So beheben Sie Steam Games Cracking Sound-Probleme unter Linux

Cum se remediază problemele de sunet ale jocurilor Steam în Linux

Ați instalat Steam în Linux, apoi câteva jocuri din biblioteca dvs. și ați continuat să vă bucurați de jocuri. Ți-ai lansat jocul preferat, ți-ai pornit difuzoarele sau ți-ai pus căștile, apoi te-ai grăbit să le muți din cauza sunetului enervant de crăpătură. Aceasta este experiența dvs. cu jocurile Steam pentru Windows care se joacă sub Linux?

Sursa problemei este un parametru incorect configurat în Pulseaudio și poate apărea în orice distribuție Linux. Din fericire, există o soluție ușoară. Citiți mai departe pentru a afla cum puteți rezolva problema sunetului de jocuri Steam în Linux cu o simplă modificare.

Ajustați demonul PulseAudio

Remediere la problema noastră este un proces din două părți, cu posibilitatea de a rezolva problemele ulterior pentru o măsură bună. Să începem prin modificarea demonului PulseAudio.

Porniți terminalul preferat și introduceți:

Căutați parametrii „default-fragments” și „default-fragment-size-msec”. Ambele ar trebui să existe deja, dar dacă nu există, nu ezitați să le adăugați chiar voi. Setați valorile lor la 2 și respectiv 4. Ar trebui să arate cam așa:

ad-banner
Remediați fragmentele implicite ale jocurilor Steam

Salvați fișierul actualizat și reporniți PulseAudio pentru a aplica modificările. Puteți face asta cu:

Aceasta încheie prima parte a modificărilor noastre. Nu vă faceți griji, deoarece cel care urmează este și mai ușor!

Modificați serverul de sunet

Relansați editorul de text preferat, dar de această dată editați fișierul care definește modul în care ar trebui să pornească serverul de sunet PulseAudio, cu:

Soluționează jocurile Steam Sunet Nano Pulseaudio Valori implicite

Găsiți secțiunea care îi spune PulseAudio să încarce modulele de driver folosind udev. Va arăta astfel:

Actualizați-l adăugând tsched=0 la sfârșitul „load-module module-udev-detect”, astfel încât noua versiune să citească astfel:

Remediați jocurile Steam Sunet Pulseaudio Module Tsched

Salvați modificările și reporniți din nou PulseAudio cu:

Remediați sunetul Steam Games Restart Pulseaudio

Și gata – sperăm că problema va dispărea.

Depanare

Dacă modificările de mai sus ți-au îmbunătățit situația, dar încă nu este complet remediată, editează din nou primul fișier și mărește valorile parametrilor „default-fragments” și „default-fragment-size-msec”. Încercați valori precum „3” și „5” sau „4” și respectiv „8”. Nu înnebuni din start, ci crește valorile progresiv până când problema este eliminată.

Pe de altă parte, dacă aceste modificări au înrăutățit problema, merită să mergi invers. Reduceți valorile pentru acei doi parametri, apoi reveniți la al doilea fișier și modificați modificarea tsched=1.

Reporniți încă o dată PulseAudio și verificați dacă problema dvs. este rezolvată de data aceasta. În caz contrar, reveniți la ambele fișiere și anulați orice modificare. Din păcate, în acest caz, sursa problemei se află în altă parte.

Merită să încercați diferite drivere pentru subsistemul dvs. audio, dar din moment ce acestea tind să fie incluse în nucleu, asta ar însemna să schimbați nucleul de distribuție cu unul diferit. Verificați dacă există una mai nouă disponibilă. Dacă nu, reveniți la unul anterior sau instalați un kernel alternativ, cum ar fi Liquorix.

Drivere, tampoane, programare

S-ar putea să vă întrebați de ce acei parametri (posibil) vă rezolvă problema. Totul are legătură cu hardware-ul subsistemului audio, cu driverele sale și cu modul în care PulseAudio îl folosește.

Primii doi parametri pe care i-am schimbat au împărțit tamponul dispozitivului audio în fragmente. În funcție de subsistemul audio, acest lucru poate ajuta sistemul de operare să transmită date către subsistemul audio, care apoi este transformat în sunet.

Al doilea parametru modifică abordarea de planificare a PulseAudio. Începând cu versiunea 0.9.11, PulseAudio folosește un model bazat pe timer de sistem. Cu toate acestea, acest lucru necesită ca hardware-ul și driverul să returneze informații precise de sincronizare. Unii o fac, cum ar fi soluțiile Intel. Aceasta este considerată abordarea modernă și mai bună. Unele, la fel ca multe plăci de sunet de la Creative, nu. În funcție de hardware și drivere, rotirea programatorului temporizator ( tsched parametru pe care l-am introdus) activat sau dezactivat (valorile 1 sau 0) pot face diferența.

Dacă în schimb aveți problema fără sunet în Ubuntu, iată cum să o remediați.

Legate de:

  • Instrumente esențiale pentru înregistrarea podcasturilor de înaltă calitate pe Linux
  • Cum să transmiteți audio din Linux către Chromecast și Google Home
  • Cum să vă îmbunătățiți computerul audio Linux cu PulseEffects
Scroll to Top