Cum se remediază problema cu bara de activități care nu se ascunde în Windows 10

Cum se remediază problema cu bara de activități care nu se ascunde în Windows 10
⏱️ 4 min read

Unii utilizatori de Windows pot prefera ca bara de activități să fie întotdeauna vizibilă, astfel încât să poată avea opțiuni specifice disponibile instantaneu, dar majoritatea oamenilor vor prefera să fie ascunsă atunci când nu este utilizată. Cu toate acestea, există momente în care bara de activități are o minte proprie și nu vrea să se ascundă.

Știți că aveți activată funcția de ascundere automată, dar configurarea nu pare să funcționeze. Uneori, problema necesită doar o soluție rapidă, în timp ce în alte cazuri va trebui să săpați puțin mai adânc. Sperăm că soluția este la fel de simplă ca activarea funcției sau repornirea procesului Express. Iată câteva modalități prin care puteți remedia problema bara de activități care nu ascunde.

Verificați dacă funcția de ascundere automată este activată

Am pierdut evidența de câte ori am crezut că am o funcție activată, doar pentru a vedea că nu este. Poate că nu ai fost tu; poate copiii tăi l-au oprit fără să te anunțe. În acest caz, mai întâi, verificați dacă funcția de ascundere automată este activată.

Pentru a verifica dacă funcția este activată, accesați „Setări -> Personalizare -> Bara de activități”. A doua opțiune vă va permite să activați funcția dacă a fost dezactivată din anumite motive.

Dacă utilizați un computer, va trebui doar să activați prima opțiune. A doua opțiune este necesară numai dacă sunteți pe o tabletă. Dacă această caracteristică este activată, ar trebui să dispară bara de activități – dacă nu, încercați următoarele sfaturi.

Încercați să reporniți procesul Explorer

Uneori, tot ce trebuie să faceți este să reporniți procesul Explorer. Pentru aceasta, deschideți Managerul de activități Windows apăsând Ctrl + Schimb + Esc, sau îl puteți căuta. Când apare fereastra Task Manager, veți vedea doar câteva opțiuni. Faceți clic pe meniul derulant „Mai multe detalii” și va apărea o fereastră nouă cu multe mai multe informații.

ascuns-explorator

Sub Procese, căutați și faceți clic dreapta pe opțiunea Windows Explorer. Va apărea o nouă fereastră care va avea Restart ca prima opțiune din listă. Sperăm că asta este tot ceea ce va fi necesar pentru a remedia problema.

O aplicație poate avea nevoie de atenția ta

Există momente în care nu este nimic în neregulă cu bara de activități, iar motivul pentru care nu se va ascunde este că o aplicație încearcă să vă atragă atenția. Dacă aplicația care are noul mesaj pentru dvs. este fixată în bara de activități, va clipi până când faceți clic pe ea.

ascunde-meniu

Dacă aplicația nu este fixată pe bara de activități, va trebui să faceți clic pe săgeata Afișați pictogramele ascunse. Căutați aplicația care are o insignă – aceasta este aplicația care are o notificare care vă așteaptă.

Utilizați linia de comandă

O altă opțiune ar fi să utilizați promptul de comandă pentru a ascunde bara de activități. apasă pe Victorie și X tastele și alegeți „Prompt de comandă (Admin)”. De asemenea, puteți tasta promptul de comandă în bara de căutare Cortana și va fi prima opțiune care apare.

ascunde-promptt

În promptul de comandă, tastați

și apăsați Enter. Nu uitați să reporniți computerul și să vedeți dacă bara de activități este încă acolo.

Concluzie

Bara de activități nu ocupă mult spațiu, dar uneori face diferența. Avantajul afișării sale întotdeauna este că informațiile, cum ar fi ora și data, sunt doar la o privire. De asemenea, veți economisi secunde valoroase dacă trebuie să deschideți rapid o aplicație. Dacă aceste avantaje nu vă conving să părăsiți bara de activități, aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să o ascundeți din nou.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x