Cum se restabilește copie de rezervă a registrului în Windows 10

Cum se restabilește copie de rezervă a registrului în Windows 10

Microsoft recent anunțat că backup-urile obișnuite pe care le făcea în registrul de sistem nu mai sunt acceptate în Windows 10, începând cu versiunea 1803. Aceasta înseamnă că va trebui să reactivați manual caracteristica pentru a salva registrul. Registrul Windows conține o serie de setări de nivel scăzut care controlează anumite aspecte ale sistemului de operare.

Dacă navigați la folderul RegBack, veți observa că fiecare stup de registru este încă acolo, dar fiecare fișier din acesta are o dimensiune de 0kb.

În octombrie anul trecut, sistemul de operare a oprit automat copiile de rezervă în registru, în ciuda faptului că a raportat că copiile de rezervă erau complete. Pe atunci, majoritatea utilizatorilor credeau că este o eroare, dar Microsoft spune că schimbarea se face prin design și este o modalitate de a reduce dimensiunea generală a amprentei pe disc a Windows.

Cu toate acestea, folderul RegBack nu ocupă o cantitate atât de semnificativă de spațiu, probabil doar câteva sute de MB pe majoritatea sistemelor. În plus, există opțiuni de stocare mai ieftine disponibile astăzi, așa că ar avea sens dacă acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor folosesc cu greu copiile de rezervă ale registrului și folderul s-ar putea extinde în dimensiune cu copiile de rezervă corupte din cauza erorilor de sistem.

De ce este necesară o copie de rezervă a registrului

Când registrul Windows este deteriorat, acesta poate provoca înghețarea, blocarea și eșecurile de pornire, motiv pentru care o copie de rezervă a registrului este atât de importantă. De asemenea, este important atunci când încercați să depanați erorile, dar Microsoft le cere utilizatorilor să se bazeze pe punctele de restaurare a sistemului în acest scop.

De asemenea, recomandă să creați puncte de restaurare înainte de a face orice care poate face sistemul să nu poată fi pornit sau să nu răspundă, ceea ce este mai mult ca și cum nu le faceți deloc.

Cum se restabilește backupul registrului

Dacă doriți în continuare copii de rezervă ale registrului, trebuie să le reactivați manual folosind o editare a registrului, modificând valoarea unei chei de registru. Pentru a face acest lucru:

1. Faceți clic pe butonul Căutare de lângă pictograma meniului Start din partea stângă jos a ecranului.

2. Tastați regedit.exe și faceți clic pe rezultatul căutării care apare.

Restabiliți Backup de registry Windows 10 Regedit

3. Navigați la cheia de registru:

Restabiliți Backup de registry Windows 10 Regedit cheie de registry

4. Faceți clic dreapta pe Configuration Manager, selectați „Nou” și faceți clic pe „Dword (32-bit) Value”.

Restabiliți Backup de registry Windows 10 Regedit Registry Key Configuration Manager New Dword

5. Redenumiți-l „EnablePeriodicBackup” făcând clic dreapta pe „NewValue # 1” și selectând „Redenumiți”.

Restabiliți Backup de registry Windows 10 Regedit Registry Configuration Manager Manager New Dable Enableperiodicbackups

6. Setați valoarea la 1 făcând clic dreapta din nou, selectând „Modificați” și setați valoarea.

7. Reporniți computerul.

După o repornire, Windows va începe să facă backup pentru registry în folderul RegBack din acel moment și va crea o sarcină RegIdleBackup pentru gestionarea copiilor de rezervă ulterioare.

Învelire

În timp ce copiile de rezervă sunt importante, ele ocupă, de asemenea, ceva spațiu pe sistemul dvs. O soluție de rezervă terță parte vă ajută să economisiți spațiu, permițându-vă totuși accesul la fișierele dvs.

Ați reușit să restaurați copia de rezervă a registrului utilizând acești pași? Spuneți-ne într-un comentariu de mai jos.

Scroll to Top