest caz conexiunea dvs. de date – să nu mai funcționeze. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să ștergeți partiția cache a sistemului, care este accesată de pe ecranul de recuperare al telefonului dvs. (XDA Developers are o listă la îndemână de cum să porniți la recuperare de pe diferite dispozitive Android).

Remediați datele mobile care nu funcționează partiția de ștergere cache Android

După ce vă aflați în recuperare, utilizați butoanele de volum de pe telefon pentru a selecta „ștergeți partiția cache” sau „ștergeți cache”, apoi selectați opțiunea folosind butonul de pornire.

Procesul ar trebui să dureze doar câteva secunde. După ce ați terminat, reporniți telefonul.

Resetați conexiunea la rețea a telefonului

Remediați datele mobile care nu funcționează Reinițializarea rețelei Android

O soluție simplă și puternică pentru datele care nu funcționează pe dispozitivul dvs. Android este introducerea unui SCRTN (Cod special pentru resetarea rețelei). Rețineți că această remediere va funcționa numai pentru telefoanele care utilizează rețele CDMA. În SUA începând cu 2019, aceste rețele sunt Sprint, Verizon și US Cellular.

Presupunând că sunteți cu o rețea CDMA, accesați tastatura telefonică și introduceți următorul cod, în funcție de dispozitiv:

  • Google Pixel, Moto G4: * # * # 72786 # * # *
  • Nexus 5, Nexus 6, Moto G5: # * # * 72786 # * # *
  • Alte telefoane Android: ## 72786 #

Rețineți că operatorii de telefonie încearcă încet să elimine treptat rețelele CDMA, în timp ce încearcă să se deplaseze în întregime către standardul LTE mai rapid și mai recent, deci este posibil ca această soluție să nu existe mult mai mult timp.

Activați modul de rețea corect

Începând cu cea mai simplă soluție, este posibil ca în timpul unei actualizări, sau pur și simplu în setările implicite ale telefonului, modul de rețea (3G, 4G etc.) al telefonului dvs. să fie setat la unul care nu oferă o acoperire optimă.

De exemplu, dacă aveți un telefon 4G, trebuie să vă asigurați întotdeauna că 4G este selectat în modurile de rețea pentru a prinde acele raze dulci 4G. Sau dacă telefonul dvs. nu este 4G, dar rulați pe un sistem de operare care îl prezintă ca mod de rețea (de rootare, de exemplu), este posibil ca telefonul dvs. să încerce să se conecteze la semnale 4G de care nu este capabil.

fix-mobile-cellular-data-not-working-android-network-mode

Schimbarea este simplă. Accesați „Setări -> Date mobile -> Mod rețea”, apoi treceți la cel care se potrivește cel mai bine telefonului dvs. Deoarece telefonul meu este 4G, mă duc la 2G / 3G / 4G Auto, astfel încât să încerce întotdeauna să se conecteze la cel mai bun semnal disponibil.

Scoateți și reintroduceți cartela SIM

Unii vor bate joc de sugestii cum ar fi „reporniți telefonul” și „eliminați și reintroduceți cartela SIM”, dar acestea ar trebui să fie întotdeauna primul port de apel atunci când încercați să remediați problemele de date mobile. O altă opțiune este să vă testați telefonul cu o altă cartelă SIM pentru a vedea dacă problema își are originea în telefon sau pe card.

Există, de asemenea, un mic truc suplimentar pentru a reporni telefonul, care ar putea ajuta:

  • Înainte de repornire, activați modul avion
  • Așteptați 30 de secunde, apoi dezactivați modul Avion
  • Dacă încă nu aveți date, reporniți modul avion, opriți telefonul, așteptați un minut, reporniți telefonul, opriți modul avion, așteptați treizeci de secunde, apoi activați datele mobile.

fix-mobile-cellular-data-not-working-android-avion-mode

Dacă acest lucru nu reușește, încercați următoarele remedieri.

Aveți o limită de date mobile?

Fiecare telefon Android vă permite să setați propriile limite de date mobile și avertismente pentru momentul în care sunteți pe punctul de a vă atinge limita. Acestea nu sunt de obicei activate în mod prestabilit, dar poate că ați stabilit o limită anterior, ați actualizat tariful și ați uitat să vă actualizați limita de date mobile în consecință. Pentru a verifica acest lucru:

1. Accesați „Setări -> Date mobile / Utilizare date” (în funcție de dispozitiv).

2. Veți vedea un grafic care vă arată utilizarea datelor împreună cu o mulțime de setări. Asigurați-vă că limitele de date din grafic corespund cu ceea ce permite rețeaua dvs., glisând limita în sus sau în jos în grafic.

3. Ca alternativă, puteți dezactiva toate limitele de date debifând caseta „Limitați utilizarea datelor mobile”.

fix-mobile-cellular-data-not-working-android-data-limits

Iată – cheia pentru a vă readuce online chiar atunci când ați crezut că va trebui să începeți să apelați la hărți de hârtie și la poștă pentru a comunica cu oamenii.

Acum, că aveți date care funcționează din nou, de ce să nu vă bucurați de ele jucând cele mai recente jocuri mobile care au apărut. Sau profitați de acesta pentru a descărca o grămadă de aplicații care vă vor permite să descărcați muzică gratuit.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x