Cum se repară fișierele corupte în Windows

Cum se repară fișierele corupte în Windows
⏱️ 4 min read

O defecțiune a sistemului sau sectoare defectuoase pe hard disk pot duce la fișiere corupte, motiv pentru care este crucial să faceți întotdeauna o copie de siguranță a datelor. Dacă unul dintre fișierele dvs. importante este corupt, atunci din păcate este foarte dificil să îl remediați. Pur și simplu nu puteți recrea date care nici măcar nu există.

Cu toate acestea, există puține șanse să puteți remedia un fișier dacă este o problemă minoră sau mai puține date sunt corupte. Cu siguranță, această ușoară șansă este mai mult decât suficientă pentru dvs. dacă fișierul este important. Și pentru a vă ajuta în acest sens, următoarele sunt câteva modalități de a remedia fișierele deteriorate sau corupte din Windows.

Schimbați formatul de fișier

Schimbarea formatului unui fișier poate ajuta uneori la remedierea acestuia. Este posibil ca fișierul să nu poată fi deschis în forma sa originală, dar cel puțin ar trebui să puteți accesa conținutul fișierului. De exemplu, puteți converti documente Microsoft Word în format PDF sau imagini în format PNG în JPG.

Există convertoare online gratuite disponibile pentru aproape fiecare tip de fișier. Doar căutați online „convertiți (formatul de fișier) în (formatul de fișier în care doriți să convertiți).”Ar trebui să puteți obține un convertor online bun pentru a vă converti fișierul gratuit. Mai jos sunt câteva convertoare de fișiere online populare pentru a începe cu:

Folosiți un alt program

Un singur format de fișier poate fi deschis de multe programe, atât încorporate, cât și terțe. În plus, fiecare program are propriul algoritm și cerințe pentru deschiderea unui fișier. Este posibil ca programul dvs. actual să nu poată deschide fișierul, dar un program alternativ îl poate deschide. De exemplu, un document Word poate fi deschis și prin programe alternative precum LibreOffice și chiar documente Google.

reparare-fișier-corupt-utilizare-diferit-program

De asemenea, ar trebui să încercați să căutați un program mai cuprinzător pentru a deschide fișierul. De exemplu, pentru a deschide un fișier video deteriorat, încercați să utilizați VLC media player în loc de playerul încorporat Windows.

După ce aveți programul alternativ, faceți clic dreapta pe fișier și plasați cursorul mouse-ului peste opțiunea „Deschideți cu”. Programul alternativ ar trebui să fie aici. Dacă nu, faceți clic pe „Alegeți programul implicit” pentru a deschide toate aplicațiile instalate.

Rulați scanarea SFC

Scanarea SFC vă ajută să căutați fișiere de sistem corupte și să le remediați automat. Dacă un anumit fișier de sistem împiedică deschiderea fișierului sau fișierul în sine este un fișier de sistem, atunci rularea scanării SFC ar trebui să o remedieze.

apasă pe Victorie + R tastele și tipul cmd în caseta de dialog Executare pentru a deschide Linia de comandă. Tip sfc /scannow și apăsați Enter. Scanarea va începe și va dura cinci până la cincisprezece minute pentru a fi finalizată.

reparare-fișier-corupt-sfc-scan

Rulați Verificare disc

Uneori, un fișier este deteriorat dacă apare un sector defect pe hard disk. Scanarea verificării discului poate căuta acele sectoare defecte și le poate remedia. Odată remediat, există șansa ca fișierul dvs. să devină accesibil din nou.

Pentru a rula Verificați discul, deschideți din nou linia de comandă, așa cum am făcut în soluția de mai sus și tastați chkdsk. Când apăsați Enter, hard diskul dvs. va fi scanat și erorile și sectoarele defecte vor fi remediate automat, dacă este posibil.

reparare-fișier-corupt-chkdsk-scan

Utilizați un instrument de reparare a fișierelor terță parte

Aceasta este ultima ta speranță pentru remedierea fișierului. Pentru a continua acest pas, fișierul trebuie să fie cu adevărat important, deoarece aproape toate instrumentele de reparare necesită o achiziție pentru a repara complet un fișier. De obicei, vin cu demonstrații pentru a repara parțial fișierul sau vă pot spune doar dacă este reparabil sau nu. Există diferite instrumente de reparare pentru diferite tipuri de fișiere, deci următoarea este o listă cu toate instrumentele populare de reparare a fișierelor.

Cuvinte finale

Dacă ați reușit să reparați fișierul folosind metodele de mai sus, atunci sunteți foarte norocos. Datele care pur și simplu nu există nu pot fi reparate sau recuperate cu niciun mijloc. În plus, ar trebui să copiați imediat toate datele într-un fișier nou pentru a vă asigura că nimic nu merge din nou în neregulă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x