Come correggere gli errori "Impossibile verificare l'identità del server" per i dispositivi Apple

Cum se remediază erorile „Nu se poate verifica identitatea serverului” pentru dispozitivele Apple

Adagiul obișnuit pentru orice este legat de Apple este că „doar funcționează”, deși uneori generează o eroare. Odată ce ați săpat mai adânc, veți descoperi că remedierea unei erori „Nu se poate verifica identitatea serverului” este o bucată de tort și veți putea reveni la tot ceea ce funcționează din nou.

Ca atare, această postare va discuta problema „Nu se poate verifica identitatea serverului” și vă va arăta câteva modalități de a remedia problema.

Ce este eroarea „Nu se poate verifica identitatea serverului” (și de ce există)

Eroarea „Nu se poate verifica identitatea serverului” apare aproape aleatoriu și va fi persistentă. Este posibil să nu puteți accesa căsuța de e-mail sau e-mailurile.

Motivul pentru care apare se datorează unor verificări din culise între dispozitivul dvs. Apple și serverul de e-mail. Eroarea în acest caz este clară: dispozitivul nu poate verifica identitatea serverului, deci, din motive de securitate, nu vă va furniza informațiile de care aveți nevoie.

Motivul simplu din spatele acestui fapt este că comunicarea sa întrerupt între dispozitivul dvs. și server. Este posibil să constatați că acreditările au fost modificate din greșeală, dar există erori atât pe software-ul dispozitivului, cât și pe partea serverului și ar putea exista alte probleme bazate pe securitate.

Din fericire, există câteva soluții pe care le puteți efectua pentru ca lucrurile să revină și să funcționeze.

Cum se remediază erorile „Nu se poate verifica identitatea serverului” pentru dispozitivele Apple

Merită subliniat faptul că eroarea ar putea fi rezultatul defectării serverului dvs. de e-mail. Ca atare, vă încurajăm să priviți mai întâi acest aspect înainte de a vă murdări mâinile.

O repornire rapidă sau eliminarea memoriei cache pot rezolva problema, dar presupunem că ați încercat deja acest lucru. De asemenea, soluția rapidă este să eliminați contul de e-mail de pe dispozitiv și să îl configurați din nou. Chiar și așa, acestea nu sunt soluții permanente în majoritatea cazurilor.

În opinia noastră, există două motive comune pentru eroare:

  • Există o nepotrivire între numele serverului și numele domeniului.
  • Certificatul de securitate al serverului dvs. trebuie să fie din nou „de încredere”.

Din primul motiv, veți găsi adesea că veți configura un server de e-mail pe dispozitivul dvs. utilizând o adresă URL, dar certificatul de securitate emis are altceva definit.

Doriți să vă asigurați că atât serverele de e-mail primite, cât și cele de ieșire au același nume de gazdă.

Ecranul Conturi iOS.

Ați putea juca un joc de ghicire pentru a obține acest lucru corect, dar vă sugerăm să contactați gazda dacă aveți nelămuriri.

Celălalt motiv se bazează pe verificările stricte de securitate ale Apple. Pentru a remedia problema, trebuie să vă uitați la mesajul de eroare. Când apare, dacă faceți clic pe „Detalii”, vă va afișa un ecran care detaliază certificatul. De aici, puteți „încrede certificatul” din nou.

Cu toate acestea, acest lucru nu funcționează pe dispozitivele iOS ulterioare. Ca atare, va trebui să eliminați contul și să îl adăugați din nou pe telefon. În funcție de furnizorul dvs. de e-mail, puteți face acest lucru prin „Setări -> E-mail -> Conturi”.

O listă de conturi de pe un dispozitiv iOS.

De aici, alegeți-vă contul și faceți clic pe butonul „Ștergeți contul”. În unele cazuri, este posibil să nu vedeți această opțiune. În schimb, accesați „Setări -> General -> Profil”. Aceasta vă va afișa o listă de setări de configurare și veți dori să o alegeți pe cea relevantă pentru eroarea dvs., apoi faceți clic pe „Elimină profilul”.

Eliminarea unui profil pe iOS.

În acest moment, ștergeți toate setările rămase pentru acest cont în „Setări -> E-mail”, ca înainte, după cum puteți, înainte de a vă restabili contul de e-mail.

În concluzie

Calculatoarele și serverele sunt excelente pentru a menține liniile de comunicație deschise, deși, în unele cazuri, acest lucru se poate defecta din motive care nu vă permit controlul. Eroarea „Nu se poate verifica identitatea serverului” este un exemplu, dar soluția este simplă. În multe cazuri, eliminarea și restabilirea contului dvs. de e-mail este cea mai bună abordare. Alteori, va trebui să acordați încredere explicită certificatului pentru a verifica serverul.

Dacă sunteți în căutarea unei alternative Apple Mail, ne-am uitat la asta în trecut. Ați întâlnit vreodată eroarea „Nu se poate verifica identitatea serverului” și, dacă da, cum ați remediat-o? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum să ștergeți automat e-mailurile de la expeditorii blocați în iOS
  • Cum se adaugă atașamente de fișiere în aplicația Mail pe iOS
  • iPGMail: Cel mai bun mod de a cripta e-mailurile pe iOS