Cum se repară o tastatură de laptop spartă

Cum se repară o tastatură de laptop spartă
⌛ Reading Time: 5 minutes

Tastaturile de laptop rupte sau care nu răspund nu sunt distractive de tratat – credeți-mă, știu. Recent am avut bucuria să mă ocup de una și, deși tastele blocate sau care nu răspund vor încerca tot posibilul pentru a vă convinge că trebuie să faceți o vizită la persoana care repară computerul local, este posibil să remediați majoritatea problemelor de tastatură pe care le suferiți cu tine insuti. (Șocant, nu?)

Continuați să citiți pentru a afla cum puteți pune din nou o tastatură plictisitoare și păstrați în buzunar banii pe care i-ați furat pentru o factură de reparații.

Identificați problema

Mai întâi, trebuie să identificați problema. Dacă puteți identifica care este problema, vă puteți repara tastatura și puteți economisi 100 USD (sau mai mult). Să trecem mai întâi la câteva elemente de bază:

  • Tastatura dvs. este încă pornită?
  • Câte dintre taste nu funcționează corect?

Dacă unele chei funcționează, în timp ce altele nu funcționează, s-ar putea să vă confruntați cu o problemă mecanică (pe care o vom aborda în curând).

  • Nu funcționează niciuna dintre taste?

Dacă toate tastele de pe tastatură refuză să răspundă, apăsați CAPS LOCK pentru a vedea dacă indicatorul luminos al tastei se stinge / se aprinde. Dacă luminile de pe taste nu se aprind și nu se sting când le apăsați, primele lucruri pe care trebuie să le încercați este să reporniți laptopul. Dacă repornirea laptopului nu are grijă de problemă, există câteva alte trucuri pe care le puteți încerca.

Probleme mecanice

Dacă una sau mai multe chei nu au funcționat, verificați și asigurați-vă că nu s-a blocat nimic sub ele. Toți suntem vinovați că am mâncat la biroul nostru, așa că nu este mare lucru dacă există câteva firimituri de biscuiți acolo. De asemenea, ați fi surprins de cât de mult praf și resturi se pot acumula în timp, dacă nu vă curățați tastatura în mod regulat.

Puteți încerca să vă întoarceți laptopul cu susul în jos pentru a scutura bucăți mai mari de resturi dacă nu sunt așezate în tastatură prea strâns, dar aș sugera să cumpărați câteva cutii de aer comprimat. (NU AGITAȚI CUTII DE AER COMPRIMAT)

reparați tastatura-dustoff-aer comprimat

Paiul subțire de pe cutie este perfect pentru a sufla cât mai mult aer între taste pentru a elimina orice resturi care ar putea fi în tastatură și a împiedica funcționarea corectă a tastelor. Nu este nevoie de mult pentru ca o tastatură să nu funcționeze așa cum ar trebui, așa că, chiar dacă credeți că nu vedeți prea mult acolo, utilizarea unei cutii de aer comprimat vă poate economisi o călătorie la atelierul de reparații.

Dacă tot aveți probleme chiar și după ce ați încercat trucul cu aer comprimat, mai aveți o altă opțiune. Multe tastaturi pentru laptopuri pot fi îndepărtate și voi fi sincer, este o sarcină agravantă. Cu toate acestea, este posibil să ajungeți la un punct în care este necesar să scoateți tastatura, așa că vom discuta despre cum să faceți acest lucru doar în scurt timp.

Probleme de software

Dacă ați încercat deja să vă curățați tastatura, să folosiți o cutie de aer comprimat și să depanați probleme mecanice fără succes, problemele dvs. pot fi legate de software. Problema ar putea să apară cu sistemul de operare sau cu oricare dintre driverele tastaturii. Un driver depășit, corupt sau lipsă poate provoca încetarea funcționării tastaturii.

În laptopurile Windows, puteți accesa “Panoul de control -> Manager dispozitive -> Tastaturi” pentru a vă ajuta să aflați problema. Dacă vedeți un cerc roșu sau un triunghi galben deasupra pictogramei tastaturii, înseamnă că driverul este corupt sau nu funcționează. Faceți clic dreapta pe tastatură și apoi selectați “Actualizați software-ul driverului”.

Cum se repara o tastatura de laptop sparta Manager dispozitive> Tastaturi.” title=”Accesați Panoul de control> Manager dispozitive> Tastaturi.” class=”lazyload aligncenter size-full wp-image-116516″>

Windows va căuta un driver nou și, dacă va găsi unul, Windows va începe procesul de instalare. De asemenea, puteți utiliza actualizarea Windows pentru a verifica drivere noi de tastatură.

Ajutor! Nimic nu funcționează

“Nimic din toate acestea nu funcționează. Acum ce?” Puteți încerca să înlocuiți tastatura. Aceasta este o sarcină care consumă mult timp, deci ștergeți-vă programul (mai ales dacă nu ați mai făcut acest lucru până acum). Pașii pot varia foarte mult în funcție de marca și modelul laptopului dvs. și există o mulțime de șuruburi minuscule implicate, dintre care majoritatea nu au absolut nimic de-a face cu încercarea de a înlocui tastatura.

Pentru laptopurile Windows, cel mai bun pariu pentru a obține acest lucru este să căutați un ghid bazat pe marca producătorului și numărul modelului. Cel mai probabil veți găsi informațiile de care aveți nevoie pentru căutare pe o etichetă din partea de jos a laptopului.

reparați tastatura-laptop-etichetă

Având marca producătorului și numărul modelului în mână, aveți trei opțiuni pentru a găsi instrucțiuni precise despre cum să înlocuiți tastatura dvs. specifică.

  1. Verificați site-ul web al producătorului pentru a vedea dacă acestea oferă instrucțiuni specifice pentru repararea DIY.
  2. Rulați o căutare pe web pentru “cum să înlocuiți tastatura” cu numărul modelului laptopului.
  3. Căutare îl repar pentru a vedea dacă au ghidul de care aveți nevoie.

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu oferă soluția și informațiile de care aveți nevoie pentru a înlocui corect tastatura, este timpul să mușcați glonțul și să căutați ajutor de la acel magazin de reparații pe care l-ați evitat, precum ciuma. Îmi pare rău, oameni buni. Așa că renunță la fraierul ăla, du-te să te bucuri de o ceașcă fierbinte de joe pentru eforturile tale și spune-le prietenilor tăi: “Aș fi putut rezolva eu ​​însumi, dar mi-ar plăcea să văd acel magazin închis”

Credit foto: ricardoduplos, Kurayba

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.