Cum se remediază eroarea „Nu am putut crea o partiție nouă” la instalarea Windows 10

Cum se remediază eroarea „Nu am putut crea o partiție nouă” la instalarea Windows 10
⏱️ 3 min read

Instalarea Windows 10 pe un PC este foarte simplă. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați Windows 10, să creați o unitate USB bootabilă, să o inserați și să urmați expertul. În timpul instalării, Windows 10 vă solicită să selectați o partiție. În general, trebuie doar să selectați o partiție sau un disc dorit din listă și Windows va face restul lucrării.

Cu toate acestea, uneori Windows vă poate afișa un mesaj de eroare care spune: „Nu am putut crea o partiție nouă sau să o localizăm pe una existentă”. Această eroare s-ar putea întâmpla din mai multe motive, chiar și pe SSD-uri și HDD-uri care funcționează perfect. În aceste situații, următoarele lucruri puteți încerca să rezolvați această eroare și să continuați cu instalarea Windows 10.

1. Deconectați hard disk-uri suplimentare

În zilele noastre este foarte obișnuit să folosiți un SSD pentru instalarea Windows și un HDD obișnuit pentru stocarea datelor. Când utilizați mai multe unități de disc, primul și cel mai important lucru de făcut este să deconectați toate unitățile de disc, cu excepția unității de disc principale în care instalați Windows. După ce deconectați toate celelalte unități de disc, încercați să instalați din nou Windows și vedeți dacă puteți continua instalarea.

2. Deconectați toate unitățile USB și cardurile de memorie

În afară de unitatea USB de pornire Windows 10 reală, dacă aveți alte unități USB și carduri de memorie conectate la sistemul dvs., în ocazii rare, Windows ar putea confunda aceste unități pentru hard disk-uri obișnuite. Deconectați acele unități USB sau carduri de memorie suplimentare și încercați să instalați din nou Windows.

3. Utilizați unitatea USB 2.0

Dacă utilizați o unitate de pornire USB 3.0 pentru a instala Windows, atunci ar putea fi, de asemenea, un motiv pentru care Windows vă dă această eroare specifică. Pentru a o rezolva, puteți încerca să utilizați o unitate USB 2.0.

4. Activați partiția

Dacă metodele de mai sus nu au funcționat, este posibil ca partiția pe care încercați să o instalați Windows 10 să nu fie activă. Pentru a activa o partiție, trebuie să aveți acces la promptul de comandă. Pentru a obține acces, reveniți la ecranul inițial de instalare Windows și faceți clic pe linkul „Reparați computerul”. Acum, faceți clic pe „Depanare”, apoi faceți clic pe opțiunea „Prompt comandă”.

Acțiunea de mai sus va deschide promptul de comandă. Aici tastați diskpart și apăsați Enter. Aceasta deschide utilitarul diskpart, astfel încât să puteți activa partiția.

Acum, utilizați următoarea comandă pentru a lista toate discurile de pe sistemul dvs.

După enumerarea tuturor discurilor, găsiți discul în care doriți să instalați Windows. În cazul meu, numărul discului este „0.” Tastați următoarea comandă pentru a selecta discul:

Nu uitați să înlocuiți „0” cu numărul dvs. de disc real.

Pentru a curăța discul selectat:

win10-partiție-problemă-listă-discuri

Pentru a face discul primar, rulați comanda

Activați partiția:

După activare, tastați

pentru a-l formata în sistemul de fișiere NTFS.

Acum puteți atribui discul executând comanda

Gata, executați exit comanda de două ori pentru a închide utilitarul diskpart și promptul de comandă.

win10-partition-problem-exit-diskpart

După închiderea promptului de comandă, reporniți computerul și încercați să instalați din nou Windows.

Asta e tot ce trebuie făcut. Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodei de mai sus pentru a rezolva eroarea „Nu am putut crea o partiție nouă sau a localiza una existentă” în timpul instalării Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x