Cum se remediază eroarea „Eroarea stării de alimentare a driverului” în Windows 10

Como corrigir o erro “Falha de estado de energia do driver” no Windows 10
⏱️ 7 min read

Nimănui nu îi place să obțină un ecran albastru al morții. Sunt terifiante și, de obicei, nu-ți oferă prea multe detalii. De obicei, pe ecran apare un cod de eroare sau un mesaj. Dacă vedeți „eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului”, nu vă faceți griji. Aceasta este una dintre erorile pe care, de obicei, le puteți depana și remedia pe cont propriu. Tot ce trebuie să faci este să știi de unde să începi.

Cauze frecvente ale erorii de eroare a stării de alimentare a conducătorului auto

Pe baza numelui, ați putea crede că această eroare are legătură cu driverele sau cu sursa de alimentare. Ambele ar putea fi corecte. Deși ar fi bine dacă Windows ți-ar oferi mai multe, poți să afli exact cauza, care ar putea fi una dintre următoarele:

  • Setări incorecte de alimentare
  • Probleme cu driverul
  • Hardware incompatibil

Windows vă oferă această eroare atunci când sistemul încearcă să activeze un anumit driver de dispozitiv și nu răspunde. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când porniți, reporniți sau treziți computerul din modul de repaus. Se poate întâmpla și dacă dispozitivul este utilizat și șoferul încetează să răspundă brusc.

După cum vă puteți da seama, de obicei este o problemă a conducătorului auto, deși poate fi amestecată cu celelalte două cauze comune. Indiferent care dintre cei trei este principalul vinovat, există mai multe modalități de a diagnostica și remedia problema.

Limitați căutarea

Pentru a ajuta la restrângerea cauzei principale a erorii de eroare a stării de alimentare a driverului, este o idee bună să detașați orice hardware extern, cum ar fi unitățile externe, tastaturile etc. Porniți computerul și vedeți dacă mai primiți eroarea. Dacă nu, un driver pentru unul dintre dispozitivele dvs. externe a fost deteriorat.

Conectați fiecare dispozitiv unul câte unul pentru a vedea care vă dă eroare. Apoi, când găsiți dispozitivul problematic, detașați-l și reporniți.

Reconectați dispozitivul la pornirea sistemului. Faceți clic dreapta pe Start și alegeți Device Manager. Faceți clic dreapta pe numele dispozitivului și alegeți Dezinstalare.

Cum se remediază eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului în dezinstalarea Windows 10

Reporniți computerul din nou și lăsați Windows să reinstaleze corect dispozitivul. Dacă aveți în continuare eroarea, accesați site-ul web al producătorului pentru a descărca cel mai recent driver și urmați instrucțiunile incluse pentru instalare.

Căutați erori în Manager dispozitive

Dacă puteți reporni computerul în mod normal, faceți acest lucru. Dacă nu, porniți în modul sigur. Acest lucru vă va permite să ocoliți eroarea BSoD la starea de alimentare a driverului.

Cum se remediază eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului în Windows 10 Device Manager

Faceți clic dreapta pe Start și alegeți Device Manager. Căutați orice dispozitiv care poate avea un semn de exclamare galben lângă ele. Aceasta indică o eroare. Faceți clic dreapta pe dispozitivul cu eroarea și alegeți „Actualizați driverul”. Dacă nu s-a găsit nimic, faceți clic dreapta pe dispozitiv și alegeți Dezinstalare.

Cum se remediază eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului în Windows 10 Device Manager Rescan

Puteți să faceți clic dreapta pe numele computerului și să alegeți „Scanare pentru modificări hardware” sau să reporniți sistemul. Ambele vor încerca automat să reinstaleze driverul corect.

Dacă continuați să aveți probleme, reinstalați driverele începând cu cel mai nou hardware. Dacă ați instalat recent ceva nou și ați început să primiți eroarea, acesta este probabil vinovatul.

Reglați planul de economisire a energiei

Dacă utilizați un laptop, este posibil să aveți setările de alimentare optimizate pentru a reduce consumul de energie. Acest lucru este minunat de cele mai multe ori, dar poate provoca ravagii cu unii dintre driverele de dispozitiv. În loc să lăsați Windows să trezească dispozitivul așa cum ar trebui, sistemul dvs. întrerupe alimentarea, rezultând o eroare de stare a alimentării driverului.

Chiar dacă computerul dvs. poate utiliza mai multă baterie, ar trebui să evitați eroarea făcând câteva modificări rapide la planul de alimentare.

Dacă nu puteți porni în mod normal, porniți în modul sigur pentru a face acest lucru. În caz contrar, porniți normal.

Accesați Start și tastați Control Panel. Selectați Panou de control din rezultate. Căutați opțiuni de alimentare. Dacă nu o vedeți, tastați „opțiuni de alimentare” în caseta de căutare din dreapta sus.

Cum se remediază eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului în Windows 10 Control Search

Alegeți Opțiuni de alimentare pentru a deschide setările și planul curent de energie.

Cum se remediază eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului în setările de alimentare Windows 10

Selectați „Schimbați setările planului” și faceți clic pe linkul „Schimbați setările avansate”.

Cum se remediază eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului în Windows 10 Control Search Advanced

Eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului provine adesea din setări incorecte de alimentare cu adaptorul fără fir și driverele PCI express.

Începeți prin extinderea adaptorului wireless și a modului de economisire a energiei. Asigurați-vă că ambele opțiuni sunt setate pentru „Performanță maximă”. Acest lucru împiedică planurile de economisire a energiei să oprească adaptorul wireless pentru a economisi energie.

Cum se remediază eroarea de eroare a stării de alimentare a driverului în Windows 10 Maximum

Faceți același proces și pentru PCI Express. Faceți clic pe Aplicați când ați terminat. Apoi, faceți clic pe „Salvați modificările” când reveniți la ecranul original cu setările de alimentare.

Reporniți computerul pentru a vedea dacă acest lucru vă remediază eroarea. Dacă nu, puteți schimba alte opțiuni la Performanță maximă una câte una pentru a vedea dacă asta schimbă ceva.

În timp ce depanarea erorii de eroare a stării de alimentare a driverului în Windows 10 poate fi obositoare, aceasta este o eroare care poate fi remediată. Aveți răbdare și veți găsi cauza și veți reveni la utilizarea computerului fără BSoD.

Cu toate acestea, dacă vedeți eroarea „Parametrul este incorect”, iată cum o puteți remedia.

Credit de imagine: Flickr

Legate de:

  • Cele mai recente probleme de actualizare Windows 10 și cum să le remediați
  • Windows 10 Căutare meniu Start Nu funcționează? Iată câteva remedieri
  • Utilizare 100% CPU în Windows 10? Iată cum să o remediați

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x