Cum se remediază eroarea „Scratch Disks Are Full” în Photoshop

Come correggere l'errore "Scratch Disks are full" in Photoshop
⏱️ 11 min read

Indiferent ce software utilizați, vor apărea erori. Unele pot fi dificil de diagnosticat și remediat, în timp ce altele sunt mai simple. Pentru această postare, examinăm eroarea „Scratch Disks Are Full” în Photoshop.

Ce este un disc Scratch?

Un disc zero este spațiu pe hard disk care este alocat temporar oricărei aplicații care rulează pentru a stoca date de tranziție. Vă puteți gândi la asta ca la „deversare excesivă” pentru memoria RAM. Deși depinde de programul în sine, Photoshop folosește discul zero pentru a stoca felii de documente și panoul istoric. În mod implicit, Photoshop folosește același hard disk ca și sistemul de operare.

Când vedeți eroarea „Scratch Disks Are Full”, aceasta înseamnă că discul de zero pe care îl atribuiți este fie complet plin, fie (mai probabil) aproape de capacitate. Ca atare, există câteva metode pe care le puteți efectua pentru a rezolva problema.

Cum se remediază eroarea „Scratch Disks Are Full” în Photoshop

Metodele de mai jos nu sunt în ordine specială și nu sunt exclusive una pentru cealaltă. Ca atare, puteți să treceți la orice metodă și să începeți de acolo și chiar să o combinați cu una dintre celelalte din listă.

1. Faceți loc pe hard diskul principal

Dacă hard diskul dvs. este plin indiferent de motiv, abordarea logică este ștergerea unor fișiere. De fapt, Photoshop va afișa adesea eroarea „Scratch Disks Are Full”, inainte de hard diskul are o capacitate de 100%.

Acest lucru se datorează faptului că este optim să lăsați aproximativ 10-20 la sută spațiu pe disc, indiferent de programele pe care le utilizați. De fapt, Adobe recomandă să lăsați 20 GB liberi atunci când utilizați Photoshop. Acest lucru poate părea foarte mult, dar discurile dvs. de zgârieturi dețin adesea porțiuni de proiecte și date istorice, astfel încât chiar și 20 GB se pot epuiza rapid.

Există două abordări de luat aici pentru a face mai mult spațiu:

 • Ștergeți fișierele de pe discul zero.
 • Mutați fișierele de pe discul zero în altă parte.

Indiferent de metoda pe care o alegeți, merită menționate câteva practici tipice pentru orice lucrare care implică utilizarea intensă a hard diskului. Acest lucru se aplică fotografiei, designului grafic, muzicii și altor sarcini similare:

 • Utilizați un hard disk separat pentru fișierele de sistem și de programe sau cel puțin partiționați o singură unitate.
 • Păstrați un hard disk mai mic (sau partiție) care funcționează, care vă permite să rulați un singur proiect. În acest fel, puteți migra întregul proiect odată ce ați terminat.
 • Implementați o strategie de arhivare pentru munca dvs. generală. De exemplu, este posibil să aveți o partiție pentru un proiect, stocare pentru misiunile curente ale clientului sau a școlii pe o altă partiție și stocare bazată pe cloud pentru proiecte vechi și finalizate.

Pentru utilizatorii de macOS, există un panou dedicat de gestionare a stocării pentru a vă ajuta să câștigați spațiu liber pe hard disk.

Există câteva caracteristici frumoase aici, cum ar fi secțiunea Reduce dezordine, care vă permite să filtrați hard diskul în mai multe moduri diferite.

Browserul de fișiere macOS.

De asemenea, puteți implementa optimizarea automată, care va păstra doar pe computer cele mai recente fișiere pe care le utilizați.

Windows are un panou similar: Curățarea discului.

Ecranul Curățare disc Windows.

Acesta este un panou mai simplu care vă permite să vedeți dimensiunea unui anumit grup de foldere, apoi să le goliți după cum este necesar.

2. Optimizați spațiul pe hard disk

Aveți modalități limitate de a influența dimensiunea discului dvs. de zgârieturi în Photoshop, deși este o opțiune utilă de a „scoate” volumele mici de stocare. Puteți face acest lucru prin intermediul ecranului „Preferințe -> Gestionare fișiere”.

Pentru macOS, mergeți la „Photoshop -> Preferințe -> Gestionare fișiere” în bara de instrumente de sus.

Legătura Gestionare fișiere pe macOS.

Pentru Windows, se află sub „Editare -> Preferințe -> Gestionare fișiere”

Legătura Gestionare fișiere pe Windows.

Aici găsiți opțiunea „Salvați automat informațiile de recuperare la fiecare…” și alegeți un timp mai lung. Ca alternativă, puteți dezactiva acest lucru folosind caseta de selectare.

Opțiunile Salvare recuperare.

Dezavantajul este că veți avea mai puțină protecție împotriva unui accident inevitabil la jumătatea unui proiect. Chiar și așa, este o modalitate de a împiedica umplerea unității și de a provoca eroarea „Scratch Disks Are Full”.

De asemenea, puteți limita numărul de stări istorice salvate de sistemul dvs. Pentru a face acest lucru, mergeți la panoul „Preferințe -> Performanță”.

Panoul de performanță.

În secțiunea „Istorie și cache”, căutați valoarea „State istorice”. Puteți schimba această valoare aici cu ceva mai mic (sau mai mare dacă doriți).

Opțiunile privind starea istoriei Photoshop.

Desigur, valori mai mici vor însemna utilizarea mai puțin spațiu pentru stocarea informațiilor, cu riscul de a avea mai puține stări în cache în care să revină.

