Cum se remediază eroarea de descărcare în așteptare în aplicația Google Play

Cum se remediază eroarea de descărcare în așteptare în aplicația Google Play
⏱️ 6 min read

Care este prima dvs. reacție când vedeți un mesaj de „descărcare a erorii în așteptare” în timp ce instalați o aplicație din Magazin Play? Și dacă aveți nevoie urgentă de aplicație, spuneți pentru o plimbare cu taxiul, eroarea poate fi foarte frustrantă. În astfel de situații, primul nostru impuls este să dăm vina pe totul pe internetul sărac. Într-adevăr, problema se confruntă mai frecvent atunci când se utilizează Wi-Fi public, în rețelele de roaming și cu cardurile SIM pentru călători într-o țară străină.

Google recomandă să aveți o rețea Wi-Fi sau un operator puternic pentru descărcarea aplicațiilor din magazinul Play. Dar, în multe cazuri, problema reală nu este viteza internetului. De asemenea, nu trebuie să reporniți telefonul sau tableta Android sau să căutați nervos un alt furnizor de Wi-Fi. Există modalități mai calme și mai ușoare de a vă asigura că puteți începe să descărcați aplicația dorită în orice situație urgentă.

Folosiți un VPN?

O ciudățenie a magazinului Google Play este că, dacă folosești un VPN, tinde să creadă că nu ești Wi-Fi. Aceasta înseamnă că, dacă ați setat aplicații să descarce și să actualizeze numai printr-o conexiune Wi-Fi, acestea nu se vor descărca dacă utilizați un VPN.

Există două soluții posibile la acest lucru. Opțiunea cu risc mai mare este de a permite descărcarea prin rețele non-Wi-Fi.

Remediați eroarea în așteptare a descărcării Google Play

Pentru a face acest lucru, accesați Setări din Magazin Play și schimbați opțiunile din „Preferința descărcării aplicației” și „Actualizare automată a aplicațiilor” pentru a permite descărcări non-Wi-Fi. Fiți avertizat că acest lucru poate atrage taxe pentru utilizarea datelor, dacă nu sunteți atent.

Opțiunea mai sigură este să vă opriți pur și simplu VPN-ul ori de câte ori doriți să descărcați lucruri din Magazin Play, apoi să îl reporniți după ce ați terminat.

Activați utilizarea datelor de fundal

Există șanse mari ca aplicația Magazin Google Play de pe telefon să nu fie setată în prezent să aibă acces nerestricționat la date în fundal. Acest lucru nu înseamnă neapărat că descărcările nu vor avea loc în fundal, dar în unele cazuri pot provoca retenții neașteptate.

Remediați Google Play Descărcare În așteptare erori date de fundal

Deci, pentru a rezolva această problemă, accesați „Setări -> Utilizarea datelor -> Economisire date -> Date nerestricționate”. Apoi derulați în jos până ajungeți la Google Play Store și atingeți glisorul de lângă acesta, astfel încât să fie albastru și pornit. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru ca fundalul să funcționeze din nou și să scape de acel mesaj frustrant „Descărcare în așteptare”.

Dacă asta nu prea o reduce, atunci nu vă faceți griji. Există mai multe soluții care vor veni.

Opriți actualizările automate și instalările în așteptare

Ideea de bază din spatele erorii de descărcare în așteptare este că Google prioritizează actualizările și instalările de fundal față de descărcările mai recente. În mod clar, pentru a permite descărcarea, procesele anterioare trebuie oprite mai întâi. De îndată ce ați terminat, puteți reveni la instalarea aplicației dorite din nou.

În aplicația Magazin Play, faceți clic pe pictograma cu trei bare mici (☰), urmată de „Aplicațiile și jocurile mele”. Aici puteți opri actualizările automate și orice instalare în așteptare. Acest lucru ar putea părea contraintuitiv, deoarece mulți dintre noi considerăm că actualizările automate ne eliberează de așteptarea de noi funcții, remedieri de erori și patch-uri de securitate. Cheia este să fii selectiv cu privire la aplicațiile care necesită actualizări automate. Nu trebuie să porniți Gmail sau YouTube cu Google Play Services, cu atât mai puțin permiteți actualizărilor automate ale acestora să consume memorie valoroasă. Simplu, nu-i așa?

google-play-app-auto-update-activate-pe-instalări-în așteptare

Pentru a elibera spațiu pe Android, este întotdeauna o idee bună să dezactivați actualizările automate și să alegeți actualizări manuale.

Ștergeți dezordinea de stocare

Dacă ștergerea cozii nu a funcționat, este posibil să vă uitați la problemele legate de versiunea dispozitivului și a Magazinului Play. De obicei, dacă există mult mai puțin spațiu liber, acesta poate interfera cu descărcarea aplicațiilor. Ca un pas de precauție, accesați „Setări” urmat de „Baterie și stocare” și verificați problemele de „stocare” ale dispozitivului. De asemenea, puteți șterge memoria cache din „Informații despre aplicație”. Este bine să ștergeți orice aplicație sau bloatware în exces care ar putea determina dispozitivul să acționeze ciudat. Opțional, puteți opri forțat aplicația Magazin Google Play și porni din nou.

redare-magazin-forță-oprire-ștergere-cache

Uneori cardurile SD pot cauza probleme de descărcare în Magazin Play dacă nu au fost configurate corect. În astfel de cazuri scoateți cardul și reintroduceți-l. Cu toate acestea, dacă a fost corupt, opriți imediat utilizarea cardului SD. Nu aveți nevoie de unul pentru descărcare în Magazin Play.

Ocolire descărcare Eroare în așteptare cu această modificare

Eroarea în așteptare a descărcării poate fi întotdeauna ocolită eliminând cu totul aplicația „Magazin Play”. Într-adevăr, puteți vizita oficialul Site-ul Play Store pe browserul telefonului și conectați-vă cu contul Google pentru a accesa aplicația.

download-Pending-error-browser-bypass-trick-2

După ce selectați aplicația într-o fereastră a browserului, trebuie să alegeți modelul dispozitivului. Puteți verifica mai târziu dacă aplicația a fost descărcată cu succes pe dispozitiv.

Dacă toate celelalte nu reușesc, încercați acest lucru

În cazul în care sunteți simțindu-se extrem de ghinionist, aici este o ultimă metodă de încercat, în afară de o resetare din fabrică. S-ar putea să fi repornit telefonul de mai multe ori, să fi golit memoria cache și să fi verificat cardurile SD, dar nimic nu a funcționat. În astfel de situații improbabile, puteți oricând să vă ștergeți Contul Google asociat Play Store și să îl adăugați din nou.

remove-google-account-play-store

Pur și simplu accesați „Conturi-Google”, selectați-vă contul și faceți clic pe „Eliminați contul”. După cinci minute, puteți adăuga un cont nou pentru sincronizare cu Magazin Play și puteți începe din nou descărcarea.

Acum că lucrurile plictisitoare au ieșit din drum, de ce să nu sărbătorim descărcând unele dintre cele mai recente jocuri mobile pentru telefon. Sau dacă doriți să începeți înregistrarea, partajarea sau transmiterea în flux a activității telefonului dvs., lista noastră de aplicații de înregistrare a ecranului Android vă va ajuta.

Această postare a fost actualizată în septembrie 2019.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x