Cum se remediază sunetul care nu funcționează pe un Mac

Cum se remediază sunetul care nu funcționează pe un Mac
⏱️ 4 min read

Problemele de redare a sunetului și audio pe Mac sunt destul de frecvente. Este posibil să întâlniți erori audio după actualizarea sistemului de operare atunci când instalați un dispozitiv audio nou sau chiar când comutați între aplicații. Din fericire, majoritatea acestor probleme au soluții la fel de simple ca apăsarea butonului de dezactivare a sunetului sau ajustarea setărilor de sunet. Iată câteva remedieri rapide care vă pot ajuta să faceți din nou sunetul să funcționeze.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Verificați volumul și hardware-ul

Mai întâi, asigurați-vă că nu ați dezactivat doar sistemul. Poate părea pedant, dar vă puteți salva de la ore de depanare audio identificând acest lucru devreme. Atingeți butonul de dezactivare / dezactivare a sunetului și apoi creșteți volumul înainte de a testa din nou sunetul. Dacă ați conectat căști sau difuzoare externe, acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a verifica dacă au explodat.

Alegeți dispozitivul audio potrivit

Dacă nu puteți auzi nimic după conectarea căștilor sau conectarea computerului la un dispozitiv audio extern, este posibil să fi descoperit unul dintre cele mai frecvente bug-uri audio ale Mac. Deși motivul exact nu este clar, uneori Mac-urile selectează dispozitivul audio de ieșire greșit atunci când instalați sau conectați unul nou.

1. Accesați meniul Apple și alegeți „Preferințe sistem -> Sunet -> Ieșire”.

2. Selectați dispozitivul de ieșire corect pentru sunetul dvs.

mac-output-channel

3. Dacă dispozitivul pe care doriți să îl redați este deja selectat, alegerea unui alt dispozitiv audio și apoi selectarea din nou a celui dorit poate remedia problema. Dacă nu, puteți încerca să deconectați și să reconectați dispozitivele audio. Nu uitați să debifați opțiunea de dezactivare a sunetului și să ajustați sunetul de ieșire.

Resetați sunetul de bază

Dacă problemele dvs. audio continuă, poate exista o problemă cu una dintre interfețele audio ale Mac-ului dvs., care poate duce la diverse erori, inclusiv sunet lipsă sau distorsionată. Resetarea API-ului audio Mac de nivel scăzut, Core Audio, rezolvă adesea aceste probleme.

1. Faceți clic pe pictograma de căutare Spotlight și căutați „Terminal”.

mac-spotlight-search-terminal

2. Lansați Terminalul și tastați:

în fereastra de introducere și apăsați Enter. Tastați parola dacă vi se solicită.

mac-termnial-close-audio-process

3. După ce resetați API-ul, testați sunetul pentru a vă asigura că funcționează corect.

Opriți computerul

Uneori, soluția la o problemă audio este la fel de ușoară ca oprirea computerului și repornirea acestuia. Dacă nu auziți sunetul sau calitatea audio este slabă, poate fi o idee bună să închideți complet computerul Mac. Spre deosebire de o repornire, închiderea computerului încheie toate procesele și vă șterge memoria RAM, care ar trebui să rezolve și cele mai persistente probleme audio.

Zap NVRAM

Memoria non-volatilă cu acces aleatoriu (NVRAM) sau parametrul RAM (PRAM) este un tip special de memorie pe care Mac-ul dvs. îl utilizează pentru a stoca informațiile de care are nevoie înainte de a încărca sistemul de operare. Aceste informații includ setările audio și de afișare, preferințele pentru fusul orar, discul de pornire curent și detalii despre eventualele erori de sistem fatale recente. Problemele NVRAM / PRAM sunt rare, dar pot provoca orice număr de comportamente ciudate pentru Mac. Resetarea sau „zapping-ul” NVRAM vă poate rezolva problemele audio.

1. Opriți computerul Mac.

2. Apăsați butonul de pornire până când Mac-ul dvs. pornește.

3. Țineți apăsat Comanda + Opțiune + P + R până când computerul repornește.

mac-keyboard-reset-ram

4. Dacă alegeți această opțiune, rețineți că zapping-ul NVRAM / PRAM va readuce discul de pornire, fusul orar și preferințele audio la setările implicite.

Concluzie

Problemele audio de pe Mac au de obicei remedieri rapide și ușoare și sunt rareori legate de probleme hardware grave. Cu toate acestea, dacă trebuie să reporniți Mac-ul de mai multe ori sau să resetați în mod repetat API-ul Core Audio pentru ca sunetul dvs. să funcționeze, probabil că ar trebui să vă luați computerul pentru un control. Dacă ați încercat soluțiile de mai sus și aveți în continuare probleme cu sunetul, contactați asistența Apple pentru asistență suplimentară.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x