Cum se remediază problema Wi-Fi care nu funcționează în Windows 10

Cum se remediază problema Wi-Fi care nu funcționează în Windows 10

Wi-Fi, este sigur de spus, pătrunde în fiecare aspect al existenței noastre. Este acolo când ne trezim, când luăm cina, unii spun că valurile sale interferează cu creierul nostru. Pe scurt, Wi-Fi este important și, atunci când nu mai funcționează pe Windows, se poate simți că viața noastră se oprește.

Am adunat câteva remedieri pentru o conexiune Wi-Fi defectă sau defectă pe Windows 10.

Lucrurile evidente

În primul rând, alte dispozitive se conectează fără probleme la rețeaua dvs. Wi-Fi? Dacă există, citiți mai departe, deoarece problema dvs. trebuie să fie legată de computerul dvs. Windows. În caz contrar, atunci problema dvs. ar putea fi legată de routerul dvs., iar primul port de apel ar trebui să fie să îl opriți și să îl reporniți.

Wi-Fi-ul dvs. este activat (Setări -> Rețea și Internet -> WiFi)?

În meniul Wi-Fi, puteți, de asemenea, să dați clic pe „Gestionați rețelele cunoscute”, pentru ca Windows să „Uite” rețeaua la care încercați să vă conectați, apoi să vă reconectați din nou la ea.

Tot ce eșuează, iată soluțiile mai avansate.

Reporniți adaptorul virtual direct Wi-Fi

O mulțime de oameni cu o conexiune Wi-Fi defectă au raportat că problema provine de la adaptorul virtual direct Microsoft Wi-Fi. Acesta este responsabil pentru transformarea Windows-ului într-un hotspot Wi-Fi, totuși, rețineți că, dacă dezactivați acest lucru pentru a remedia Wi-Fi-ul dvs. va dezactiva și funcția Hotspot portabil.

Mergeți la „Device Manager” (căutați-l în bara de căutare din meniul Start), apoi, odată ce sunteți acolo, faceți clic pe „Vizualizare -> Afișați dispozitivele ascunse”.

Derulați în jos până la adaptoare de rețea, faceți clic dreapta pe „Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter”, apoi „Dezactivați dispozitivul”. Reporniți computerul și ați terminat.

fix-wifi-nu-funcționează-windows-10-disable-device

Dezactivați gestionarea energiei pe Wi-Fi

În timp ce vă aflați în Device Manager, puteți încerca, de asemenea, să dezactivați gestionarea alimentării pentru adaptorul de rețea fără fir care are probleme. În Manager dispozitive din adaptoare de rețea, căutați adaptorul cu cuvântul „Wireless” sau „Wi-Fi” (acesta va varia în funcție de marca cardului dvs.), apoi faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe Proprietăți.

În noua fereastră, faceți clic pe fila Gestionare energie și debifați caseta „Permiteți computerului să oprească acest dispozitiv”.

fix-wifi-nu-funcționează-Windows-10-setări-wifi

Resetați setările de rețea

Un pic mai simplu și fără efecte secundare negative, puteți reseta setările de rețea în Windows. Aceasta va dezinstala și reinstala toate driverele de rețea ale sistemului dvs., sperând că va elimina orice probleme pe care le-au avut.

Pentru aceasta, accesați „Setări -> Rețea și Internet -> Stare -> Resetare rețea”.

repara-wifi-nu-funcționează-Windows-10-rețea-reset

Reporniți Wireless NIC în BIOS

Aceasta nu va fi posibilă pentru toată lumea, deoarece diferiți producători de plăci de bază au diferite opțiuni disponibile în BIOS, dar merită încercat.

Pentru a introduce BIOS-ul, apăsați în mod repetat fie tasta Del, F8, F10 sau F2 (aceasta poate varia) pe măsură ce computerul pornește. Dacă Windows pornește, ați făcut-o greșit și trebuie să reporniți și să încercați din nou.

După ce vă aflați în BIOS, căutați un meniu numit ceva de genul „Power Management”, în care ar trebui să găsiți o opțiune numită Wireless, Wireless LAN sau similar. Dezactivați acest lucru, reporniți computerul, apoi introduceți din nou BIOS-ul și reactivați-l.

Concluzie

Problema fără WiFi pe Windows este o bestie cu mai multe capete, care poate fi greu de identificat, dar dacă problema provine într-adevăr din software-ul sau driverele de pe computer (și nu, să zicem, un adaptor Wi-Fi sau un router pe moarte problema), atunci remedierile de mai sus ar trebui să fie suficiente pentru a vă ajuta.

Scroll to Top