3. Specificați discul Scratch Right în Photoshop

De asemenea, veți dori să vă asigurați că selectați discul de zgârietură potrivit pentru Photoshop. Dacă implementați un sistem pentru hard disk-uri, va trebui să specificați un disc de zgâriet adecvat.

De exemplu, dacă setați un disc zero pe cea mai mică unitate, acesta se va umple rapid și va afișa erori. Cu toate acestea, dacă alegeți o altă unitate cu spațiu de stocare mai mare, veți avea o multitudine de spațiu pentru a stoca date de zgârieturi fără a vedea vreodată erori.

Pentru a face acest lucru, va trebui să țineți apăsate tastele atunci când lansați Photoshop.

 • Windows: Control + Alt
 • macOS: Comanda + Opțiune

Veți vedea un panou Preferințe pentru discul Scratch.

Panoul Preferințe disc de zgârieturi.

Aici, alegeți un disc mai potrivit și faceți clic pe OK pentru a salva modificările. Este o idee bună să selectați cea mai rapidă unitate cu cel mai mare spațiu disponibil.

4. Resetați Preferințele Photoshop

Dacă sistemul dvs. este afectat de un accident când utilizați Photoshop, acest lucru vă poate corupe fișierul de preferințe. La rândul său, acest lucru poate afecta alocarea discurilor de zgârieturi și poate afișa eroarea „Scratch Disks Are Full”.

Pentru a rezolva acest lucru, aveți nevoie de un atac în două direcții. În primul rând, odihniți preferințele. Există câteva modalități de a face acest lucru. Cel mai simplu este să țineți o combinație de taste atunci când lansați Photoshop:

 • macOS: Comanda + Opțiune + Schimb
 • Windows: Control + Alt + Schimb

Aceasta va afișa o mică casetă de dialog care vă întreabă dacă doriți să ștergeți fișierul de preferințe.

Dialogul Photoshop pentru ștergerea preferințelor.

De asemenea, puteți utiliza ecranul Preferințe pentru a șterge fișierul. Pentru macOS, accesați „Photoshop -> Preferințe -> General”, iar pentru Windows, accesați Editare -> Preferințe -> General ”.

Butonul Resetare preferințe la ieșire.

Aici, selectați „Resetare preferințe la ieșire”, apoi faceți clic pe OK pentru a confirma. Nu veți putea selecta opțiunea din nou, iar fișierul de preferințe se va regenera la următoarea lansare.

Rețineți că puteți reseta și preferințele manual, care este cea mai „completă” metodă de a face acest lucru conform Adobe. Ar trebui să renunțați la Photoshop înainte de a încerca acest lucru și, dacă sunteți pe un Mac, căutați să afișați fișierele ascunse.

Apoi, mergeți la următoarea cale pe computer.

 • Windows: „Utilizatori /[yourusername]/ AppData / Roaming / Adobe / Adobe Photoshop [version]/ ”
 • macOS: „Utilizatori /[yourusername]/ Biblioteca / Preferințe / ”

Din această locație, trageți „Adobe Photoshop [version] Setări ”în altă locație, apoi deschideți Photoshop. Acest lucru vă va reseta preferințele, apoi va regenera fișierul necesar.

Recomandări pentru a evita eroarea „Discurile de zgârieturi sunt pline”

Iată câteva linii directoare recomandate pentru discul dvs. de zero pentru a evita eroarea temută:

 • Folosiți o unitate rapidă (adică cu viteze bune de citire / scriere) și cu mult spațiu.
 • O unitate SSD (Solid State Drive) (SSD) se potrivește mai bine ca un disc de zgârieturi peste o unitate mecanică.
 • Căutați să vă găzduiți discul de zgârietură pe o unitate diferită de cea pe care sistemul dvs. de operare o folosește pentru memoria virtuală și orice fișiere mari pe care le editați.

De asemenea, poate doriți să puneți în aplicare o strategie regulată de defragmentare pentru discurile dvs., deoarece acest lucru va ajuta la îmbunătățirea performanței.

întrebări frecvente

1. De cât spațiu liber am nevoie pentru a evita eroarea „Scratch Disks Are Full”?

Adobe recomandă această regulă simplă pentru a determina cât spațiu pe disc este necesar pe un disc zero: dacă lucrați la un proiect complex, veți avea nevoie de câte ori dimensiunea fișierului proiectului, cu cât există stări istorice.

De exemplu, dacă fișierul la care lucrați este de 300 MB și doriți să aveți 50 de stări istorice, atunci veți avea nevoie de 15 GB gratuit pe discul dvs. de zero.

2. Pot folosi orice hard disk pentru discul meu zero?

Nu, nu puteți utiliza niciun hard disk. Adobe nu recomandă unități thumb, unități USB2 sau unități formatate NTFS pe macOS.

Dacă utilizați unități externe, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că conectați unitatea la un port adecvat, cu nivelul adecvat de lățime de bandă pentru unitatea dvs.:

 • Fulger: 10 GB / sec
 • eSATA: 600 MB / sec
 • PCIe: 500 MB / sec
 • USB3: 400 MB / sec

Unitățile Mac ar trebui să utilizeze formatul MacOS Extended, iar Windows ar trebui să utilizeze unitățile NTFS, exFAT și FAT32.

În concluzie

Hard disk-urile dvs. sunt pe prima linie atunci când vine vorba de utilizarea aplicațiilor cu resurse mari, cum ar fi Photoshop. Din acest motiv, doriți să vă asigurați că hard diskul dvs. este la înălțimea sarcinii.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre unități, în special, SSD vs. HDD vs. USB flash drives.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x