So beheben Sie CTF Loader-Fehler unter Windows 10

Cum se remediază erorile de încărcare CTF pe Windows 10

Orice mesaj de eroare pe Windows 10 este frustrant. Este și mai rău când nu ai idee ce este sau ce cauzează. Dacă primiți erori de încărcare CTF pe Windows 10, s-ar putea să credeți imediat că este un virus, dar este de fapt un proces legitim Microsoft. Cu toate acestea, la fel ca toate procesele, poate închide și provoca probleme. Vestea bună este că există mai mulți pași de depanare pentru a preveni aceste erori.

Ce este CTF Loader?

CTF înseamnă Collaborative Translation Framework. Este unul dintre procesele care acceptă scrierea de mână, recunoașterea vocală și alte metode alternative de introducere a textului în aplicațiile Microsoft, în principal Office. Dacă utilizați funcțiile de dictare sau scriere de mână încorporate ale Microsoft, probabil că veți vedea procesul „ctfmon.exe” care rulează în managerul de activități.

De asemenea, înseamnă că este posibil să apară uneori erori de încărcare CTF. Cele mai multe remedieri se învârt în jurul opririi serviciilor care pot utiliza procesul ctfmon. Dar există și modalități de a vă deplasa făcând acest lucru.

Dezactivați serviciile de scriere de mână și tastatură

Majoritatea utilizatorilor tastează pe o tastatură fizică față de utilizarea unei tastaturi pe ecran. Și, dacă nu utilizați o tabletă, probabil că nu utilizați funcția de scriere de mână. Dacă nu utilizați niciuna dintre acestea, încercați să opriți serviciile conexe pentru a vedea dacă aceasta oprește erorile încărcătorului CTF.

Accesați Start și tastați services. Deschideți aplicația Servicii care apare. Dacă nu apare nimic, încercați următoarea metodă pentru a deschide Servicii.

ad-banner

Accesați Start și tastați „run”. Deschideți aplicația Run care apare. Tastați „services.msc” și apăsați OK.

Găsiți „Serviciu de tastatură tactilă și panou de scriere de mână” în listă. Totul este alfabetic în mod implicit.

Cum se remediază erorile Ctf Loader în Windows 10 Touch

Faceți clic dreapta pe el și alegeți „Proprietăți”.

Cum se remediază erorile Ctf Loader în proprietățile Windows 10

Sub Tip de pornire, selectați „Dezactivat”. Acest lucru împiedică pornirea serviciului, cu excepția cazului în care îl activați manual din nou prin Servicii. Apăsați Aplicare pentru a salva modificările.

Cum se remediază erorile Ctf Loader în Windows 10 dezactivat

Poate fi necesar să reporniți pentru a vă asigura că mesajul de eroare nu apare din nou.

Utilizați Restaurarea sistemului

Dacă erorile de încărcare CTF tocmai au început să apară în mod regulat, ar putea fi o problemă cu o actualizare Windows, o instalare nouă a aplicației sau o instalare hardware nouă. Cel mai simplu mod de a remedia acest lucru este să restaurați sistemul la o versiune stabilă anterioară. Acest lucru vă va permite să începeți din nou din punctul în care Windows 10 funcționa corect.

Probabil, o actualizare, o aplicație sau un hardware nu s-au instalat corect și este posibil să fi corupt încărcătorul CTF sau o aplicație care depinde de acesta.

Cum se remediază erorile Ctf Loader în restaurarea sistemului Windows 10

În ciuda faptului că Restaurarea sistemului nu ar trebui să șteargă fișiere, vă recomand totuși să greșiți din partea precauției și să faceți mai întâi copii de rezervă ale fișierelor.

Puteți urma acest proces pentru a reveni la un punct anterior. De asemenea, puteți afla cum să configurați un program pentru a crea puncte de restaurare mai frecvente în viitor.

Eliminați pachetele lingvistice

Dacă Windows s-a actualizat recent, este posibil ca noile pachete lingvistice să nu se fi instalat corect. Sau, dacă încercați să instalați manual un pachet de limbă dintr-o altă sursă, este posibil să nu fie compatibil cu ctfmon.

