Cum se remediază un Mac înghețat când se actualizează macOS

Cum se remediază un Mac înghețat când se actualizează macOS
⏱️ 6 min read

În timp ce macOS este un sistem de operare foarte robust, uneori pot exista sughițuri la efectuarea actualizărilor de sistem. În cazul meu, bara de progres s-a oprit și a rămas așa câteva ore.

Dacă vă confruntați cu un Mac înghețat la actualizarea sistemului, iată câteva modalități de a vă salva datele, de a ataca problema și de a rezolva problema.

Precauții preliminare

Ca întotdeauna, înainte de a efectua o actualizare de sistem de orice fel, asigurați-vă că aveți copiată toate datele sensibile.

Dacă sunteți aici pentru că Mac-ul dvs. este deja înghețat – ceea ce sunt dispus să pariez că majoritatea dintre voi sunteți – nu vă faceți griji. Este posibil ca datele dvs. să rămână intacte. Doar faceți backupul datelor dvs. o prioritate în viitor.

De asemenea, nu actualizați macOS dacă hard diskul dvs. nu mai are spațiu; Aș recomanda să păstrați cel puțin 30 GB gratuit. Acum, la rezolvarea problemei.

1. Dezactivați FileVault

În unele cazuri, software-ul încorporat de criptare MacOS FileVault poate cauza probleme la actualizarea macOS. Este o caracteristică de securitate atotcuprinzătoare, care funcționează în fundal, asigurând toate datele de pe Mac. Dar uneori FileVault se blochează încercând să aplice criptarea sistemului de operare actualizat.

Soluția aici este să dezactivați FileVault înainte de actualizare, apoi să îl reporniți după actualizare.

Faceți clic pe meniul Apple -> Preferințe sistem -> Securitate și confidențialitate -> FileVault ”, apoi faceți clic pe„ Dezactivați FileVault ”.

Remediați Macos Broken Update Dezactivați Filevault

Acum, încercați să actualizați din nou macOS și nu ar trebui să fie întrerupt. După ce ați terminat, reveniți la meniul FileVault și reporniți-l dacă doriți criptarea pe disc complet.

2. Instalați actualizarea în modul sigur

Dacă este clar că actualizarea Mac nu merge nicăieri, țineți apăsat butonul de pornire pentru a opri Mac-ul. După ce ați făcut acest lucru, porniți Mac-ul în modul sigur. Există mai multe modalități de a face acest lucru, dar cea mai simplă este prin menținerea Schimb cheie în timp ce pornește.

boot-mac-safe-mode-apple-logo

Sigla Apple ar trebui să apară pe ecran cu o bară de încărcare și, după aceea, ar trebui să porniți în modul sigur. De aici, rulați actualizarea macOS așa cum ați face în mod normal pentru a instala actualizarea, sperăm fără probleme.

3. Verificați pagina de stare a sistemului Apple

fix-frozen-macos-update-check-server-status

Un lucru foarte rapid și ușor de făcut care vă poate economisi o mulțime de probleme cu actualizările blocate (sau alte servicii Apple care funcționează defectuos) este să accesați pagina oficială de stare a sistemului. Veți vedea starea fiecărui serviciu Apple la care vă puteți gândi. Consultați starea „Actualizare software macOS” pentru a vedea dacă serverele de actualizare funcționează așa cum ar trebui. Dacă balonul este verde, atunci sunt bine și problema se află în altă parte. Dacă este roșu sau galben, va trebui doar să rezolvați problema până când serverele revin la normal.

4. Așezați-l

macos-install-fix-wait-timer

Oricât de dureros pare, poate doriți doar să lăsați Mac-ul să stea câteva ore și să vedeți dacă este într-adevăr înghețat. Uneori, actualizarea poate fi blocată într-o pauză, dar nu complet înghețată. Unele procese de actualizare vor dura mult mai mult decât altele, rezultând o bară de progres aparent blocată.

