Cum se remediază fundalul negru în spatele icoanelor folderului în Windows 10

Cum se remediază fundalul negru în spatele icoanelor folderului în Windows 10
⏱️ 4 min read

Windows 10 File Explorer vă poate afișa fișierele și folderele în mai multe stiluri diferite, cum ar fi pictograme medii, pictograme mari, pictograme foarte mari, conținut etc. s-ar putea să vedeți un fundal negru în spatele pictogramei reale a folderului. Arată destul de urât și, indiferent de câte ori vă reîmprospătați, fundalul negru nu va dispărea. Dacă vă confruntați cu această problemă, iată cum să remediați fundalul negru din spatele pictogramelor folderului în Windows 10 File Explorer.

Utilizarea instrumentului de curățare a discurilor

Cel mai simplu și mai rapid mod de a repara fundalul negru din spatele pictogramelor folderului este de a utiliza utilitarul de curățare a discului încorporat. Căutați „Curățare disc” în meniul Start și faceți clic pe acesta pentru a deschide instrumentul.

Acțiunea de mai sus va porni vrăjitorul Curățare disc. Aici, selectați unitatea „C” din meniul derulant și faceți clic pe butonul „OK”.

black-background-file-explorer-select-drive-click-ok

Acțiunea de mai sus va începe procesul de scanare. După finalizarea scanării, derulați în jos și bifați caseta de selectare „Miniaturi” din secțiunea „Fișier de șters” și faceți clic pe butonul „OK”.

fundal-negru-fișier-explorator-selectați-miniaturi

De îndată ce faceți clic pe buton, veți primi o fereastră de confirmare. Faceți clic pe butonul „Ștergeți fișierele” pentru a continua.

fundal-negru-fișier-explorator-clic-ștergere-fișiere

Reporniți sistemul și nu veți mai vedea fundalul negru din spatele pictogramelor folderului în File Explorer.

Ștergând manual memoria cache a miniaturilor

În afară de utilizarea instrumentului Curățare disc, puteți remedia problema ștergând manual fișierele cache miniatură. Pentru a începe, apăsați comanda rapidă de la tastatură „Win + E” pentru a deschide File Explorer.

După deschiderea File Explorer, bifați caseta de selectare „Articole ascunse” în fila Vizualizare. Când îl selectați, File Explorer va afișa toate fișierele și folderele ascunse.

fundal-negru-fișier-explorator-selectați-elemente-ascunse

Navigați acum la următoarea locație. Nu uitați să înlocuiți „” cu numele dvs. de utilizator Windows actual.

Odată ce sunteți aici, derulați în jos dosarul, găsiți „IconCache.db” și apăsați tasta Ștergere de pe tastatură.

black-background-file-explorer-delete-iconcache-db-file

După ștergerea fișierului, navigați la următoarea locație, selectați toate fișierele folosind comanda rapidă de la tastatură „Ctrl + A” și apăsați tasta Ștergere pentru a le șterge. Din nou, nu uitați să înlocuiți „” cu numele dvs. de utilizator Windows real.

Este posibil să primiți un mesaj de eroare care vă spune că fișierele sunt utilizate și nu pot fi șterse. Pur și simplu bifați caseta de selectare „Faceți acest lucru pentru toate elementele actuale” și faceți clic pe butonul „Încercați din nou”.

black-background-file-explorer-click-try-again

Veți primi din nou același mesaj de eroare. Faceți clic pe butonul „Anulare” pentru a închide fereastra. După închiderea ferestrei, veți găsi un folder nou cu numele „ThumbCacheToDelete” sau „IconCacheToDelete”. Acest folder vă asigură că fișierele vor fi șterse automat la repornirea sistemului.

dosar-negru-fundal-fișier-explorator-thumbcache-folder

Folosind un fișier .bat simplu

Dacă doriți, puteți realiza același lucru prin crearea unui fișier bat simplu care șterge toate fișierele cache miniatură cu un singur dublu clic. Pentru a crea un fișier bat, faceți clic dreapta pe desktop, apoi selectați opțiunea „Nou> Document text”.

fundal-negru-fișier-explorator-select-document-text

Denumiți fișierul după cum doriți, dar asigurați-vă că schimbați extensia de fișier din .txt în .bat. În cazul meu, mi-am redenumit fișierul în „ClearThumbCache.bat”.

fundal-negru-fișier-explorator-redenumire-fișier

Acum, faceți clic dreapta pe fișierul bat și selectați opțiunea „Editați”.

fundal-negru-fișier-explorator-selectați-editați

Acțiunea de mai sus va deschide fișierul în Notepad. Copiați și lipiți comenzile de mai jos în fișier, salvați și închideți.

După închiderea fișierului, salvați toate lucrările și faceți dublu clic pe fișierul .bat nou creat pentru a remedia fundalul negru din spatele problemei pictogramelor folderului. Când executați fișierul, Windows Explorer se va opri temporar și va porni din nou. Așadar, nu vă faceți griji dacă ecranul dvs. rămâne gol o secundă sau două.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a remedia problema.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x