Cum se repară permisiunile de disc pe Mac

Cum se repară permisiunile de disc pe Mac
⏱️ 4 min read

Dacă ați făcut vreodată multe depanări pentru Mac, probabil ați auzit despre „repararea permisiunilor de disc” ca soluție. Majoritatea utilizatorilor nu se ocupă deloc de permisiuni, deci aceasta poate fi o idee nedumeritoare. Ce sunt permisiunile și de ce ar trebui să reparați permisiunile pe disc pe Mac?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

De ce ar trebui utilizatorii să repare permisiunile de pe disc?

macOS se bazează pe Unix și, la fel ca Unix, depinde de permisiuni. Fiecare fișier și folder vine cu un set de permisiuni. Aceste permisiuni indică ce utilizatori sau aplicații pot interacționa cu acel fișier și cum pot interacționa. Fișierele pot avea o serie de permisiuni care indică utilizatorii care pot citi, scrie și executa fișierul, precum și alte opțiuni mai nuanțate. Deși acest lucru poate părea inutil pentru sistemul de laptop al unui utilizator individual, este de fapt o parte critică a funcționalității sistemului de operare. Chiar și astăzi permisiunile sunt o parte importantă a infrastructurii macOS.

În versiunile mai vechi ale aplicațiilor macOS, ar putea schimba destul de ușor permisiunile pentru fișierele și folderele din directorul principal. Ca urmare, permisiunile din directorul de start pot fi modificate și corupte în mod eronat. Aceste permisiuni incorecte ar putea cauza tot felul de probleme ciudate, făcând aplicațiile să funcționeze incorect și aruncând tot felul de bug-uri ciudate. Cu permisiuni incorecte, aplicațiilor și serviciilor li se poate refuza accesul la fișierele esențiale, provocându-le blocarea sau funcționarea neobișnuită. Cu toate acestea, pe un sistem MacOS modern, permisiunile pentru folderele de acasă sunt blocate, ceea ce înseamnă că nu mai pot fi ușor încurcate.

Funcția „Reparare permisiuni disc” a fost utilizată pentru a readuce permisiunile folderului principal în starea lor așteptată. Folosind această funcție, conținutul directorului principal a fost verificat în comparație cu fișierele „Lista de materiale” găsite în „/ var / db / receipts” și „/ Library / Receipts”. Analizând acele fișiere, sistemul de operare ar putea determina care ar trebui să fie permisiunile directorului principal și să corecteze eventualele discrepanțe.

Cum se repară permisiunile de disc

Deoarece permisiunile pentru directorul de acasă sunt blocate în versiunile moderne de macOS, nu mai există un buton „reparați permisiunile de disc” pe macOS. Dar puteți utiliza instrumentul „Prim ajutor” în Disk Utility pentru a îndeplini în esență aceeași sarcină.

1. Deschideți Disk Utility tastând „Disk Utility” în Spotlight. De asemenea, puteți lansa Disk Utility din „/ Applications / Utilities / Disk Utility”.

2. Faceți clic pe volumul de încărcare din panoul din stânga. Dacă nu ați redenumit volumul, acesta va fi denumit „Macintosh HD”. Pe sistemul nostru am numit volumul „Sierra”. Asigurați-vă că selectați volumul numit și nu discul în sine. Discul va avea un nume tehnic mai criptic.

reparații-disc-permisiuni-macos-2

3. Faceți clic pe pictograma „Prim ajutor” din bara de instrumente a Utilitarului de disc pentru a începe procesul de reparare.

reparații-disc-permisiuni-Macos-7-700

4. Mai întâi, citiți dialogul de confirmare pentru a confirma că ați selectat unitatea corectă, apoi faceți clic pe „Run” pentru a începe procesul de reparare a discului.

reparații-permisiuni-disc-macos-3-copy-700

5. Citiți mesajul de avertizare, apoi faceți clic pe „Continuați”.

reparații-permisiuni-disc-macos-4-700

6. În timpul procesului de reparații, computerul nu va răspunde la datele introduse, ceea ce este total normal și așteptat. Sistemul de operare trebuie să vă blocheze din unitate pentru a vă asigura că poate analiza corect conținutul unității. Chiar și pentru unitățile mari, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute.

reparații-disc-permisiuni-Macos-5-700

7. Când procesul se termină, puteți face clic pe „Afișare detalii” sub bara de progres. Acesta va afișa un raport care arată tot ceea ce a realizat procesul de prim ajutor. Dacă procesul constată erori grave, acesta vă va informa cu privire la problemă.

reparații-disc-permisiuni-macos-6-700

Concluzie

Nu vă așteptați la miracole de la repararea unității. Repararea permisiunilor de disc ar putea rezolva unele probleme cu sistemul dvs., dar nu este un remediu pentru problemele care nu sunt evident legate de permisiuni. Nu vă va rezolva toate problemele, nu va accelera dramatic un Mac mai vechi sau nu va readuce aparatul în starea „ca nou”. Mai mult, permisiunile pentru directorul de acasă au fost blocate de la El Capitan. Acest lucru împiedică aplicațiile să deterioreze cu ușurință permisiunile. Deși este încă posibil, este dramatic mai puțin probabil, făcând din „Repararea permisiunilor de disc” o opțiune pe care majoritatea utilizatorilor de Mac nu o vor mai folosi.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x