Cum se resetează parola în Windows 10 și versiunile anterioare cu PCUnlocker

Cum se resetează parola în Windows 10 și versiunile anterioare cu PCUnlocker
⏱️ 6 min read

Acesta este un articol sponsorizat și a fost posibil prin Top Password. Conținutul și opiniile reale sunt singurele puncte de vedere ale autorului care își menține independența editorială, chiar și atunci când o postare este sponsorizată.

Te-ai găsit vreodată blocat dintr-un cont Windows? Poate că a fost o mașină veche pe care ați eliminat-o, dar nu vă puteți aminti la ce ați setat parola contului. Poate că ați cumpărat un computer folosit doar pentru a găsi că vânzătorul nu și-a eliminat contul de administrator blocat. Dacă nu puteți accesa contul de administrator al computerului pentru a elimina parolele, este posibil să vă aflați complet blocat din sistem!

Din fericire, există modalități de a debloca conturi, chiar dacă nu vă puteți conecta direct la Windows. Una dintre aceste modalități este folosirea PCUnlocker, un software dezvoltat de Parola de sus. PCUnlocker se face publicitate ca un ghișeu unic pentru deblocarea conturilor de utilizator, de la Windows 10 până la Windows 2000.

Cum functioneaza

PCUnlocker nu este un software pe care îl rulați în Windows ca alte programe, ci este necesar să fie pornit pe măsură ce computerul pornește. Acest lucru înseamnă că veți avea nevoie de cunoștințe despre cum să configurați o opțiune de încărcare alternativă pe computer. Dacă aveți probleme, PCUnlocker are tutoriale cu privire la modul de configurare. Când creați suportul de pornire, aveți la dispoziție un CD și un stick de memorie pentru a încărca PCUnlocker.

Odată ce aveți media de boot, porniți-o în timp ce computerul pornește. PCUnlocker vă arată apoi o fereastră care vă permite să selectați un cont de utilizator și să eliminați parola din acesta. După ce ați terminat, veți găsi că contului de utilizator i s-a eliminat parola, permițându-vă să vă conectați la acesta și să vă accesați computerul.

Funcționează?

Deci, știm cum funcționează software-ul, dar funcționează așa cum este publicat? Pentru a testa acest lucru, am rulat atât versiunea de încercare, cât și versiunea Enterprise plătită pe două laptopuri, la care vom numi „Laptop A” și „Laptop B.” În aceste exemple, vom încerca să deschidem următorul cont numit „Deschide-mă”.

Versiunea de încercare

Înainte de a achiziționa versiunea completă a PCUnlocker, puteți descărca o versiune de încercare pentru a testa dacă puteți să funcționeze pe computer. Este în esență versiunea completă a software-ului, cu funcționalitatea de deblocare dezactivată, astfel încât să puteți vedea dacă computerul dvs. îl poate rula. Puteți descărca probele de pe site-ul Web Top Password.

Este demn de remarcat faptul că, dacă aveți probleme cu testele Standard sau Professional, încercați în schimb versiunea Enterprise. Versiunea Enterprise funcționează pe un alt bootdisk și are unele probleme rezolvate. Utilizatorii care au probleme cu celelalte două versiuni ar trebui să încerce Enterprise înainte de a judeca definitiv software-ul. În acest caz, laptopul A a aplicat amenda de încercare standard, dar laptopul B nu a făcut-o. Cu toate acestea, amândoi au condus procesul Enterprise fără probleme.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că, în timpul versiunii de încercare și versiunea Enterprise plătită, există o parte în timpul bootului în care afișează o siglă modernă Windows și nu face nimic altceva. Nu vă faceți griji, nu s-a prăbușit! Lăsați-l timp de cel puțin 5 minute, iar roata de încărcare rotitoare ar trebui să apară, urmată în scurt timp de fereastra PCUnlocker.

Versiunea completă Enterprise

Întrucât ambele laptopuri au avut o strălucire în procesul Enterprise, a venit timpul să trecem la versiunea cu plată. Deoarece ambele laptopuri au funcționat perfect cu versiunea de încercare, în mod firesc au ajuns la versiunea cu plată la fel de bine.

După cum puteți vedea din această fereastră, am reușit să localizăm contul „Deschideți-mă” fără probleme.

unlock-windows-reset

Ceea ce a fost interesant este că contul Open Me se află pe D: în loc de C :. Dacă PCUnlocker s-ar fi preocupat doar de C:, ar fi fost imposibil să deblocăm contul. Cu toate acestea, dezvoltatorii au avut previziunea de a permite utilizatorului să navigheze pe alte unități decât C :. Cu o schimbare simplă a unității, Open Me a fost gata pentru deblocare.

Procesul de deblocare

După ce am selectat contul D: și Open Me, tot ce a trebuit să facem este să facem clic pe „Resetare parolă”, iar PCUnlocker a deschis-o fără să aștepte. Rețineți că câmpul de parolă pentru „Deschide-mă” a trecut de la „” la „”.

unlock-windows-success

Ulterior, am făcut clic pe butonul „Reporniți” pentru a reporni computerul. Pornind de Windows de data aceasta, am verificat dacă Open Me a șters parola. Destul de sigur, statutul său „Protejat cu parolă” a dispărut și nu mai avea nevoie de o parolă pentru a vă conecta.

deblocare-ferestre-deblocare

Ceva de notat

După cum sa spus mai sus, PCUnlocker vine în trei versiuni diferite. Deși fiecare are cota lor de funcții suplimentare și extra, există un lucru de remarcat în mod specific atunci când luați în considerare fiecare versiune.

funcții de deblocare-windows

După cum puteți vedea aici, trebuie să achiziționați versiunea Professional dacă doriți să porniți de pe un stick USB și trebuie să achiziționați versiunea Enterprise pentru computerele bazate pe UEFI. Dacă oricare dintre aceste două caracteristici sunt importante pentru dvs., este vital să ridicați copia corectă sau s-ar putea să fiți dezamăgit de achiziția dvs.!

Gânduri finale

Fiind un software care pretinde că poate debloca conturile Windows, PCUnlocker și-a făcut treaba foarte bine. Metoda de a arde CD-ul, de a porni în el și de a debloca un cont a fost nedureroasă și ușor de realizat. În timp ce laptopul B nu a trecut la versiunea standard, problemele au fost rezolvate cu Enterprise, care a funcționat perfect. Actul real de deblocare a fost rapid și ușor și putea chiar să vizeze conturi care nu se află în locația implicită C: fle, ceea ce îl face perfect pentru cei care nu au sistemul lor de operare pe unitatea principală.

Ați mai fost blocat vreodată de pe computer din cauza parolelor uitate sau pierdute ale contului? Spuneți-ne mai jos în comentarii.

Resetați parola Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x