Cum se resetează browserul Edge în Windows 10

reset-edge-browser-win10-featured
⏱️ 3 min read

Edge este noul browser implicit încorporat în Windows 10. Deși browserul Edge nu este la fel de bogat în caracteristici în comparație cu browserul Chrome, este destul de bun pentru utilizarea de zi cu zi. Acestea fiind spuse, s-ar putea să apară momente când trebuie să resetați browserul Edge din cauza unor probleme precum blocarea frecventă și alte comportamente ciudate, dar nu există nicio opțiune încorporată pentru a reseta browserul la starea implicită. Următorul descrie cum se resetează browserul Edge în Windows 10.

Resetați browserul Edge în Windows 10

Notă: înainte de a face ceva, creați un punct de restaurare a sistemului, astfel încât să puteți reveni în caz de dificultăți.

Chiar dacă nu există nicio soluție cu un singur clic pentru a reseta browserul Edge, nu este atât de greu. Tot ce trebuie să faceți este să eliminați pachetul de aplicații corespunzător și apoi să îl reinstalați folosind cmdleturile PowerShell.

Pentru a începe, reporniți sistemul Windows în modul sigur. Apăsați „Win + X” pentru a deschide meniul Utilizator puternic, navigați la „Închidere sau Deconectare”, țineți apăsată tasta „Shift” de pe tastatură și apoi faceți clic pe opțiunea „Reporniți”. Alternativ, puteți reporni, de asemenea, utilizați opțiunea „Pornire avansată” din „Actualizare și securitate> Recuperare” în aplicația Windows 10 Settings.

După repornirea sistemului în modul sigur, deschideți File Explorer folosind comanda rapidă de la tastatură „Win + E.” Acum, copiați și lipiți adresa de mai jos în bara de adrese și apăsați butonul Enter. Nu uitați să înlocuiți cu numele dvs. de utilizator real.

reset-edge-browser-win10-open-packages-folder

Găsiți pachetul „Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe”. Faceți clic dreapta pe acesta și selectați opțiunea „Proprietăți”.

reset-edge-browser-win10-select-properties

În fereastra Proprietăți, selectați fila General, debifați caseta de selectare „Numai citire (se aplică numai fișierelor din folder)”, apoi faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

reset-edge-browser-win10-uncheck-read-only-option

După efectuarea modificărilor, pur și simplu selectați folderul și apoi apăsați butonul „Ștergeți” de pe tastatură. În general, folderul trebuie șters instantaneu. Dacă vă confruntați cu o eroare de acces refuzat, încercați să preluați proprietatea asupra acelui folder și apoi ștergeți-l.

Odată șters, reporniți sistemul în modul normal. După repornire, apăsați „Win + X” și selectați opțiunea „Windows PowerShell (Admin)”. Dacă nu aveți această opțiune, căutați PowerShell în meniul Start, faceți clic dreapta pe ea și selectați opțiunea „Rulați ca administrator”.

reset-edge-browser-win10-select-powershell

În fereastra PowerShell, copiați codul de mai jos și executați-l.

reset-edge-browser-win10-copy-paste-command

Din moment ce am folosit -Verbose , ar trebui să vedeți un mesaj de confirmare care să arate ca cel de mai jos.

reset-edge-browser-win10-command-executat

Ați terminat de resetat browserul Edge în Windows 10 și, în viitor, ar trebui să funcționeze fără niciun fel de sughiț.

reset-edge-browser-win10-featured

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a reseta browserul Edge în Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x