Cum se remediază un ecran invers în Windows 10

Cum se remediază un ecran invers în Windows 10

Nu se întâmplă des, dar atunci când se întâmplă poate provoca un val de panică pe măsură ce începeți să vă întrebați cum să vă adaptați la un ecran în care trebuie să mutați mouse-ul în jos pentru a merge în sus și la stânga pentru a merge la dreapta. Desigur, vorbim despre un ecran cu capul în jos în Windows 10 și aici vă vom arăta de ce s-ar putea întâmpla acest lucru și cum să îl remediați.

De ce este ecranul meu invers?

Acesta este genul de lucruri care s-ar putea întâmpla doar dacă vă actualizați computerul, dacă modificați registrul sau orice număr de lucruri nedetectabile. Un prieten de-al meu care a instalat Windows pe Mac-ul său prin Bootcamp, de exemplu, a experimentat acest lucru de câteva ori. Bineînțeles, apare întotdeauna o ceartă în care îi învinovățesc Mac-ul pentru această problemă și el dă vina pe Windows, înainte ca eu să-l ajut cu amărăciune.

Alternativ, dacă vă place să utilizați comenzile rapide de la tastatură, este posibil să fi apăsat Ctrl + Alt + Săgeată cheie din întâmplare. În funcție de tasta săgeată cu care apăsați Ctrl + Alt, aceasta este direcția pe care o va roti ecranul.

Teoretic, lovind Ctrl + Alt + Sus ar trebui să readucă ecranul la normal, deși este foarte posibil să nu aveți această tastă rapidă activată (PC-ul pe care îl folosim nu).

Dacă acesta este cazul, va trebui să încercați următoarea soluție.

Remediați ecranul invers în Windows 10

Remedierea, din fericire, este destul de simplă. Faceți clic dreapta pe un spațiu gol de pe desktopul Windows și faceți clic pe „Setări afișare”.

Ar trebui să vă aflați acum în secțiunea Afișare a ferestrei Setări. Tot ce trebuie să faceți aici este să faceți clic pe meniul derulant „Orientare” și să selectați „Peisaj”.

fix-up-down-screen-display-settings

Confirmați că doriți să „Păstrați modificările”, iar lumea dvs. ar trebui să revină în ordine.

Concluzie

Si asta e. Doar câteva clicuri și afișajul dvs. nu ar trebui să mai fie invers. Ca bonus, dacă vreți vreodată să păcăliți pe cineva întorcând orientarea ecranului cu susul în jos când nu se uită, acum puteți face și asta!

Scroll to Top