Cum se remediază Face ID care nu funcționează pe problema iPhone

Cum se remediază Face ID care nu funcționează pe problema iPhone
⏱️ 4 min read

Face ID este o caracteristică fantastică a iPhone-ului Apple. Cu Face ID, tot ce trebuie să faceți este să vă ridicați telefonul, să atingeți butonul de pornire, apoi să îl priviți – atât! Sau cel puțin așa ar trebui să fie. Când Face ID nu mai funcționează, poate fi înnebunitor. Din fericire, există o serie de moduri în care puteți repara Face ID-ul care nu funcționează, așa că haideți să le parcurgem acum.

Factor în orice modificare a aspectului

Pot exista multe probleme legate de Face ID, dar uneori este posibil ca problemele să nu fie din cauza telefonului. Uneori, poate părea că Face ID-ul este greșit atunci când, în realitate, s-ar putea datora unei schimbări recente a aspectului dvs. care are ca rezultat faptul că Face ID nu vă recunoaște fața. Aceasta este mai ales o problemă cu toată lumea care poartă o mască acum.

Actualizați-vă software-ul

Primul port de apel pentru a remedia Face ID este de a verifica dacă iOS-ul dvs. este actualizat. Dacă doriți să oferiți identității faciale a iPhone-ului dvs. cea mai bună șansă de a funcționa corect, este esențial să faceți upgrade la cel mai recent iOS disponibil.

Resetați ID-ul feței

Dacă ID-ul dvs. de față încă nu funcționează după ce vă asigurați că iOS este actualizat, acum este timpul să îl resetați.

Pentru a face acest lucru, accesați Setări, apoi derulați în jos la „Face ID și parolă”. Odată ce sunteți acolo, veți primi o solicitare pentru a introduce parola. După ce ați făcut acest lucru, veți vedea opțiunea „Reset Face ID” în roșu. Apăsând acest buton, acesta va trece apoi la „Configurați Face ID”, apăsați acest buton și veți fi parcurs prin procesul de două scanări faciale care reactivează Face ID pentru dvs. Ar trebui să fie setat să funcționeze corect după aceea.

Nu există o soluție ușoară la o problemă hardware

Deși poate fi adesea ușor să diagnosticați problema cu Face ID, uneori vina poate fi mai neclară. Dacă identificați că Face ID-ul dvs. nu funcționează după ce ați scăpat iPhone-ul sau ați avut un alt tip de accident, este foarte probabil ca daunele să fie de tipul cel mai permanent și să necesite o examinare de către Apple (sau un alt reparator de telefoane mobile ) pentru a diagnostica ce nu este în regulă.

În ultimă instanță, este de asemenea bine să verificați dacă nu există praf sau alte murdării pe cameră – deși este puțin probabil să fie cauza (mai ales dacă nu ați observat niciun praf sau reziduuri atunci când încercați să deblocați iPhone-ul anterior). O curățare a sticlei iPhone-ului prin care camera se uită ar putea curăța orice particule care obstrucționează obiectivul și capacitatea acestuia de a vă recunoaște.

Doriți sau aveți nevoie de Face ID?

De asemenea, este important să rețineți că puteți continua să utilizați telefonul, chiar dacă Face ID nu funcționează, cu condiția să vă puteți debloca iPhone-ul. Face ID-ul este o caracteristică extraordinară, în special pentru cineva care își folosește telefonul foarte mult pe parcursul zilei.

Dar dacă utilizați doar telefonul cu moderare, atunci factorul de comoditate al Face ID este mult mai puțin important. De aceea, este important să luați în considerare cu atenție dacă doriți sau aveți nevoie de Face ID care să lucreze pe iPhone înainte de a opta pentru o reparație hardware mai scumpă, în cazul în care soluțiile bazate pe software nu funcționează.

Ios Faceid Notworking Unlockscreen

Acum, după ce ați remediat problema Face ID care nu funcționează, puteți continua să adăugați autentificarea Face ID în aplicația Google Drive.

Legate de:

  • 4 dintre cele mai bune aplicații de productivitate pentru iOS
  • Cum se schimbă aplicațiile implicite în iOS 14
  • 5 dintre cele mai bune aplicații de scanare a documentelor pentru iOS

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...