Cum se remediază MBR (Master Boot Record) în Windows 10

Cum se remediază MBR (Master Boot Record) în Windows 10
⏱️ 3 min read

Cei dintre voi cu experiență în Windows vor avea probabil erori la MBR (Master Boot Record) la un moment dat. Nu este un sentiment plăcut, deoarece Windows nu reușește să pornească și vă confruntați cu un ecran negru cu mesajul solitar „Eroare MBR” cu o valoare de 1, 2 sau 3 sau cu informațiile „Windows nu a reușit să pornească”. Din fericire, este doar o problemă de software și nu este atât de greu să rezolvi MBR în Windows 10.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce se întâmplă erorile MBR?

Motivele erorilor MBR se pot datora, dar nu se limitează la:

  • Fișiere de boot corupte sau șterse
  • Eliminarea sistemului de operare Linux de pe un computer cu boot dual
  • Instalarea greșită a unei versiuni mai vechi a înregistrării de încărcare etc.

Accesați Windows Recovery și Command Prompt

Notă: arătăm cum se face acest lucru în Windows 10, dar procesul este în mare măsură similar și pentru Windows 7 și 8.

Dacă aveți o problemă de înregistrare la boot, probabil că nu veți putea accesa desktopul Windows și puteți deschide promptul de comandă de acolo. În acest caz, trebuie să introduceți suportul de instalare al sistemului de operare Windows și să porniți din acesta. În ecranul de instalare, faceți clic pe „Următorul”, apoi pe „Reparați computerul”.

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Opțiuni de recuperare a sistemului. Aici selectați „Depanare”, apoi „Prompt comandă”.

fix-mbr-in-windows-10-depanare

Deoarece avem nevoie de promptul de comandă pentru a lucra, selectați opțiunea „Prompt de comandă”.

Notă: dacă utilizați Windows 8 sau 8.1, apoi apăsați F8 sau Schimb + F8 tastele de pe tastatură în timp ce porniți, selectați opțiunea „Depanare -> Setări avansate” și apoi din nou selectați Command Prompt din lista de opțiuni pentru a deschide fereastra Command Prompt.

Remediați MBR

Odată ce vă aflați în promptul de comandă, putem începe să remediem eroarea înregistrării de boot folosind bootrec comanda. De cele mai multe ori problemele înregistrării la pornire sunt rezultatul direct al unei înregistrări principale de pornire deteriorate sau corupte. În aceste scenarii, pur și simplu utilizați comanda de mai jos pentru a remedia rapid Master Boot Record.

Odată ce ați executat comanda, veți primi un mesaj de confirmare care vă anunță și puteți continua să vă conectați la computerul dvs. Windows.

fix-mbr-in-windows-10-prompt-comandă

Dacă credeți că sectorul dvs. de încărcare a fost fie deteriorat, fie înlocuit de celelalte încărcătoare de încărcare, utilizați comanda de mai jos pentru a șterge cea existentă și a crea un nou sector de încărcare.

În afară de înregistrările de boot corupte, pot apărea și erori ale înregistrării de boot atunci când „datele de configurare a bootului” au fost deteriorate sau corupte. În aceste cazuri, trebuie să utilizați următoarea comandă pentru a reconstrui datele de configurare de pornire. Dacă BCD este de fapt corupt sau deteriorat, Windows va afișa instalațiile Windows identificate pentru a reconstrui întregul BCD.

Dacă ați instalat mai multe sisteme de operare pe computerul dvs. Windows, atunci vă recomandăm să utilizați argumentul „ScanOS”. Acest parametru comandă Windows să scaneze și să adauge toate sistemele de operare lipsă la Boot Configuration Data. Acest lucru permite utilizatorului să aleagă un sistem de operare în timp ce pornește.

Concluzie

Da, este atât de simplu să remediați MBR în Windows 10. Faceți comentarii mai jos dacă aveți probleme în timp ce utilizați comenzile de mai sus pentru a remedia erorile înregistrării de pornire sau pur și simplu pentru a vă împărtăși gândurile și experiențele cu privire la erorile înregistrării de pornire în Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x