Cum se remediază eroarea „Licența Windows expiră în curând”

Cum se remediază eroarea „Licența Windows expiră în curând”
⏱️ 3 min read

Aceasta este una dintre acele situații enervante cu care vă puteți confrunta atunci când utilizați sistemul de operare Windows 10. Într-o zi în care totul pare bine pentru computerul dvs., este posibil să vedeți dintr-o dată un mesaj fulgerător în partea din dreapta jos a desktopului, care să spună „Licența dvs. Windows va expira în curând”.

Acest lucru ar putea arunca unul într-o stare de confuzie frenetică. În acest articol, vă voi prezenta o listă de opțiuni și pași de parcurs pentru a remedia problema „Licența Windows va expira în curând”.

Cum se verifică starea activării Windows

Acesta este un loc bun pentru a începe. Trebuie să fii sigur că ai o licență activă. Dacă nu, opțiunea dvs. ar fi să cumpărați o licență Windows autentică.

Pentru a vă verifica starea:

1. Deschideți File Explorer.

2. În panoul din stânga, faceți clic dreapta pe „This-PC” sau pe numele computerului dvs. dacă aveți unul personalizat. Acest lucru afișează alte opțiuni. Selectați opțiunea „Proprietăți”.

Alternativ, puteți deschide panoul de control și navigați la „Sistem și securitate -> Sistem”.

3. În partea de jos a applet-ului panoului de control al sistemului, sub activare Windows, este afișată starea activării. Dacă aveți un sistem activat și ați întâmpinat problema „Windows va expira în curând”, atunci ar trebui să încercați aceste soluții.

Windows 10-sisteme-control-applet

Soluția 1: Reporniți procesul Windows Explorer

Faceți clic dreapta pe orice zonă goală din bara de activități de pe desktop și selectați opțiunea „Manager activități”. Navigați la fila Procese din partea de sus a ferestrei.

Sub fila Procese, căutați Windows Explorer, faceți clic dreapta pe acesta și selectați opțiunea „Reporniți”. Alternativ, selectați Windows Explorer și faceți clic pe „Reporniți” în colțul din dreapta jos al ferestrei.

Windows10-task-manager

Soluția 2: introduceți o cheie de produs

Pentru acest proces, trebuie să cunoașteți cheia de licență. Pentru a găsi cheia de licență, deschideți linia de comandă cu privilegii de administrator. Introduceți comanda:

Copiați cheia de produs afișată sub „OA3xOriginalProductKey”. Deschideți applet-ul Panoului de control al sistemului așa cum ați făcut în timp ce încercați să verificați starea activării. Faceți clic pe opțiunea „Schimbați cheia produsului”. Acesta este situat în colțul din dreapta jos.

windows10-change-product-key

În fereastra pop-up care apare, introduceți cheia de produs pe care ați copiat-o din promptul de comandă și faceți clic pe „OK”. Este posibil să trebuiască să reporniți computerul după aceea.

fereastra pop-up pentru Windows10-key-product

Soluția 3: Resetați starea de licențiere

De cele mai multe ori resetarea stării de licențiere ar trebui să remedieze această problemă. Procesul de resetare este destul de simplu.

1. Deschideți promptul de comandă cu privilegii de administrator. Tastați comanda:

După ce ați făcut acest lucru, continuați și reporniți computerul. Sperăm că acest lucru ar trebui să rezolve problema.

Concluzie

Aceste procese sunt destul de elementare și nu necesită multă experiență pe computer. Acestea ar trebui să vă ajute să remediați problema „Windows va expira în curând”. Dar dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează pentru computerul dvs., vă recomandăm să contactați furnizorul sau să vă duceți computerul la un tehnician calificat pentru a vă rezolva problemele.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x