Cum se remediază eroarea „Fără cartelă SIM detectată” pe Android

Cum se remediază eroarea „Fără cartelă SIM detectată” pe Android
⏱️ 8 min read

Există diverse motive pentru care dispozitivul dvs. Android nu va citi cartela SIM. Unele cauze posibile ar putea fi faptul că nu ați introdus corect cartela SIM sau dispozitivul dvs. Android se confruntă cu o problemă de software. Oricare ar fi motivul, o soluție trebuie găsită rapid atunci când telefonul dvs. spune: „Nu a fost detectată nicio cartelă SIM”.

Iată câteva remedieri pentru acele momente în care telefonul dvs. Android nu poate detecta cartela SIM.

Dacă repornirea nu reușește, închideți telefonul

Dacă ceea ce cauzează eroarea cartelei SIM este o problemă de software, uneori este suficientă o repornire simplă pentru a remedia problema. Țineți apăsat butonul de alimentare până când apare fereastra pop-up cu opțiunea „Reporniți”. Atingeți-l pentru a reporni telefonul.

Acest lucru poate rezolva o mulțime de probleme, dar mai recent, utilizatorii din rețelele Sprint și Verizon au raportat că o repornire nu este suficientă pentru a remedia „Nu există eroare SIM și chiar că o repornire poate provoca eroarea„ Fără cartelă SIM detectată ” . Soluția a fost să oprească telefoanele (așteptați 30 de secunde) și apoi să reporniți din nou.

Dacă acest lucru vă rezolvă problema, ar trebui să rămâneți oprit și apoi să porniți telefonul în loc să reporniți până când se lansează o actualizare Android sau o actualizare a setărilor operatorului pentru a remedia problema.

Porniți cartela SIM

O altă soluție simplă la eroarea SIM în versiunile Android mai recente este să vedeți dacă cartela SIM este de fapt pornită. Pentru aceasta, accesați „Setări -> Rețea și Internet -> Cartele SIM”, apoi atingeți glisorul de lângă cartela SIM, astfel încât să fie „Activat”.

Dacă aveți o configurare dual-SIM, acesta este și ecranul în care vă puteți asigura că cartela SIM pe care doriți să o utilizați este pornită.

fix-no-card-SIM-detectat-Android-card-SIM

Schimbați modul de rețea la Auto

Modificarea modului de rețea la automat este o altă metodă pe care o puteți încerca. Puteți face acest lucru accesând „Setări -> Rețele mobile -> Mod rețea” și alegând prima opțiune, care va fi LTE / WCDMA / GSM (conectare automată).

sim-rețea

Alegeți operatorul de rețea corect

Dacă operatorul de rețea cu care sunteți nu este cel selectat în setările dispozitivului dvs. Android, veți primi cu siguranță eroarea cartelei SIM. Pentru a vă asigura că aveți cea potrivită, accesați „Setări -> Rețele mobile -> Operatori de rețea -> Rețele de căutare”. Odată ce dispozitivul Android a terminat căutarea și afișează rezultatele, atingeți operatorul de telefonie.

căutare sim

Introduceți setările APN de rețea manual

Dacă cele două metode de mai sus nu funcționează, este posibil ca cartela SIM să fi pierdut complet contactul cu rețeaua la care ar trebui să se conecteze. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să fie necesar să introduceți manual setările APN ale operatorului de rețea.

Pe un dispozitiv Android modern (9.0 Pie în continuare), faceți acest lucru accesând „Setări -> Rețea și Internet -> Rețea mobilă -> Avansat -> Nume puncte de acces”, apoi făcând clic pe pictograma „+” din colțul din dreapta sus .

fix-no-card-SIM-detectat-android-add-apn

În acest moment, va trebui să contactați furnizorul dvs. de rețea pentru a obține setările APN necesare pentru a intra aici sau verificați online pentru a vedea dacă furnizorul dvs. de rețea a fost publicat. Poate fi, de asemenea, o idee bună să faceți o captură de ecran și să salvați setările APN, astfel încât să le puteți consulta rapid dacă întâmpinați din nou probleme.

Scoateți cartela SIM și bateria

O altă soluție de bază pe care o puteți încerca este scoaterea bateriei (dacă este detașabilă) și a cartelei SIM din tava cartelei SIM. Înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că ați oprit dispozitivul Android. După ce ați eliminat totul, așteptați aproximativ un minut și reintroduceți totul din nou.

Aruncarea telefonului este o practică obișnuită, dar chiar dacă nu a suferit nicio deteriorare, cartela SIM s-ar fi putut deplasa din loc. O metodă ieftină și unică pe care mulți au încercat-o este adăugarea de hârtie sau chiar bandă pentru a se potrivi mai bine. De obicei, cartela SIM se potrivește bine și rezolvă problema.

Încercați să utilizați telefonul în modul sigur

Din păcate, nu toate aplicațiile pe care le instalați joacă frumos. Unele aplicații pot provoca mai mult rău decât bine și vor provoca această eroare. Porniți dispozitivul în modul sigur.

Rămâneți în modul sigur câteva ore și vedeți dacă continuați să aveți această problemă. Dacă nu, încercați să vă amintiți ultimele aplicații pe care le-ați instalat și dezinstalați-le. Ieșiți din modul sigur și vedeți dacă continuați să aveți această problemă.

Soluție pentru modul avion

Dacă ați încercat toate remedierile de bază de mai sus și sunteți sigur că nu este de vină cartela SIM, este timpul să încercați soluția în modul Avion. Glisați în jos din partea de sus a ecranului (o dată sau de două ori în funcție de locul în care ați plasat pictograma) și porniți-l.

sim-avion

În funcție de versiunea de Android pe care o aveți, este posibil să primiți sau nu un mesaj de avertizare atunci când activați modul Avion. Activați-l și lăsați-l aprins aproximativ 30 de secunde. Când îl opriți, dispozitivul dvs. Android va începe să caute o rețea și, sperăm, eroarea cartelei SIM va fi remediată.

Remediați eroarea cartelei SIM ștergând memoria cache

Ștergerea cache-ului Android pentru a încerca să remediați eroarea fără cartela SIM este extrem de simplă. Accesați „Setări -> Stocare -> Stocare internă -> Date cache”. Când atingeți datele memorate în cache, veți primi o fereastră pop-up care vă va spune că acest lucru va șterge memoria cache pentru toate aplicațiile de pe dispozitiv. Doar apăsați pe „Ștergeți” pentru a continua.

sim-cache

Dacă ar exista doar o modalitate de a ști ce cauzează eroarea de pe cartela SIM de la bun început, nu ar fi nevoie să pierdem timpul încercând diferite metode. Din păcate, până când dispozitivul Android nu afișează un mesaj care vă spune care este cauza, metoda de încercare și eroare este tot ceea ce aveți. Această problemă a cardului SIM vă poate afecta și datele celulare. Dacă aveți și o problemă cu datele dvs. celulare, iată soluțiile.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x