Cum se remediază pictogramele lipsite de bara de activități din Windows 10

Cum se remediază pictogramele lipsite de bara de activități din Windows 10
⏱️ 2 min read

Bara de activități Windows 10 este o caracteristică căreia i sa acordat multă atenție. Din păcate, din când în când, este posibil să întâmpinați o problemă cu bara de activități, ca și cum nu va ascunde lipsa pictogramelor. Având în vedere că meniul Start se spune uneori că este totul în Windows 10, reprezintă o mare provocare pentru utilizatori atunci când nu mai funcționează dintr-o dată.

Deși pot exista câteva motive pentru acest lucru, înainte de a intra într-o panică completă, iată câteva remedieri pe care le puteți încerca să rezolvați problema pictogramelor lipsite de bara de activități.

1. Prin script la promptul de comandă

Primul pas este să deschideți promptul de comandă cu privilegii administrative.

Pentru a deschide promptul de comandă, apăsați pe tastatură Victorie + X.

Apoi, faceți clic pe Prompt de comandă (Administrator).

Când se afișează promptul de comandă, rulați următorul cod:

tastând-l sau lipindu-l pe prompt și făcând clic pe Enter. Procesele pot dura ceva timp, dar așteptați cu răbdare să fie finalizate. La sfârșitul procesului, promptul va afișa un mesaj care spune că procesul a fost finalizat cu succes.

windows-taskbar1

2. Reinstalarea aplicațiilor Windows

Utilitarele precum bara de activități nu permit o opțiune de dezinstalare direct din Proprietățile lor. În acest caz, dezinstalați astfel de aplicații cu un cmdlet PowerShell.

1. Tastați „PowerShell” în caseta de dialog a meniului Start. Apoi, faceți clic dreapta pe PowerShell și selectați opțiunea „Rulați ca administrator”.

windows-taskbar3

2. Copiați și lipiți sau tastați următoarea comandă în shell și faceți clic pe Enter:

3. În cele din urmă, când procesul este finalizat, reporniți computerul și vedeți dacă problema este rezolvată.

3. Obțineți cea mai recentă actualizare Windows

Actualizările Windows vizează remedierea erorilor din sistemul de operare Windows. O soluție este să verificați cele mai recente actualizări lansate de Windows și să instalați cele mai recente actualizări. Pentru a face acest lucru, urmați pașii de mai jos:

1. Apăsați Victorie + S și tastați windows update în bara de căutare.

2. Faceți clic pe butonul „căutați actualizări” care apare. Windows va verifica actualizările și le va instala. La sfârșitul procesului, vi se poate solicita să reporniți computerul.

windows-taskbar4

3. După repornire, ar trebui să verificați dacă computerul este fix.

4. Reporniți Windows Explorer

Acest lucru este foarte de bază și ar putea fi prima oprire în remedierea acestei probleme. Pașii sunt:

1. Deschideți task manager apăsând <Ctrl + Schimb + ESC.

2. Navigați la fila „Procese”, selectați aplicația „Windows Explorer” și faceți clic pe Repornire.

windows-taskbar5

5. Creați un utilizator nou

Aceasta este o ultimă soluție pentru a rezolva problema pictogramelor lipsite de bara de activități. Aceasta ar putea fi o alternativă foarte incomodă, dar se dovedește adesea destul de eficientă în remedierea acestei probleme. Pentru a crea un utilizator nou, urmați acest ghid.

Concluzie

Multe probleme pe care le întâmpinați pe Windows 10 necesită o abordare „faceți-o singură mai întâi”. De asemenea, este important să rețineți că instalarea actualizărilor este una dintre cele mai eficiente modalități de a menține o viață bună a computerului și de a evita problemele neregulate ale computerului. Dacă, după ce ați încercat toate metodele de mai sus, problemele din Bara de activități persistă, atunci ar trebui să luați în considerare consultarea unui tehnician.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x