Cum se remediază problema camerei web care nu funcționează pe Windows 10

Cum se remediază problema camerei web care nu funcționează pe Windows 10
⏱️ 5 min read

După actualizările recente la Windows 10, multe drivere hardware vechi nu vor funcționa corect cu noul sistem de operare. Este posibil să primiți un mesaj care să spună „Nu vă putem găsi sau porni camera” cu codurile de eroare 0xA00F4244 sau 0x200F4244. Windows are acum o nouă opțiune la nivel de sistem, care vă va dezactiva camera web în toate aplicațiile. O cameră web care nu funcționează ar putea fi, de asemenea, din cauza software-ului dvs. antivirus, a unei probleme cu driverul sau a setărilor de confidențialitate, printre altele.

Iată câteva sfaturi de depanare pe care le puteți încerca să vă remediați camera web.

Verificați setările

Dacă camera dvs. web este dezactivată aici, nicio aplicație, nici măcar aplicațiile desktop, nu o vor putea folosi. Această opțiune s-a schimbat odată cu noua actualizare Windows 10 aprilie. Înainte de această actualizare, erau afectate doar aplicațiile din magazinul Windows (UWP), nu aplicațiile desktop. Căutați în setările Windows pentru a verifica această problemă.

1. Deschideți „Setări -> Confidențialitate -> Cameră”.

2. În partea de sus, căutați „Accesul camerei foto pentru acest dispozitiv este activat”.

3. Dacă este dezactivat, faceți clic pe butonul „Modificare” și porniți-l.

4. Sub aceasta, verificați dacă „Permiteți aplicațiilor să vă acceseze camera” și asigurați-vă că este activată.

camera-depanare-permite-aplicații-acces

5. Apoi, uitați-vă la „Alegeți ce aplicații vă pot accesa camera”. Asigurați-vă că aplicațiile pe care doriți să le utilizați cu camera dvs. sunt activate.

6. Reactivați dispozitivul.

Verificați Windows Device Manager

1. Deschideți Device Manager.

2. Extindeți „Camere video”, „Dispozitive de imagine” sau „Controlere de sunet, video și jocuri”.

3. Faceți clic dreapta pe dispozitiv.

camera-depanare-activare-dispozitiv

4. Selectați „Activați dispozitivul”.

Verificați-vă antivirusul

Software-ul antivirus, care este conceput pentru a vă proteja confidențialitatea, uneori poate afecta capacitatea camerei dvs. web de a funcționa. Nu vrea să permită pornirea camerei pentru a evita accesul neautorizat. Verificați setările din software-ul dvs. și contactați producătorul pentru mai multe informații.

Instalați sau actualizați driverele

De cele mai multe ori Windows va instala driverele necesare atunci când instalează hardware-ul, dar uneori acest lucru nu va funcționa corect. Dacă camera dvs. web nu funcționează, poate fi necesar să vizitați site-ul web al producătorului și să descărcați pachetul de instalare a driverului de pe acestea. Chiar dacă driverul dvs. a fost instalat inițial, este posibil să existe o versiune actualizată care să vă rezolve problema. Adesea, site-ul web va oferi alte sfaturi de depanare specifice dispozitivului.

Pentru a putea verifica un driver învechit:

1. Tastați „Device Manager” în caseta de căutare și faceți clic pe rezultat pentru al deschide.

2. Deschideți „Camere de luat vederi, dispozitive de imagine” sau „Controlere de sunet, video și jocuri”.

dispozitive-imagini-de-depanare-webcam

3. Faceți clic dreapta pe camera dvs. web și faceți clic pe „Proprietăți”.

proprietățile camerei-web-depanare-cameră

3. Deschideți fila Driver și faceți clic pe „Detalii driver”.

fila-driver-depanare-webcam

4. Căutați un fișier numit „stream.sys”. Dacă este acolo, camera dvs. este învechită și nu poate fi utilizată de Windows 10.

webcam-troubleshooting-stream-not-there

5. Dacă nu există, încercați să readuceți driverul la o versiune anterioară selectând „Reduceți driverul” în fila Driver. Dacă este gri, nu puteți efectua această acțiune.

Dezinstalați driverul camerei web

Accesați fila Driver așa cum s-a explicat mai sus.

1. Selectați „Dezinstalare -> Ștergeți software-ul driverului pentru acest dispozitiv.”

2. Faceți clic pe OK.

3. Reveniți la Manager dispozitive și deschideți meniul Acțiune. Așteptați să reinstaleze driverele.

4. Reporniți computerul.

Verificați conexiunile

Dacă aveți o cameră externă și niciuna dintre aplicațiile dvs. nu poate utiliza camera web, merită întotdeauna o fotografie pentru a vă asigura că conexiunile fizice sunt sigure. Nu vă faceți griji – este ușor de trecut cu vederea. Chiar și cei mai experimentați dintre noi vor face uneori această greșeală. Pur și simplu deconectați cablul și reconectați-l din nou, asigurându-vă că este fixat în siguranță.

De asemenea, este posibil să existe o problemă cu portul USB în sine. Încercați să conectați camera web la un alt port.

Rețineți că unele laptopuri mai noi includ huse încorporate pentru camera web, deci verificați pentru a vă asigura că nu există unul care să acopere camera.

Alegeți dispozitivul potrivit

Dacă aveți mai multe dispozitive de captură video conectate la computer, aplicația pe care încercați să o utilizați poate încerca să o selectați pe cea greșită.

Remediați acest lucru accesând ecranul de setări al aplicației dvs. și căutând o opțiune pentru a selecta dispozitivul preferat.

Dacă dispozitivul dvs. nu este listat în setările aplicației, este posibil ca aplicația dvs. să nu accepte camera web pe care încercați să o utilizați. De exemplu, noile aplicații pentru magazinul Windows 10 acceptă doar camere web fabricate mai recent, deci dacă aveți una mai veche, este posibil să nu funcționeze cu o aplicație nouă. Majoritatea aplicațiilor desktop sunt încă compatibile cu camerele web mai vechi.

Încercați un alt computer

În cele din urmă, dacă aveți o cameră web externă, conectați-o la alt computer și vedeți ce se întâmplă. Dacă nu funcționează, probabil că este făcut pentru. Sperăm că, totuși, ați reușit să remediați orice problemă cu unul dintre aceste sfaturi!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x