Pentru probleme cu actualizările Windows, puteți reveni la actualizare și reinstalați-o, ceea ce ar trebui să remedieze orice pachete de limbă corupte.

Accesați „Start -> Setări -> Actualizare și securitate -> Vizualizare istoric actualizări -> Dezinstalare actualizări.” Puteți alege o actualizare recentă pentru dezinstalare.

Cum să remediați erorile Ctf Loader în Windows 10 Dezinstalați actualizările

Pentru a reveni la o actualizare majoră la o versiune anterioară a Windows 10, accesați „Start -> Setări -> Actualizare și securitate -> Recuperare”. Faceți clic pe „Începeți” sub „Reveniți la versiunea anterioară de Windows 10.” Aveți la dispoziție doar zece zile de la instalarea actualizării pentru a face acest lucru.

Cum se remediază erorile Ctf Loader în Windows 10 Recuperare

Dacă ați instalat un pachet de limbă terță parte, îl puteți dezinstala manual. Accesați „Start -> Setări -> Aplicații -> Aplicații și caracteristici”. Selectați pachetul de limbă sau programul și dezinstalați-l.

Este întotdeauna cel mai bine să instalați pachete lingvistice utilizând Windows pentru a asigura compatibilitatea.

Dezinstalați Microsoft Office

Cele mai frecvente erori ale încărcătorului CTF provin de la Microsoft Office. Actualizările la Office sau chiar probleme în timpul instalării pot provoca erori. Cea mai simplă soluție este să dezinstalați Microsoft Office și să îl reinstalați.

Puteți face acest lucru accesând „Start -> Setări -> Aplicații -> Aplicații și caracteristici”. Acest lucru se aplică numai dacă utilizați versiunea desktop și nu versiunea online Office 365.

Dacă nu utilizați Microsoft Office, dar aveți instalată o versiune de încercare, dezinstalați-o și utilizați în schimb o alternativă. Acest lucru poate împiedica continuarea erorilor de încărcare CTF.

Dezactivați CTFMON de la pornire

Dacă nu aveți deloc nevoie de ctfmon.exe, îl puteți dezactiva de la pornire în timpul procesului de boot. Deși există o metodă care funcționează numai pe Windows 10 Pro, voi lista doar cea care funcționează pentru Acasă și Pro.

Deschideți Start și tastați „Task Scheduler”. Deschideți rezultatul care apare.

Extindeți „Biblioteca de programare a sarcinilor -> Microsoft -> Windows”. Deschideți „TextServicesFramework”.

Cum să remediați erorile Ctf Loader în programatorul de activități Windows 10

Faceți clic dreapta pe „MsCtfMonitor”. Alegeți Dezactivare. De asemenea, îl puteți evidenția și alege opțiunea Dezactivare în panoul din dreapta.

Cum să remediați erorile Ctf Loader în Windows 10 Dezactivați

Puteți merge mai mult și puteți alege Șterge, dar aceasta este o opțiune de ultimă instanță. În caz contrar, dacă doriți să utilizați funcția în viitor, poate fi necesar să resetați Windows 10 la valorile implicite din fabrică pentru ao recupera.

Ca notă finală, dacă primiți eroarea doar ocazional, faceți clic dreapta pe Start și alegeți Task Manager. Găsiți CTF Loader sau ctfmon în lista Procese. Faceți clic dreapta pe acesta și selectați „Terminați sarcina”. Acest lucru vă ajută dacă procesul este închis temporar.

Cum să remediați erorile Ctf Loader în sarcina finală Windows 10

În funcție de cauza exactă, poate fi necesară o combinație a celor de mai sus pentru a preveni erorile viitoare ale încărcătorului CTF.

Încheierea

Sperăm că metodele de mai sus vă pot rezolva erorile de încărcare CTF în Windows 10. Dacă vedeți și „Eroare eroare starea alimentării driverului”, iată soluția.

Legate de:

  • Cum se remediază eroarea „Parametrul este incorect” în Windows 10
  • Cum se remediază eroarea „Informații de configurare a sistemului greșite” în Windows 10
  • Cum se rezolvă eroarea de ștergere „Nu s-a putut găsi acest element …” în Windows 10