Cum se remediază erorile de actualizare Ubuntu

Cum se remediază erorile de actualizare Ubuntu
⏱️ 4 min read

Pentru toate beneficiile sale, ocazional Ubuntu poate arunca unele erori la actualizarea sistemului, care pot confunda și chiar îngrijora un nou utilizator. Îmi amintesc de prima dată când am avut „pachete sparte” cu o lipsă de experiență – am ajuns să scot sistemul de operare și să reinstalez, jurând să nu mai folosesc linia de comandă. Realitatea este mult mai puțin dramatică, mai ales acum că Ubuntu s-a maturizat din zilele de 8.04 când l-am instalat prima dată.

Ceea ce urmează sunt mesaje de eroare obișnuite și cum să le remediați cu o agitație minimă.

Pachet Hash Mismatch

Pe cât de comun pare acest lucru, Ubuntu va produce din păcate această eroare generic, ceea ce înseamnă că oferă puține informații despre problemă, în cazul în care nu există o problemă de internet. Pentru a diagnostica acest lucru, reveniți la terminal și tastați:

O serie lungă de text va derula pe ecran, dar în interiorul acestuia va fi următoarea linie sau similar:

Pentru a remedia acest lucru, puteți introduce acest lucru în terminal:

Aceasta va elimina toate pachetele cache și va forța sistemul să le re-descarce din nou.

Descărcarea informațiilor despre depozit nu a reușit

Această eroare este mai simplă și se datorează de obicei unui PPA pe care l-ați adăugat, care nu mai este disponibil sau pur și simplu nu răspunde.

Dacă aceasta este o problemă PPA, atunci pur și simplu identificați care dintre PPA-uri eșuează și eliminați-le din surse. Faceți acest lucru ca mai sus, introducând:

Descărcarea informațiilor despre pachet nu a reușit

Aceasta este o altă eroare simplă a pachetului. Pur și simplu mergeți la surse și schimbați sursa la Serverul principal.

ubuntu-fail-pack-min

ubuntu-sources-min

Schimbarea acestui lucru înseamnă că descărcările viitoare ar putea fi ușor mai lente, din cauza faptului că serverul principal este mai ocupat decât unul local, dar ar trebui să fie mai stabil și să aibă un timp de funcționare mai lung decât serverele locale, care pot fi ocazional neuniform.

Eroare de actualizare parțială

Atunci când rulează o actualizare în terminal, utilizatorilor li se poate prezenta următoarea eroare:

Rulați această comandă pentru a remedia problema:

Nu s-a putut obține Lock / var / cache / apt / archives / lock

Când un alt pachet folosește apt, atunci va apărea această eroare. Pentru a explica, poate instalați un pachet .deb precum Google Chrome și apoi decideți să utilizați Terminalul pentru a instala altceva, cum ar fi Chromium sau Firefox, în același timp.

De obicei, puteți aștepta ca pachetul .deb să se termine instalarea și pur și simplu să închideți Software Center sau gdebi dacă utilizați acest lucru. Cu toate acestea, dacă problema continuă, o puteți rezolva introducând următoarele în Terminal:

Dacă acest lucru nu reușește, puteți ucide procesul prin:

Eroare GPG: următoarele semnături nu pot fi verificate

Aceasta nu este într-adevăr o eroare ca atare, ci doar o mică problemă de configurare. Se întâmpla foarte mult cu driverele grafice Intel atunci când adăugați PPA. Încercarea de a actualiza prin terminal va oferi:

Soluția este de a obține cheia publică în sistem. Luați cheia din mesajul de mai sus și introduceți următoarele:

Inevitabil, acest lucru se va schimba în funcție de ceea ce încercați să verificați și încercați să importați, deci folosiți cele de mai sus ca ghid.

Sperăm că acest lucru va rezolva o mulțime de erori pe care le experimentează utilizatorii și va ajuta la evitarea reinstalărilor dramatice. Cum rezolvați erorile din Ubuntu? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii, mai ales dacă aveți alte metode.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x