Putem verifica dacă sistemul se actualizează în continuare apăsând Comanda + L pentru a afișa timpul estimat de instalare. Dacă acest lucru nu apare, lăsați în continuare actualizarea să stea o vreme.

Unii utilizatori au raportat că actualizarea lor durează peste zece ore. Luați o cafea, faceți alte lucruri, faceți unele comisioane, faceți tot ce trebuie să faceți pentru a arde ceva timp și lăsați Mac-ul să facă lucrurile sale. Actualizările mari ale sistemului (uneori) necesită mult timp!

5. Reîmprospătați actualizarea

1602696964 740 Cum se remediaza un Mac inghetat cand se actualizeaza macOS

Dacă sunteți sigur că instalarea este într-adevăr înghețată, va trebui să faceți pașii următori și pașii următori consecutiv după acest pas, până când problema este rezolvată.

Să încercăm să oferim instalării o mică lovitură prin reîmprospătarea acesteia.

1. Țineți apăsat butonul de alimentare și așteptați aproximativ treizeci de secunde.

2. Când Mac-ul este complet oprit, apăsați și țineți apăsat din nou butonul de alimentare. Actualizarea ar trebui reluată.

3. Apăsați Comanda + L din nou pentru a vedea dacă macOS se instalează în continuare.

Dacă acest lucru nu a fost de niciun ajutor, continuați cu următoarea soluție de mai jos.

6. Resetați NVRAM-ul

1602696964 164 Cum se remediaza un Mac inghetat cand se actualizeaza macOS

NVRAM, așa cum o descrie Apple, este “o cantitate mică de memorie a computerului dvs. care stochează anumite setări într-o locație pe care macOS o poate accesa rapid.”Se întâmplă, de asemenea, să păstrăm informațiile de panică ale nucleului, care este ceea ce accesăm și mai ales încercăm să resetăm aici.

1. Apăsați și țineți apăsat butonul de alimentare de pe computerul Mac pentru a-l opri complet. Hard disk-urile și ventilatoarele trebuie să înceteze rotirea, iar ecranul trebuie să se întunece.

2. Porniți computerul Mac.

3. Imediat după ce auziți sunetul de pornire, țineți apăsat butonul Comanda + Opțiune + P + R chei.

4. Țineți-le apăsate până când auziți din nou sunetul de pornire.

5. Eliberați tastele și NVRAM va fi resetat. Actualizarea ar trebui reluată.

7. Mod de recuperare

1602696964 225 Cum se remediaza un Mac inghetat cand se actualizeaza macOS

Dacă actualizarea încă nu se va finaliza, putem descărca macOS de pe Internet și oferim instalării o altă fotografie. În loc să încercăm să remediem sughetul existent, vom începe efectiv din nou cu actualizarea.

1. Țineți apăsat butonul de pornire pentru a opri computerul Mac.

2. Apăsați și mențineți apăsat butonul de alimentare pentru a-l reporni.

3. Apăsați Comanda + R pentru a intra imediat în modul de recuperare.

4. Odată ajuns în modul de recuperare, conectați-vă la Internet. Va trebui să faceți clic pe simbolul Wi-Fi situat în partea dreaptă sus a meniului. De preferință, faceți acest lucru dintr-o rețea de domiciliu.

5. Acum puteți descărca cea mai recentă versiune de macOS și instalați! Selectați „Reinstalați OS X” sau „Reinstalați macOS”, iar meniul GUI de pe ecran vă va ghida în acest sens.

Concluzie

Sperăm că acești pași au reușit să vă readucă pe drumul cel bun. Dacă nu, vă sfătuim să contactați Asistență Apple pentru o privire în continuare.

După cum sa menționat, aceste sughițuri rareori se întâmplă, dar atunci când se întâmplă este plăcut să știți că macOS include caracteristici capabile să le rezolve.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în decembrie 2016 și a fost actualizat în septembrie 2019.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x